Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το Οργανωμένο έγκλημα, η Κρήτη, ο διεθνής αντίκτυπος και η Louis Vuitton

Διεθνή αντίκτυπο αλλά και …glam είχε η υπόθεση του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τα «μαϊμού» αρώματα. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο  μεγαλύτερος διεθνώς όμιλος στην
παραγωγή και διανομή επώνυμων ειδών πολυτελείας, με εισπράξεις άνω των 15 δις ευρώ, ο LVMH , στον οποίο ανήκει ο οίκος Louis Vuitton, τα οινοποιεία Hennessy και Moet etChardon, έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση της Κρήτης, κάνοντας λόγο για «ιστορική κατάσχεση».
Ο μεγαλύτερος διεθνώς όμιλος στην παραγωγή και διανομή επώνυμων ειδών πολυτελείας, με εισπράξεις άνω των 15 δισ. ευρώ, ο LVMH, έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση της Κρήτης
Ο μεγαλύτερος διεθνώς όμιλος στην παραγωγή και διανομή επώνυμων ειδών πολυτελείας, με εισπράξεις άνω των 15 δισ. ευρώ, ο LVMH, έκανε εκτενή αναφορά στην υπόθεση της Κρήτης
Μπορεί σε ποινικό επίπεδο οι εμπλεκόμενοι να αφέθηκαν χθες ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους, όμως σε επίπεδο οικονομικών όρων και θέσεων εργασίας είναι μία υπόθεση που φέρεται να έχει ειδικό βάρος.
Ο πολυτελής «γίγαντας»  αναφέρθηκε  τις προηγούμενες ημέρες, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο,  στην κατάσχεση άνω του ενός εκατομμυρίου πλαστογραφημένων μπουκαλιών αρώματος.
Ο  διευθυντής  στον τομέα προστασίας  ανθρώπινου δυναμικού και  περιουσιακών στοιχείων του Ομίλου, Laurent Marcadier, ανέφερε ότι μόνο την περυσινή χρονιά ο Όμιλος ξόδεψε 43 εκατομμύρια ευρώ στη μάχη για την καταπολέμηση αντιγραφής των προιόντων.
Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στους αστυνομικούς του Τμήματος Οργανωμένου, υπογραμμίζοντας ότι σε σύγκριση με άλλες περιπτώσεις, σε αυτήν εντοπίστηκε το κέντρο παραγωγής. Ανέφερε ακόμα ότι ναι μεν στο παρελθόν είχαν περιπτώσεις με μεγάλες κατασχέσεις, όμως σπανίως σε επίπεδο Ευρώπης τα κατασχεμένα να υπερβαίνουν το 1 εκατομμύριο, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Στους έξι που απολογήθηκαν χθες συμπεριλαμβάνεται και ο 37χρονος βασικός κατηγορούμενος, στον οποίο αποδίδεται ηγετικός ρόλος, ενώ σε έρευνα που έγινε στην οικία του αστυνομικοί του Τμήματος Οργανωμένου βρήκαν σχεδόν «χύμα» περισσότερα από εξακόσιες χιλιάδες ευρώ.
Και στους έξι κατηγορούμενους επιβλήθηκαν οι βασικοί περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.
Επιπλέον στον 37χρονο φερόμενο ως «αρχηγό» και σε μία γυναίκα, η οποία συνελήφθη στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο για την περαιτέρω ποινική διαδικασία, επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση, ύψους 15.000 ευρώ στον πρώτο και 1500 ευρώ στο δεύτερο.
Η απόφαση εισαγγελέως και ανακριτή προκάλεσε μεγάλη ανακούφιση στους κατηγορούμενους, οι οποίοι μετά από αρκετές ημέρες κράτησης, μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους ελεύθεροι και …αρωματισμένοι.
Ο συνήγορος του 37χρονου κ. Διονύσης Βέρρας έκανε λόγο για «διογκωμένες διώξεις» και εξέφρασε την πεποίθηση πως το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ηρακλείου  θα θέσει την υπόθεση στη σωστή της βάση!
Σύμφωνα με τον κ. Βέρρα, η κατηγορία της πλαστογραφίας “θα πάει περίπατο” καθώς – όπως ανέφερε – και ο μη νομικός κόσμος εύκολα αντιλαμβάνεται τη “γνησιότητα” ενός επώνυμου αρώματος που πωλείται προς 2-3 ευρώ.
Δεν είναι δυνατόν να αγοράσεις επώνυμο άρωμα με 3 ευρώ.  Εκτίμησε ακόμα πως “όταν καταλαγιάσει ο θόρυβος”, ακόμα και για το θέμα των “σημάτων” και ολοκληρωθεί η διερεύνηση του θέματος, οι κατηγορίες θα μετατραπούν σε πλημμελήματα. Την ικανοποίηση της εξέφρασε και η δικηγόρος κ. Μαρίνα Παναγιωτάκη, η οποία εκπροσωπούσε τέσσερις εργαζόμενους.
Ευαγγελία Καρεκλάκη
https://www.patris.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια