Τον έπιασαν για λαθρεμπόριο τσιγάρων μέσω courier


«Χρυσές» δουλειές έκανε στη Ρόδο κάτοικος του νησιού ο οποίος … λόγω οικονομικών προβλημάτων είχε επιδοθεί επιτυχώς στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.Τα λαθραία εισήγαγε μέσω courier από την Βουλγαρία, που είναι και ο τόπος καταγωγής του, ενώ κατά την σύλληψη του που έγινε έξω από μεταφορική εταιρεία διαπιστώθηκε ότι για λογαριασμό του, είχαν ταξιδέψει μέχρι τη Ρόδο, σχεδόν 1000 πακέτα τσιγάρων.

Στην ακριβή καταμέτρηση που πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές σημείωσαν 970 πακέτα χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης. Οι αστυνομικοί έπιασαν τον 53χρονο κατηγορούμενο επ’ αυτοφώρω και σε έλεγχο που πραγματοποίησαν στην συνέχεια στο σπίτι του, διαπίστωσαν ότι ο επαγγελματίας λαθρέμπορος κατείχε 8 αποδείξεις ταχδρομικών επιταγών, 28 παραστατικά μεταφορικής εταιρίας αλλά και απόδειξη ταχυμεταφοράς χρημάτων. Σύμφωνα με την καθημερινή εφημερίδα του νησιού, «Ροδιακή», ο συλληφθείς οδηγήθηκε πάραυτα στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ρόδου, όπου εναντίον του απαγγέλθηκε κατηγορία για παραβίαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας για τα προϊόντα καπνού.
Στη συνέχεια το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης  7 μηνών, ενώ ο 53χρονος κατηγορούμενος απολογούμενος, παραδέχθηκε την πράξη του (970 πακέτα ήταν αυτά) ωστόσο ισχυρίσθηκε ότι διέπραξε το αδίκημα της λαθρεμπορίας καπνού λόγω των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Οργιάζει το λαθρεμπόριο στα νησιά
Σύμφωνα με όσα ακούσθηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του αυτοφώρου, η επιχείρηση σύλληψης του Βούλγαρου λαθρέμπορου τσιγάρων στέφθηκε με επιτυχία κατόπιν στοχευμένης έρευνας και παρακολούθησης, καθώς οι άνδρες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, οργώνουν τα νησιά, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων.

Έτσι στο στόχαστρο τους βρέθηκε και ο εν λόγω κατηγορούμενος, ο οποίος έπειτα από επισταμένη αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι, το απόγευμα της Πέμπτης μετέβη σε μεταφορική εταιρία απ’ όπου παρέλαβε δυο δέματα. Αμέσως μετά την παραλαβή των δεμάτων τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί και σε έλεγχο που έκαναν ανακάλυψαν ότι τα δέματα περιείχαν τα 970 πακέτα τσιγάρων. Ακολούθησε ο κατ’ οίκον έλεγχος όπου βρέθηκαν οι αποδείξεις ταχυδρομικών επιταγών και τα παραστατικά, ενώ οι αρχές μετά την κατάσχεση των προϊόντων καπνού τα απέστειλαν στην αρμόδια τελωνειακή αρχή,η οποία και θα υπολογίσει το ύψος των διαφυγόντων φόρων – δασμών.

dikastiko.gr