Γ. Πλαφουντζής: Μεγάλο λάθος της πολιτείας να ξεχάσει τους Έλληνες αστυνομικούς

Διαβάστε το κείμενο του συνδικαλιστή της Ελληνικής Αστυνομίας Γιώργου Πλαφουντζή
Όλες οι συζητήσεις μεταξύ των αστυνομικών έχουν ένα θέμα, το ότι η πολιτεία τους ξέχασε καί δεν τους επιβράβευσε όπως τους είχε επιβεβαιώσει ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε διάγγελμα του, για την προσφορά τους κατά την διάρκεια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του covid 19.
 

Οι Έλληνες αστυνομικοί ήταν αυτοί οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους από την πρώτη στιγμή που η πολιτεία επέβαλε τα αναγκαία μέτρα απαγορεύσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά της πανδημίας στη χώρα μας, με κίνδυνο ακόμα και της δικής τους υγείας.
 

Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε γιατί η διασπορά της πανδημίας στη χώρα μας κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και μεγάλο μερίδιο σε αυτή την επιτυχία είχαν και οι Έλληνες αστυνομικοί, οι οποίοι εργάστηκαν με αυταπάρνηση , πολλές φορές πέραν του ωραρίου τους, κάνοντας πολλά χιλιόμετρα για εκτέλεση υπηρεσίας, με προσωπικά έξοδα,χωρίς άδειες οι οποίες είχαν ανασταλεί.
 

Απογοητεύτηκαν όμως όταν η πολιτεία επιβράβευσε άλλες επαγγελματικές ομάδες εκτός από αυτούς.Το επίδομα που όλοι περίμεναν δεν δόθηκε ποτέ.
 

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε, ότι σε κάθε περίπτωση οι αστυνομικοί δεν ξεχνούν και δεν μπορεί κανένας να τους αντιμετωπίζει σαν πιόνια.
 

Ελπίζουμε ότι η πολιτεία θα κάνει πράξη την εξαγγελία της και θα επιβραβεύσει τους Έλληνες αστυνομικούς και δεν θα μείνει μόνο σε ευχολόγια και ευχαριστίες.

 

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ