Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Καταγγελία για τον χορό της Σχολής Αξιωματικών - Ποιος τον διοργάνωσε;

Λάβαμε την παρακάτω καταγγελία και τη δημοσιεύουμε, ενώ παράλληλα ερευνούμε τα λεγόμενά της: Θα ήθελα να θέσω εις γνώσιν όλων ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα, το οποίο σχετίζεται με
τις εκδηλώσεις (χορούς) που κατά καιρούς διοργανώνει η Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, εκδήλωση που έλαβε χώρα στις 13.12.2019 φέρεται να έχει διοργανωθεί από την Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας ενώ στην πραγματικότητα διοργανώθηκε με πρωτοβουλία ενός και μόνου ατόμου ο οποίος μάλιστα ουδεμία εξουσία έχει να εκπροσωπεί την Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας σε τέτοιου είδους ζητήματα.
Ειδικότερα σας αναφέρω ότι στις αρχές του μηνός Δεκεμβρίου του έτους 2019 ο δόκιμος υπαστυνόμος ΘΠ ανήρτησε αφίσα στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook) καθώς και στους χώρους της Σχολής, υπό τον τίτλο «Χορός Σχολής Αξιωματικών», στην οποία διαφημιζόταν εκδήλωση που θα λάμβανε χώρα στις 13.12.2019 στο Κέντρο διασκέδασης «ΕΝΑΣΤΡΟΝ». Στην εν λόγω αφίσα αναγραφόταν το όνομα του ανωτέρω δόκιμου, ο προσωπικός αριθμός κινητού τηλεφώνου του για πληροφορίες και κρατήσεις, ο λογαριασμός του στο facebook καθώς και η τιμή της φιάλης, που ανερχόταν στο ποσό των 110 ευρώ ανά έξι(6) άτομα.
Πλήθος συναδέλφων μεταξύ αυτών και εγώ ο ίδιος, θεωρώντας ότι η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, επικοινωνήσαμε με τον δόκιμο υπαστυνόμο ΘΠ προκειμένου να κάνουμε κράτηση, να αγοράσουμε προσκλήσεις και να καταβάλουμε το απαιτούμενο χρηματικό ποσό, όπως και τελικά συνέβη. Στο σημείο αυτό οφείλω να σας ενημερώσω ότι κατά την καταβολή του χρηματικού ποσού ουδεμία απόδειξη είσπραξης λάβαμε, γεγονός το οποίο δεν μας θορύβησε, καθότι θεωρώντας ότι ο χορός διοργανώθηκε από την Σχολή, γνωρίζαμε ότι θα εκδοθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Πάρα ταύτα, στην εκδήλωση που όντως έλαβε χώρα την 13.12.2019 στο Κέντρο διασκέδασης «ΕΝΑΣΤΡΟΝ», διαπιστώσαμε ότι οι παρεχόμενες υπηρεσίες δεν ανταποκρίνονταν στις συμφωνίες τις οποίες είχαμε κάνει με τον δόκιμο υπαστυνόμο ΘΠ. Ειδικότερα, οι θέσεις μας εντός του κέντρου διασκέδασης βρίσκονταν σε μεγάλη απόσταση από την κεντρική σκηνή, τα περισσότερα δε τραπέζια δεν είχαν οπτική επαφή με την κεντρική σκηνή, γεγονός που δημιούργησε αναστάτωση στους συναδέλφους.
Για τον λόγο αυτό αρκετοί συνάδελφοι εξέφρασαν τα παράπονά τους στον ανωτέρω δόκιμο, ενώ πολλοί από αυτούς δήλωσαν ευθύς εξαρχής και πριν την έναρξη του προγράμματος να υπαναχωρήσουν από την συμφωνία και να τους επιστραφεί το χρηματικό ποσό που είχαν καταβάλλει. Και ενώ αρχικά ο ανωτέρω δόκιμος υπαστυνόμος, αδιαφόρησε στα αιτήματα και παράπονα των συναδέλφων, όταν αυτά έγιναν επίμονα και πιεστικά μας παρέπεμψε στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, καθότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του αυτό ήταν αρμόδιο για την διοργάνωση της εκδήλωσης.
Μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει σε εμάς γνωστό εάν η εκδήλωση οργανώθηκε από τον ανωτέρω δόκιμο ατομικά και για ιδίο όφελος ή εάν η Υπηρεσία ήταν υπεύθυνη για την διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης, τηρώντας τα νόμιμα για την διοργάνωση αυτής, εκδίδοντας τα απαιτούμενα παραστατικά και καταχωρώντας αυτά στα βιβλία της Υπηρεσίας, με συνέπεια. αν μη τι άλλο να δημιουργείται εύλογα το ερώτημα υπό ποια ιδιότητα και τινί δικαίωμα ο δόκιμος υπαστυνόμος ΘΠ διοργάνωσε τον εν λόγο χορό, καθώς και αν πράγματι τα χρήματα που κατεβλήθησαν δόθηκαν για την διοργάνωση της εκδήλωσης.
Με τις παραπάνω επισημάνσεις, επιθυμώντας να μην γνωστοποιήσω τα προσωπικά μου στοιχεία για λόγους ευλόγως κατανοητούς, καθώς και με την πεποίθηση ότι εκφράζω την περιρρέουσα αγανάκτηση των συναδέλφων αστυνομικών υπαλλήλων παρακαλώ όπως δημοσιοποιήσετε την επιστολή μου προκειμένου να λάβουν γνώση οι συνάδελφοι για τις απαράδεκτες αυτές  τακτικές καθώς και τις αντιδράσεις της ηγεσίας.   




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια