Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΞΙΑ: Απόσπαση εκπαιδευτικών συζύγων υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας

Ανακοίνωση τής ΠΟΑΞΙΑ: Στο άρθρο 21Α του ν. 2946/2001 (Α΄224) προστίθεται παρ.3 ως εξής:

«3. Το δικαίωμα της παρ.1 παρέχεται και στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που είναι σύζυγοι του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Στην περίπτωση αυτή, ως στρατιωτική μονάδα νοείται η αστυνομική και πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου παρέχει πραγματική υπηρεσία το εν λόγω προσωπικό.» .
Η διάταξη αυτή έρχεται να επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, το οποίο αντιμετωπίζει το αστυνομικό προσωπικό και δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων στον οικογενειακό προγραμματισμό του. Η πρόνοια της ανωτέρω διάταξης αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας μας, το οποίο ετίθετο και σε κάθε συνάντηση μας με την πολιτική και φυσική Ηγεσία.
Σημαντικό θα ήταν στην παραπάνω διάταξη να υπήρχε σχετική πρόβλεψη και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, καθ’ όσον αποτελούν ένα μεγάλο πλήθος περιπτώσεων, και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει  σύντομα ανάλογη πρωτοβουλία για τη διευθέτηση και αυτής της εκκρεμότητας.   
Παραμένουμε στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων τόσο σε θεσμικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, προκειμένου να καλυτερεύσουμε τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης του συνόλου του αστυνομικού προσωπικού. 
2014 poaxia no ypografes


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια