Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με το κοστούμι έκρυψε τη σβάστικα στο μπράτσο, όχι όμως το νεοναζισμό του

Με το κοστούμι έκρυψε τη σβάστικα στο μπράτσο, όχι όμως το νεοναζισμό του
Ο Κασιδιάρης, αναμένοντας την καταδικαστική απόφαση για την εγκληματική νεοναζιστική του δράση, αποχώρησε από τη ΧΑ και από ντούρος εθνικοσοσιαλιστής εμφανίζεται στο Διαδίκτυο ως «έλληνας πατριώτης» και «κοινοβουλευτικός άνδρας» που ενδιαφέρεται για το τι Ελλάδα θα παραδώσει στα παιδιά του και στα παιδιά των παιδιών του. Εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα, μίλησε χωρίς τις γνωστές κραυγές του και τα παραγγέλματα στα τάγματα εφόδου και προσπάθησε ανεπιτυχώς να παρουσιάσει το προφίλ ενός μοντέρνου πολιτικού, που θα χρησιμοποιήσει κατά κόρον το Διαδίκτυο για να στελεχώσει το «πατριωτικό» του κόμμα.


 
Είπε μεταξύ άλλων στον μονόλογό του μπροστά στην κάμερα στις 21 Μάη του 2020, πασχίζοντας να εμφανιστεί ως ντούρος κοινοβουλευτικός, που έχει ως πρώτο αντικειμενικό σκοπό του να υπάρχει στη Βουλή μια αληθινή εθνική αντιπολίτευση:
 
«Οι καιροί απαιτούν την άμεση δημιουργία ενός σύγχρονου εθνικού κόμματος. Οπως αυτά που κυριαρχούν εκλογικά σε ολόκληρη την Ευρώπη, με επιφανή και σοβαρά στελέχη. Με πρόσωπα υψηλού επιπέδου, ειδικούς επιστήμονες, ανώτατους αξιωματικούς, Ελληνες που ξεχωρίζουν σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και θα αναδείξουν τον πατριωτικό πολιτικό λόγο ως το αντίπαλο δέος ενάντια σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ…
 
Είναι ανεπίτρεπτο να υφαρπάζουν τις ψήφους των Ελλήνων πατριωτών οι απατεώνες της ΝΔ, που προωθούν καθημερινά το σχέδιο ισλαμοποίησης και αφελληνισμού της Ελλάδος. Είναι αδιανόητο να βρίσκονται στη Βουλή επικίνδυνοι απατεώνες τηλεπωλητές, που στο όνομα του κέρδους πουλάνε δήθεν επιστολές του Ιησού Χριστού και κηραλοιφές που δήθεν προστατεύουν από επικίνδυνους ιούς. Είναι απαράδεκτο να μην υπάρχει στη Βουλή μια δυναμική φωνή ενάντια στις προκλήσεις και στην ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς. Μια φωνή με πίστη και αφοσίωση σε μια και μόνη ιδέα, την Ελλάδα».
 
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο φανατικός εθνικοσοσιαλιστής, που φρόντισε να πιστοποιήσει την πίστη του σ’ αυτή την εγκληματική ιδεολογία «χτυπώντας» τατουάζ στο μπράτσο του τη σβάστικα, προσπαθεί να μεταμφιεστεί σε κοινοβουλευτικό άνδρα βεληνεκούς αντίστοιχο με αυτό ενός Σαλβίνι και μιας Λεπέν, ηγετών φασιστικών κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να χτίσει το άλλοθι της ειλικρινούς μεταμέλειας για την πολύχρονη εγκληματική του δράση.
 
Είναι χρήσιμο, λοιπόν, να θυμίσουμε κάποιες από τις δηλώσεις του για τη Βουλή και τον κοινοβουλευτισμό, όπως είναι καταγεγραμμένες στο βούλευμα 215/2015, με το οποίο παραπέμφθηκε η Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση:

 
«Χαιρετώ αυτή την προσπάθεια στη Νίκαια, στον Κορυδαλλό, Πειραιά, ο αγώνας της Χρυσής Αυγής σημαίνει δρόμος, όχι κοινοβουλευτικές επερωτήσεις και τέτοιες αηδίες» (σελίδα 524).
 
«Πέραν τούτων, μετά την δολοφονία από αλλοδαπούς δράστες του Εμανουήλ ΚΑΝΤΑΡΗ στο κέντρο της Αθήνας, σε επίκαιρο άρθρο στην επίσημη εφημερίδα της οργάνωσης «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», στο φύλλο 723 της 18-7-2011, με πνεύμα άκρατης επιθετικότητας και αμετροέπειας μεταξύ άλλων έγραφε: “…το βράδυ του εγκλήματος για τα ξεφτιλισμένα κανάλια της διαπλοκής το πρόβλημα δεν ήταν η εν ψυχρώ εκτέλεση του Ελληνα, αλλά οι αντιδράσεις των ακροδεξιών. Οσο παραμένουμε εκτός κοινοβουλίου θα κυριαρχούμε στο καθιερωμένο πεδίο δράσης μας -το πεζοδρόμιο- και θα κάνουμε την Αθήνα άνω κάτω. Αυτή είναι η αποστολή μας, αυτή είναι η πολιτική μας. Μόλις μπούμε μέσα στο άντρο της διαφθοράς και των εγκληματιών πολιτικάντηδων, τότε θα ανατραπούν τα πάντα. Η Βουλή θα γίνει με μιας Αγιος Παντελεήμονας» (σελίδα 525).
 
«Σε δημόσια ομιλία του, στις 21-4-2013, μεταξύ άλλων, δήλωσε: “Οι συγκεντρώσεις μας και οι εκδηλώσεις μας δεν είναι εκδηλώσεις πολιτικού κόμματος. Σε καμιά περίπτωση δεν το βλέπουμε έτσι, ότι εμείς είμαστε πολιτικοί. Πιο πολύ θυμίζουν οι συγκεντρώσεις μας αυτές κάτι από στρατιωτική μονάδα“. Περαιτέρω στις 25-11-2012 σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στα Χανιά, μεταξύ των άλλων διακήρυξε “Ασε το βουλευτή και τα βουλευτιλίκια… Εδώ και χρόνια δεν τα γουστάρουμε, δεν τα θέλουμε καθόλου. Εκμεταλλευόμαστε βεβαίως ορισμένα προνόμια αυτής της ιδιότητας. Εχουμε πάρει πλέον και την οπλοφορία με άδεια. Δεν έχει και αυτόφωρο, αν γίνει κάποιο επεισόδιο (σ.σ. προφανώς εννοεί την περίπτωση που χρησιμοποιήσει όπλο). Είμαστε λίγο πιο άνετοι στις κινήσεις μας“» (σελίδα 527)
 
«Περαιτέρω: α) Στις 25/11/2012 στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, με τη παρουσία και των συγκατηγορουμένων του, ομοίως βουλευτών Νικολάου Μίχου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση επέδειξε άκρως προσβλητική και εξυβριστική συμπεριφορά προς ανώτερους αξιωματικούς της Αστυνομίας… λέγοντάς τους “θα τους γαμήσω όλους, έχεις το λόγο μου. Θα έχεις νεκρούς μέχρι το βράδυ“» (όλες οι εμφάσεις δικές μας).
 
Aντίστοιχου περιεχόμενου δηλώσεις του Κασιδιάρη για τον κοινοβουλευτισμό, για τη μετατροπή της Βουλήε σε Αγιο Παντελεήμονα, για κυριαρχία στο πεζοδρόμιο, γίνονται συνεχώς σε όλη την περίοδο από τον Μάη του 2012 μέχρι τα τέλη του 2019 που η Χρυσή Αυγή έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Φυσικά, το νεοναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ και ο Κασιδιάρης ως ένα από τα γκεσέμια του δεν περιορίστηκαν σε δηλώσεις, αλλά προχώρησαν σε εγκληματική δράση με αποκορύφωμα δολοφονίες, όπως του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Αυτή η εγκληματική δράση εδράζεται στην εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία τους και στον έρωτά τους για τον Χίτλερ και τους ταγματασφαλίτες προγόνους τους.

  
Μπορεί στις 21 Μάη ο Κασιδιάρης να εμφανίστηκε με κοστούμι και γραβάτα, κρύβοντας το τατουάζ με τη σβάστικα στο μπράτσο του, όμως η γνώριμη εμφάνισή του με στολή παραλλαγής, να εκπαιδεύει άλλους χρυσαυγίτες, φέροντας ταυτόχρονα και οπλισμό δεν ξεχνιέται. Οπως δεν ξεχνιέται η εκπαίδευσή του στη σκοποβολή, μαζί με άλλον χρυσαυγίτη. Υπάρχει άφθονο τέτοιο υλικό στα παραρτήματα των Αναγνωστέων Εγγράφων 329 και 356, που αφορούν τον Κασιδιάρη. Πέρα από τις φωτογραφίες, δείτε τα βίντεο που φέρνουμε στη δημοσιότητα στο https://www.youtube.com/watch?v=uqSr8U_XHls και στο https://www.youtube.com/watch?v=SrXnAtozHqE&feature=youtu.be.




 
Φανατικός εθνικοσοσιαλιστής
 
Ο Κασιδιάρης, όπως και ο φίρερ Μιχαλολιάκος και όλη η ναζιστοσυμμορία είχαν συνειδητοποιήσει ότι η σημαία του εθνικοσοσιαλισμού δεν «περπατάει» μέσα στον ελληνικό λαό. Ετσι, κατέφυγαν στη διγλωσσία. Στα κομματικά έντυπα εκθείαζαν τον ναζισμό, ενώ στις συνεντεύξεις τους εμφανίζονταν ως υπερασπιστές του ελληνικού εθνικισμού (που στην ουσία δε διαφέρει από τον εθνικοσοσιαλισμό) απευθυνόμενοι σε ευρύτερο κόσμο. Τόσο στην τακτική ανάκριση όσο και στην ακροαματική διαδικασία στη δίκη, ο Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι  καταδίκαζαν υποκριτικά τον εθνικοσοσιαλισμό, για να κρύψουν το πραγματικό γεγονός ότι ο εθνικοσοσιαλισμός ήταν το κίνητρο για την εγκληματική τους δράση.
 
Θα το επαναλάβουμε για πολλοστή φορά: ο εθνικοσοσιαλισμός ως ιδεολογία είναι σύμφυτος με την εγκληματική δράση και γι’ αυτό είναι εκ του πονηρού η άποψη που ακούστηκε πολλές φορές στη δίκη της ΧΑ για την ΧΑ, ότι δε δικάζονται οι ιδεολογίες αλλά οι πράξεις. Θυμίζουμε σε όλους αυτούς, ότι με τον Αναγκαστικό Νόμο 509/1947 έθεσαν εκτός νόμου το επαναστατικό ΚΚΕ, με ηγέτη τον Νίκο Ζαχαριάδη, και με τον ίδιο νόμο έστησαν εκτελεστικά αποσπάσματα και μοίραζαν ισόβιες καταδίκες στους κομμουνιστές. Εγραφε αυτός ο νόμος στην παράγραφο 1 του άρθρου 2: «Οστις επιδιώκει την εφαρμογήν ιδεών εχουσών ως έκδηλο σκοπόν την δια βιαίων μέσων ανατροπήν του πολιτεύματος, του κρατούντος κοινωνικού συστήματος ή την απόσπαση εκ του όλου της επικρατείας ή ενεργεί υπέρ της εφαρμογής αυτού προσηλυτισμόν τιμωρείται εάν μεν είναι αρχηγός ή οδηγός διά της ποινής των προσκαίρων δεσμών, εις ιδίως δε βαρείας περιπτώσεις διά της ποινής των ισοβίων δεσμών ή του θανάτου, εάν δε είναι απλούς στρατιώτης διά ποινής φυλακίσεως, εις ιδίως βαρείας περιπτώσεις δι’α της ποινής της ειρκτής ή των προσκαίρων δεσμών» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Ο Κασιδιάρης, με τη δήλωσή του στις 21 Μάη ότι είναι πατριώτης, μετά τον εθνικοσοσιαλισμό αποκηρύσσει και τον εθνικισμό. Στα λόγια, φυσικά, από τη μια για να χτίσει το άλλοθι της ειλικρινούς μεταμέλειας για τις εγκληματικές του πράξεις (προσδοκώντας ότι αυτό μπορεί να γίνει αποδεκτό από το δικαστήριο και έτσι να μετριαστεί η ποινή του) και από την άλλη για να εξαπατήσει ένα μικρό τμήμα του ελληνικού λαού, εμφανιζόμενος ως γνήσιος πατριώτης που ενδιαφέρεται δήθεν για την Ελλάδα που θα παραδώσει στα παιδιά του και στα παιδιά των παιδιών τους.
 
Θυμίζουμε ξανά το μεγάλο ιδεολογικοπολιτικό έρωτα του Κασιδιάρη για τον ίδιο το μακελάρη των λαών Χίτλερ. Σε άρθρο του στη ναζιστοφυλλάδα «Χρυσή Αυγή», στις 20 Απρίλη του 2011, ημέρα των γενεθλίων του Χίτλερ, με τίτλο: «Ο Χίτλερ πέρα από την ιστορία», έγραφε: «Υπάρχει σαφώς το πρόσωπο-κλειδί στην ιστορία του 20ού αιώνα που παρά λίγο να ανατρέψει τη βίαιη ροή ενός ολόκληρου πολιτισμού προς την πτώση. Το πρόσωπο αυτό (…) είναι αδιαμφισβήτητα ο Αδόλφος Χίτλερ…». Ο Κασιδιάρης χαρακτηρίζει τον Χίτλερ κοινωνικό αναμορφωτή και οργανωτή ενός προτύπου κράτους που ανάλογό του δεν υπήρξε ποτέ στο σύγχρονο κόσμο. Εξαίρει τις τρεις ιδιότητές του ως πολιτικού ηγέτη, κοινωνικού αναμορφωτή και στρατηγικής ιδιοφυίας και καταλήγει: «Ποιο θα ήταν το μέλλον της Ευρώπης και ολόκληρου του σύγχρονου κόσμου αν ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος (που οι Δημοκρατίες ή μάλλον οι εβραίοι -σύμφωνα με τον Στρατηγό Μεταξά- κήρυξαν στην Γερμανία) δεν σταματούσε την αναγεννητική πορεία του Εθνικοσοσιαλισμού; Είναι βέβαιο πως θεμελιώδεις αξίες, που πηγάζουν ως επί το πλείστον από την ελληνική αρχαιότητα θα κυρίευαν πνευματικά όλα τα κράτη και θα όριζαν τις τύχες των λαών. Ο ρομαντισμός ως πνευματικό κίνημα και ο κλασσικισμός θα υπερίσχυαν της παρακμιακής υποκουλτούρας που διέβρωσε τον λευκό άνθρωπο»!
 
Ενας χρυσυγίτης-συναγωνιστής του τον εγκωμίασε για το «συγκλονιστικό» άρθρο που έγραψε για τον Χίτλερ (Αναγν. 389 (Κασιδιάρης), Παράρτ. 7.1, sms, Εισερχόμενα Νο 25): «…Συναγωνιστή Κασιδιάρη, δέξου σε παρακαλώ τα συγχαρητήριά μου για το ωραίο και πραγματικά συγκλονιστικό άρθρο περί Χίτλερ που έγραψες στην εφημερίδα μας στο φύλλο της 20 Απριλίου 2011. Με εκτίμηση, συναγωνιστής Κώστας Καστανιώτης, στέλεχος της Τ.Ο. Θεσ/νίκης, 11/5/2011, 7:38:19, 6945106610…».
 
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, τόσο ο Κασιδιάρης όσο και ο συνήγορός του έσκιζαν τα ιμάτιά τους, ότι είναι αντίθετος με τον ναζισμό, ότι είναι έλληνας εθνικιστής. Προσπαθούσε να αποφύγει το χαρακτηρισμό του εθνικοσοσιαλιστή, για να μην θεωρηθεί ο εθνικοσοσιαλισμός του ως το κίνητρο της εγκληματικής του δράσης. Θυμίζουμε ότι σε τρισέλιδο κείμενο που συνέταξε πρόσφατα ο Κασιδιάρης -με το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος, διαφώνησε ο Μιχαλολιάκος- στο 6ο σημείο ζητούσε από τον Μιχαλολιάκο να δεχτεί ότι: «Ιδεολογία μας ο ελληνικός εθνικισμός με κοινωνικό χαρακτήρα. Απόρριψη ναζισμού - φασισμού και κάθε μη ελληνικού ιδεολογικού ρεύματος. Απόλυτη προσήλωση στον ελληνικό εθνικισμό (από το όμαιμον του Ηροδότου μέχρι τον Ιωνα Δραγούμη, τον Ιωάννη Μεταξά και τον Γεώργιο Γρίβα)».
 
Ανεξάρτητα από το ποιος διέρρευσε το τρισέλιδο κείμενο του Κασιδιάρη, με τη δήλωση του 6ου σημείου ομολογείται απ’ αυτόν, εμμέσως πλην σαφώς, ότι τόσο ό ίδιος όσο και όλη η ΧΑ, μηδενός εξαιρουμένου από τα μέλη και τα στελέχη της (δεν μας απασχολεί εδώ, ότι και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών που τους απόμειναν στις εκλογές της 7ης Ιούλη του 2019 ήταν και αυτοί εθνικοσοσιαλιστές) ήταν και είναι ναζιστές και φασίστες. Διαφορετικά δε θα έθετε ζήτημα απόρριψης του ναζισμού-φασισμού.
 
Παραπέρα, είναι γνωστή η βλακώδης άρνηση του Κασιδιάρη, του Μιχαλολιάκου και όλων των στελεχών της ΧΑ να αποδεχτούν, ότι τόσο το καταστατικό της ΧΑ όσο και το έγγραφο για την «Αρχή του Αρχηγού», που συμπεριλαμβάνονται στο Αναγνωστέο Εγγραφο 254, η ύπαρξη των οποίων αποκαλύφθηκε από το δημοσιογράφο Δ. Ψαρρά, ήταν γνήσια έγγραφα του νεοναζιστικού μορφώματος. Οταν είχε ανάψει αυτή η συζήτηση στην ακροαματική διαδικασία, που είχε μάλιστα ενταθεί, με την κατάθεση ένστασης μη γνησιότητάς τους από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη, αποδείξαμε μέσα από την ανάλυση του καταστατικού της ΧΑ, που είχε κατατεθεί στον Αρειο Πάγο στις 30 Αυγούστου του 2012, ότι με τα άρθρα 16, 17 και 32 παγιώθηκε η «Αρχή του Αρχηγού». Οπως έχουμε ξαναγράψει, δεν υπάρχει υποχρέωση από τα κόμματα που συμμετέχουν στις εκλογές να καταθέτουν το καταστατικό τους. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι, ενώ οι εκλογές έγιναν στις 6 Μάη του 2012, ο Μπούκουρας το κατέθεσε για λογαρισμό της ΧΑ στις 30 Αυγούστου, δηλαδή σχεδόν τέσσερις μήνες μετά τη διεξαγωγή των εκλογών. Ο Μιχαλολιάκος έδωσε εντολή στον Μπούκουρα να καταθέσει αυτό το καταστατικό, για να έχει το άλλοθι, ότι δήθεν η ΧΑ είναι ένα νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα και να καλύπτεται έτσι η εγκληματική του δράση. Μην ξεχνάμε, ότι από την πρώτη στιγμή μετά τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη ΧΑ, ο Κασιδιάρης, ο Μιχαλολιάκος, όλα τα στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου επικαλούνταν ως άλλοθι ότι η ΧΑ είναι νόμιμο πολιτικό κόμμα που ο Αρειος Πάγος ενέκρινε το καταστατικό του.
 
Αν ο Κασιδιάρης, στο «Μανιφέστο» του, δεν ήγειρε ζήτημα τροποποίησης των άρθρων 17 και 32 του καταστατικού (με αυτά διαιωνίζεται η «Αρχή του Αρχηγού» Μιχαλολιάκου, δε θα μπαίναμε στη συζήτηση γι’ αυτά. Αναγκαστικά θα μπούμε, αφού πρώτα παραθέσουμε την πρόταση του Κασιδιάρη όσο και τα άρθρα 16, 17 και 32. Παρενθετικά επισημαίνουμε, ότι ο Κασιδιάρης σκόπιμα δεν κάνει αναφορά στο άρθρο 16 του καταστατικού της ΧΑ της 30ής Αυγούστου του 2012, γιατί ήθελε να το χρησιμοποιήσει και ο ίδιος με σκοπό να γίνει ο ισόβιος αρχηγός της ΧΑ.
 
Πρόταση Κασιδιάρη: «Τροποποίηση καταστατικού αναφορικά με τις αρμοδιότητες του γενικού γραμματέα - άρθρα 17 και 32: ο γενικός γραμματέας δεν αποφασίζει αλλά εισηγείται στην Κ.Ε., η οποία λαμβάνει τις αποφάσεις κατόπιν ειδικής διαδικασίας και πάντα με απόλυτη πλειοψηφία.
 
1ον) Εισήγηση γ.γ. ή μέλους Κ.Ε. (κάθε μέλος έχει δικαίωμα αμφισβήτησης προτάσεων).
 
2ον) Συζήτηση επί της πρότασης (εισηγήσεις για απόρριψη ή τροποποίησή της).
 
3ον) Ψήφιση και λήψη απόφασης (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία)».
 
Αρθρο 17 του καταστατικού: «Γενικός Γραμματέας του κόμματος –Αρμοδιότητες
 
Ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος έχει τις ακόλουθες αρμοδιότητες:
 
Α) Προΐσταται όλων των κομματικών οργάνων και των διοικητικών δομών του κόμματος.
 
Β) Χαράσσει τις ιδεολογικές, πολιτικές και προγραμματικές θέσεις του κόμματος, σε αρμονία προς τις αποφάσεις του Τακτικού Συνεδρίου.
 
Γ) Εκφράζει την επίσημη κομματική θέση και εκπροσωπεί το κόμμα σε κάθε επίσημη εκδήλωση, καθώς και ενώπιον κάθε ημεδαπής ή αλλοδαπής αρχής.
 
Δ) Προεδρεύει στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής, του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του κόμματος.
 
Ε) Επιλέγει μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος
 
Σ) Ορίζει τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος
 
Ζ) Επιλέγει τους υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές και εκπροσώπους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 32 του παρόντος, και καταρτίζει τους εκλογικούς συνδυασμούς του κόμματος, σύμφωνα με την εκάστοτε ισχύουσα εκλογική νομοθεσία.
 
Η) Συγκαλεί το Τακτικό και Εκτακτο Συνέδριο του κόμματος σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 14 και 15 του παρόντος καταστατικού.
 
Θ) Επιλέγει μεταξύ των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, τα πέντε μέλη της Επιτροπής αξιολόγησης των υποψηφίων μελών του κόμματος.
 
 Ι) Μπορεί να αναθέτει την άσκηση ορισμένων από τα καθήκοντά του σε άλλα όργανα του κόμματος, καθώς και να διορίζει πληρεξούσιους δικηγόρους για την δικαστική ή εξώδικη εκπροσώπηση του κόμματος» (οι εμφάσεις δικές μας).
 
Αρθρο 32 του καταστατικού: «Επιλογή υποψηφίων βουλευτών

Η επιλογή των υποψηφίων βουλευτών και ευρωβουλευτών του κόμματος γίνεται από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, ο οποίος καταρτίζει και τους εκλογικούς συνδυασμούς σε κάθε εκλογική περιφέρεια ύστερα από σχετική εισήγηση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η αίτηση υποβάλλεται σε οποιαδήποτε τοπική οργάνωση…
Οι αιτήσεις διαβιβάζονται αμελητί στην Κεντρική Επιτροπή… Εν συνεχεία τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ψηφίζουν… και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αποτελεί τη σχετική εισήγηση προς το Γενικό Γραμματέα του κόμματος… Η Κεντρική Επιτροπή δεν δεσμεύεται από τις υποβληθείσες αιτήσεις και μπορεί να εισηγηθεί και σχετικά με άλλες υποψηφιότητες πολιτών.
Οι υποψήφιοι Βουλευτές Επικρατείας, καθώς και οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές επιλέγονται απευθείας, κατ΄ απόλυτη διακριτική ευχέρεια από το Γενικό Γραμματέα του Κόμματος» (οι εμφάσεις δικές μας)
 
Αρθρο 16: «Γενικός Γραμματέας του κόμματος-Ανάδειξη

Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος αποτελεί το ανώτατο κομματικό όργανο κατά το διάστημα μεταξύ των Τακτικών Συνεδρίων, οι δε αποφάσεις του είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα.

Ο Γενικός Γραμματέας εκλέγεται από το Τακτικό Συνέδριο του κόμματος. Η θητεία του διαρκεί μέχρι το επόμενο Τακτικό Συνέδριο. Διαδικασία εκλογής νέου Γενικού Γραμματέα ανακύπτει στο Συνέδριο μόνο εφόσον το ζητήσει εγγράφως η απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Συνέδρων. Εφόσον δεν τεθεί θέμα ηγεσίας ανανεώνεται αυτομάτως η θητεία του Γενικού Γραμματέα μέχρι το επόμενο Συνέδριο» (οι εμφάσεις δικές μας).

Αν και αρκεί μια φευγαλέα ανάγνωση των τριών αυτών άρθρων για να γίνει φανερό ότι ο Μιχαλιολιάκος είναι ισόβιος μονάρχης στο ναζιστικό μόρφωμα της ΧΑ, κρίνουμε σκόπιμες μερικές επισημάνσεις.
 
Πρώτη επισήμανση. Ενώ σύμφωνα με το άρθρο 16 ο γενικός γραμματέας της ΧΑ αναγορεύεται σε ισόβιο μονάρχη, ο λαλίστατος και θορυβώδης Κασιδιάρης δεν έθεσε στο «μανιφέστο» του ζήτημα της αλλαγής αυτού του άρθρου. Ο λόγος είναι προφανής: ήθελε να γίνει ο ίδιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη.
 
Δεύτερη επισήμανση. Ο χαλίφης Μιχαλολιάκος φρόντισε να περιλάβει στο άρθρο 17 του καταστατικού διάταξη, σύμφωνα με την οποία η πενταμελής επιτροπή που επιλέγει τα μέλη του ναζιστικού μορφώματος διορίζεται απ’ αυτόν. Οι αποφάσεις του χαλίφη, σύμφωνα με την 1η παράγραφο του άρθρο 16, είναι υποχρεωτικές και δεσμεύουν όλα τα κομματικά όργανα. Αρα, η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφονικές επιθέσεις ενάντια στα μέλη και στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, η δολοφονική επίθεση ενάντια στους αιγύπτιους ψαράδες, γενικά όλη η εγκληματική δράση της ΧΑ σχεδιάστηκε από τον Μιχαλολιάκο και το Πολιτικό Συμβούλιο και δόθηκε εντολή στα τάγματα εφόδου να την εκτελέσουν.
 
Αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στην ακροαματική διαδικασία από τις μαρτυρικές καταθέσεις και τα Αναγνωστέα Εγγραφα. Αποδείχτηκε ότι η πλούσια εγκληματική δράση της ΧΑ σχεδιάστηκε από τον φίρερ Μιχαλολιάκο, με συμφωνία όλου του Πολιτικού Συμβουλίου, και εκτελέστηκε, κατόπιν εντολής, από τα τάγματα εφόδου.
 
Στο άρθρο μας με τίτλο «Δίκη της Χρυσής Αυγής: Μια ακόμη πρέπουσα απάντηση στην εισαγγελέα» (βλ. http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/34656.Δίκη-Χρυσής-Αυγής-Μια-ακόμα-πρέπουσα-απάντηση-στην) αποκαλύψαμε τον πανικό που προκλήθηκε στις γραμμές των χρυσαυγιτών. Πανικό που αποτυπώθηκε στη συνεχή επικοινωνία τους με τον στυγνό δολοφόνο Ρουπακιά και από την επικοινωνία του Δεβελέκου με την τριάδα Κασιδιάρης-Λαγός-Μιχαλολιάκος, που τον συμβούλευε αν κληθεί να καταθέσει για τη δολοφονία του Φύσσα να δηλώσει ότι δε γνωρίζει τον Ρουπακιά. Ψάχνοντας τα Αναγνωστέα Εγγραφα 329 και 356, που αφορούν τον Κασιδιάρη, βγάλαμε λαβράκι, καθώς ιδιαίτερα στο παράρτημα 1.1 του Αναγνωστέου 329 βρήκαμε πολλά εισερχόμενα μηνύματα.
 
Ο Κασιδιάρης από τις 2:54’ π.μ. της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 άρχισε να λαμβάνει μηνύματα (sms) από χρυσαυγίτες που ζητούσαν απ’ αυτόν περισσότερη ενημέρωση για τη δολοφονία του Φύσσα. Γνώριζαν μάλιστα και το καλλιτεχνικό όνομα του Φύσσα. Παραθέτουμε μερικά απ΄ αυτά τα sms που αλιεύσαμε από το παράρτημα 1.1 του Αναγνωστέου Εγγράφου 329 του Κασιδιάρη:

Μην μπερδευτείτε με την ώρα που αναφέρεται, είναι ώρα Γκρίνουιτς. Η ώρα Ελλάδας είναι τρεις ώρες μετά, δηλαδή 2:54’:11’’. Ηδη εκείνη την ώρα, άγνωστος σε εμάς χρυσαυγίτης γνώριζε και με το μήνυμα που έστειλε στον Κασιδιάρη ζητούσε περισσότερη ενημέρωση απ’ αυτόν. Ο ίδιος χρυσαυγίτης (το δεύτερο sms στέλνεται από το ίδιο κινητό), μία ώρα μετά, στις 3:54’:46’’, στέλνει δεύτερο μήνυμα, με το οποίο γνωρίζει το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο του Παύλου Φύσσα (killah P).

Ο χρυσαυγίτης αυτός γνωρίζει πολλά πράγματα και ζητάει περισσότερα από τον Κασιδιάρη. Τον ρωτάει, γιατί προφανώς είναι σίγουρος ότι γνωρίζει περισσότερα για τον «killah P». Ολη τη νύχτα της 18ης Σεπτέμβρη του 2013 ο Κασιδιάρης δέχεται μηνύματα από διαφορετικούς χρυσαυγίτες, που δεν ανήκουν στο ηγετικό απαράτ του νεοναζιστικού μορφώματος (δείτε εδώ). Αυτό σημαίνει ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν ευρύτατα γνωστός στους κόλπους των χρυσαυγιτών. Ας αφήσουν, λοιπόν, κατά μέρος τα υπερασπιστικά παραμύθια ο Κασιδιάρης και άλλοι κατηγορούμενοι χρυσαυγίτες, ότι τάχα δε γνώριζαν τον Παύλο Φύσσα και ότι δεν τον είχαν στοχοποιήσει.
 
Γεράσιμος Λιόντος

Τρίτη 02 Ιουνίου 2020



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια