Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκαίνια του Εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πρεσπών

Παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκαν
χθες, 14 Ιουνίου 2020, τα εγκαίνια του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πρεσπών, στην τοπική κοινότητα Ανταρτικού του Δήμου Πρεσπών, της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, για την εξυπηρέτηση επιχειρησιακών και μόνο, εποχικών αναγκών της αντιπυρικής περιόδου.
Το Εποχικό Κλιμάκιο θα εδρεύει εντός του οικισμού της Τοπικής Κοινότητας Ανταρτικού και για τη λειτουργία του παραχωρήθηκε χώρος από το Δήμο Πρεσπών. Η ίδρυση του Κλιμακίου κρίθηκε αναγκαία για την άμεση επιχειρησιακή δράση, αφού οι Πρέσπες είναι ο υδάτινος παράδεισος της Ελλάδας με κατάφυτους ορεινούς όγκους άνω των 2000 μέτρων και ιδιαίτερη ιστορική αξία. Εκεί έχει δημιουργηθεί η πρώτη διασυνοριακή προστατευόμενη περιοχή στα Βαλκάνια, για την προστασία των οικολογικών αξιών της περιοχής και την προώθηση της οικονομικής ευημερίας των τοπικών κοινοτήτων. Φυσικό λοιπόν είναι, οι Πρέσπες να συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, με αποτέλεσμα την αυξανόμενη αναγκαιότητα παροχής εποχικών υπηρεσιών από το Πυροσβεστικό Σώμα.
Στην τελετή χοροστάτησε ο αιδεσιμότατος πατέρας Χρήστος Δημολιάνης.
Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ανάγκες που θα καλύψει η λειτουργία του νέου Εποχικού Κλιμακίου Πρεσπών και επίσης τόνισε «…Ερχόμαστε εδώ στις πανέμορφες Πρέσπες για να αποδείξουμε ότι με λίγα λόγια, αλλά με πολλή δουλειά μπορούμε να φέρουμε αποτελέσματα. Τις επόμενες ημέρες, με εντολή μας και με την σύμφωνη γνώμη του επιτελικού σχεδιασμού της Πυροσβεστικής, θα ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες έτσι ώστε, η πράσινη κιβωτός να έχει μόνιμο φρουρό εδώ στην περιοχή. Σε μια περιοχή που για να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί, πρέπει όλοι να αισθάνονται ασφαλείς και αυτό έρχεται να θεραπεύσει η απόφαση της κυβέρνησης και η βούληση όλων όσοι εμπλεκόμαστε με την Πολιτική Προστασία.
Το ζήτημα της Πολιτικής Προστασίας, της διαφύλαξης της ανθρώπινης ζωής, δεν αφορά κόμματα, δεν αφορά ιδεολογίες, δεν αφορά διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες ή διαδρομές, αφορά στην ανάγκη συνεργασίας, συνεννόησης, συναίνεσης, σκληρής δουλειάς και αποτελέσματος». Τελειώνοντας την ομιλία του ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε «…γιατί το δικό μας αποτέλεσμα είναι ο ύμνος στην ανθρώπινη ζωή, είναι το δικαίωμα του πολίτη να νιώθει και να είναι ασφαλής. Και αυτό είναι ένα στοίχημα που όλοι μαζί καλούμαστε καθημερινά να υπηρετήσουμε, να προασπίσουμε, να κερδίσουμε».
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης τόνισε ότι, «…η ίδρυση του εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου αποτελούσε προϋπόθεση εκ των ουκ άνευ για την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών καθώς και για το φυσικό πλούτο της ευρύτερης περιοχής. Με τη νέα αυτή υπηρεσία, που θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση, ενισχύουμε τα πλεονεκτήματα της περιοχής, διασφαλίζουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών, προστατεύουμε τους πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, αναβαθμίζεται το επίπεδο προστασίας των ξενοδοχειακών και λοιπών κτιριακών εγκαταστάσεων και ενισχύεται το κλίμα ασφάλειας των κατοίκων αλλά και όλων των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ανέφερε ότι, «…τέτοιες πράξεις, δεν αποτελούν μόνο ένα παράδειγμα προς μίμηση, αλλά αποδεικνύουν ότι όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε και να προσφέρουμε για την προκοπή αυτού του τόπου».
Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, ο Δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης, ο βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννης Αντωνιάδης και η βουλευτής Π.Ε. Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ Πέτη Πέρκα, λαμβάνοντας το λόγο ανέφεραν με τη σειρά τους ότι, η ίδρυση του νέου εποχικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, θα ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και επισκεπτών της συγκεκριμένης περιοχής και ευχήθηκαν στους πυροσβέστες που θα το στελεχώσουν καλή επιτυχία στο έργο τους.
Στην τελετή παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας Ιωάννης Κιοσές, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος, ο Δήμαρχος Φλώρινας Βασίλειος Γιαννάκης, ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης, ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Επίσης παρευρέθηκαν, ο Συντονιστής επιχειρήσεων Ηπείρου, Δυτ. Μακεδονίας & Νήσων (Κέρκυρα, Λευκάδα, Παξούς) Υποστράτηγος Π.Σ. Παχίδης Κωνσταντίνος, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας Αρχιπύραρχος Ράπτης Ιωάννης, ο Διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας Ταξίαρχος Δημήτριος Παλιογιάννης, ο Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας Πύραρχος Μαυροματίδης Κωνσταντίνος, ο Διοικητής του 1ου Συντάγματος Πεζικού Φλώρινας Συνταγματάρχης Νικόλαος Γκόνης, ο Διοικητής της Π.Υ. Φλώρινας Αντιπύραρχος Μιαούλης Ιωάννης, υπάλληλοι των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Φλώρινας και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια