Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κύριε Χρυσοχοΐδη κάποτε αναζητούσατε την αναγνώριση ως παιδί - Ήρθε η ώρα να δείξετε εσείς τώρα την αναγνώριση ως πατέρας - επιστολή αναγνώστη


Παρουσιάζουμε επιστολή αναγνώστη του bloko.gr: στον κ. Υπουργό και στη συντακτική ομάδα που έχει αναλάβει την σύνταξη του νέου μισθολογίου-βαθμολογίου των αστυνομικών σε ότι αφορά το
κομμάτι για τους πτυχιούχους αστυνομικούς.

Κύριε Υπουργέ..

πέρα από την επιτυχημένη πολιτική σας σταδιοδρομία (κάτι για το οποίο δεν μπορεί κανείς να αμφιβάλει), έχετε διαγράψει και μια αντίστοιχα επιτυχημένη ακαδημαϊκή πορεία, ως πτυχιούχος της νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Σίγουρα κανείς δε σας χάρισε αυτό το πτυχίο, ούτε όμως και σας το δώρισε απλά και μόνο επειδή μπαίνατε και βγαίνατε στις αίθουσες της σχολής σας.
Αφιερώσατε ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής σας σε αυτό, διαβάζοντας, ξενυχτώντας, μελετώντας, συμμετέχοντας σε εξετάσεις, άλλοτε με μικρότερη και άλλοτε με μεγαλύτερη επιτυχία. Στο τέλος όμως, ήταν η δίκη σας προσωπική προσπάθεια εκείνη που σας αντάμειψε με το πολυπόθητο αποτέλεσμα (πτυχίο), γεμίζοντας σας με υπερηφάνεια και αυτοπεποίθηση για το μέλλον, αποτέλεσμα που μόνος σας καταφέρατε με μόχθο, κόπο και ακαδημαϊκό ιδρώτα. ‘Άλλωστε τίποτα δεν μας χαρίζεται στη ζωή και για όλα χρειάζεται προσπάθεια.

Κύριε Υπουργέ..

είστε πατέρας και αν μη τι άλλο θέλετε όπως κάθε γονέας, να δείτε τα παιδιά σας να προοδεύουν. Θέλετε να τα δείτε επί ίσοις όροις να διεκδικούν ότι τους αξίζει. Θέλετε να τα δείτε να θερίζουν όσους κόπους σπείρουν στη διάρκεια της ζωής τους σε επίπεδο προσωπικό, ακαδημαϊκό και επαγγελματικό. Θέλετε να μην αδικηθούν και να τους αναγνωριστεί κάθε προσπάθεια που έχουν καταβάλει.

Κύριε Υπουργέ..

Στην Ελληνική Αστυνομία υπάρχουν άντρες και γυναίκες όλων των βαθμών πτυχιούχοι Τ.Ε.Ι, πτυχιούχοι Α.Ε.Ι, κάτοχοι μεταπτυχιακών αλλά και διδακτορικών τίτλων. Υπάρχουν αστυνομικοί που μιλούν δυο (2), τρεις (3) ή ακόμη και περισσότερες ξένες γλώσσες. Ειδικοί φρουροί, είτε Ταξίαρχοι, έχοντας εισαχθεί από σχολή ή με διαδικασίες ΑΣΕΠ, το πτυχίο έχει σε κάθε περίπτωση την ίδια αξία όπως επίσης και τα εκάστοτε πτυχία γλωσσομάθειας.

Κύριε Υπουργέ..

προφανώς και η αναβάθμιση της αστυνομικής ακαδημίας και η εξομοίωση της με τα Ανώτατα πανεπιστημιακά ιδρύματα είναι μια κίνηση σωστή και δίκαιη και εύχομαι να βρίσκεται στις προτεραιότητες σας κάτι που αποτελεί και διαχρονικό αίτημα των ομοσπονδιών των αστυνομικών, τι γίνεται όμως με όλους αυτούς τους πτυχιούχους αστυνομικούς των Α.Ε.Ι και των Τ.Ε.Ι των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών και όλων εκείνων που μιλούν 2 και 3 ξένες γλώσσες;

Κύριε Υπουργέ..

αν όχι σε όλους αυτούς τους αστυνομικούς που μιλούν πολλές ξένες γλώσσες, αν όχι σε όλους αυτούς τους κατόχους πτυχίων Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, τουλάχιστον σε εκείνους τους λίγους που είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών, δείξτε μια ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των κόπων και των προσπαθειών που κατέβαλαν για να τα αποκτήσουν.
Ξέρετε ως πτυχιούχος και εσείς πως κανένα μεταπτυχιακό και κανένα διδακτορικό δε χαρίζεται παρά κερδίζεται με τεράστια υπομονή, κόπο και θυσία.
Ξέρετε πόσο χαρούμενα και δικαιωμένα θα αισθάνονταν και τα δικά σας παιδιά, αν σε ένα υποθετικό σενάριο ως αστυνομικοί κάτοχοι τίτλων σπουδών, έβλεπαν τον Υπουργό τους να αναγνωρίζει τις προσπάθειες τους και να τους ανταμείβει.

Κύριε Υπουργέ..

ένα μηνιαίο επίδομα της τάξης των:

€400 ευρώ για τους κατόχους διδακορικού
€250 ευρώ για τους κατόχους μεταπυχιακού
€50 ευρώ για τους κατόχους πτυχίων Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. και πιστοποιητικών γλωσσομάθειας άριστης γνώσης

..θα αποτελούσε μια καλή και ουσιαστική αναγνώριση για τους κόπους όλων εκείνων των αστυνομικών όλων των βαθμών που προσπαθούν στη ζωή τους για το κάτι παραπάνω.

Δημοσιονομικά το κόστος θα είναι ελάχιστο μιας και οι δικαιούχοι είναι λίγοι (ειδικά για τους κατόχους διδακτορικών και μεταπτυχιακών), το κίνητρο όμως για τους αστυνομικούς (μη κατόχους τίτλων σπουδών) θα είναι τεράστιο.

Κύριε Υπουργέ..

είστε ο πολιτικός πατέρας των αστυνομικών παιδιών σας.. Στο νέο μισθολογίο-βαθμολογίο το οποίο άμεσα αναμένεται να συνταχθεί, μη ξεχάσετε να ανταμείψετε τα αστυνομικά σας παιδιά εκείνα, που όπως και εσείς στη Θεσσαλονίκη πριν χρόνια κοπιάσατε για το πτυχίο σας και ζητούσατε την αναγνώριση από άλλους, έτσι και αυτά τώρα (έχοντας κοπιάσει στο παρελθόν) ζητούν από εσάς αυτή τη φορά να τους αναγνωρίσετε.

Μην τους ξεχάσετε. 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια