Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αθώοι για την απιστία στην ΕΠΟ

Δελτίο τύπου από το Δικηγορικό Γραφείο του Αλέξη Κούγια: Σήμερα, ολοκληρώθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών η πολύκροτη υπόθεση της παραπομπής του Προέδρου
της ΕΠΟ, κου Βασιλείου Γκαγκάτση και των μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΠΟ, οι οποίοι αντιμετώπισαν την κατηγορία της κακουργηματικής απιστίας εις βάρος του νομικού προσώπου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, διότι, κατά την άποψη του διατακτικού του παραπεμπτικού βουλεύματος, παρανόμως παραχώρησαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων του κυπέλλου Ελλάδος της σεζόν 2004-2005 σε κυπριακή εταιρεία συμφερόντων του γνωστού διεθνώς μάνατζερ Πασχάλη Παπαδόπουλου, ο οποίος ήταν και κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στις πράξεις των κατηγορουμένων, ζημιώνοντας εκ προθέσεως την περιουσία της ΕΠΟ.
Η δίκη ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2020 και διεκόπη κατ’ επανάληψη, λόγω του ότι ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, Βίκτωρας Μητρόπουλος, εκτός της πρώτης ημέρας, ουδέποτε ενεφανίσθη στο Δικαστήριο και μία φορά διότι άγνωστο πρόσωπο τοποθέτησε στη θυρίδα της κας Προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, η οποία διηύθυνε αυτήν τη διαδικασία, ένα έγγραφο, το οποίο δήθεν τοποθέτησε εκεί ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ». Το συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο είναι παντελώς άγνωστο σε όλους τους παράγοντες της δίκης ανεζητήθη στα γραφεία της εφημερίδας «ΑΠΟΨΗ» και ουδέποτε ανευρέθη.
Τελικώς, λόγω της απουσίας του Βίκτωρα Μητρόπουλου ανεγνώσθησαν στο Δικαστήριο όλες οι επιβαρυντικές για τους κατηγορουμένους καταθέσεις, αλλά και η μηνυτήρια αναφορά του Βίκτωρα Μητρόπουλου, κι έτσι ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία.
Το Δικαστήριο έκανε δεκτούς όλους τους ουσιαστικούς και νομικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων και οδηγήθηκε σε ομόφωνα αθωωτική απόφαση, κάνοντας δεκτή και τη σύμφωνη με όλους τους νομικούς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων πρόταση του κου Εισαγγελέως της έδρας.
Το Δικαστήριο ομόφωνα δέχτηκε ότι, ανεξαρτήτως του αν υπήρξε παραγραφή των αδικημάτων, που ήταν και επικουρικός ισχυρισμός όλων των κατηγορουμένων, ουδείς εκ των κατηγορουμένων διέπραξε το αδίκημα της απιστίας, κρίνοντας την υπόθεση στην ουσία της, παρέλκοντας να ασχοληθεί με τους επικουρικούς αυτοτελείς και ουσιαστικούς ισχυρισμούς των κατηγορουμένων.
Δηλαδή, το Δικαστήριο δέχτηκε ότι ουδείς εκ των κατηγορουμένων διέπραξε το αδίκημα της απιστίας, οιοδήποτε κι αν ήταν το ποσό, με το οποίο η ΕΠΟ παραχώρησε τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλου Ελλάδος της σεζόν 2004-2005.

Όπως είναι γνωστό, o επικεφαλής του γραφείου μας, κύριος Αλέξιος Κούγιας, υπερασπιζόταν τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, κο Γκαγκάτση και τον Αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, τότε Πρόεδρο της ΕΠΣ Θεσπρωτίας και γνωστό δικηγόρο Ηγουμενίτσας, κύριο Γεώργιο Σιντόρη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια