Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη ευθύνης για την πρυτανεία του ΕΜΠ

Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Η συνθήκη του covid-19 αποτέλεσε ιδανική ευκαιρία για κράτος και κεφάλαιο ώστε να εφαρμόσουν συμπυκνωμένα τη σχεδιασμένη θανατοπολιτική
τους. Κομμάτι αυτής, δεν θα μπορούσε να μην είναι και ο πολυπόθητος εξευρωπαισμός των πανεπιστημίων, όνειρο πρυτάνεων και ρουφιάνων καθηγητών που συνηθίζουν να συνεργάζονται με τους παραπάνω. Μέσα σε μόλις 2 μήνες τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και campus απολυμάνθηκαν, ξεμπέρδεψαν με τους βαμμένους τοίχους, ξεφορτώθηκαν τα ανεπιθύμητα υποκείμενα που περισσεύουν, κλειδώθηκαν και γέμισαν με μπάτσους/ασφαλίτες, έτοιμα να τελέσουν το ρόλο τους στις σύγχρονες επιταγές του κεφαλαιοκρατικού συμπλέγματος - της παραγωγής πειθαρχημένων επιστημόνων/καριεριστών, και δήθεν ουδέτερης έρευνας για την “πρόοδο” της κοινωνίας και του ανθρώπου μέσω της τεχνοεπιστήμης. Σε αυτή τη συγκυρία, ανάλογα κινήθηκε και η διοίκηση του ιστορικού και μεγαλοπρεπούς ΕΜΠ. Ο πρύτανής του, ο κύριος Μπουντουβής, σε απόφαση από κοινού με τον κοσμήτορα της σχολής Αρχιτεκτόνων, κύριο Τουρνικιώτη και σε συνεργασία με τα κεντρικά της Αλεξάνδρας και της Κατεχάκη, γεμίζουν το κάτω Πολυτεχνείο - το κατά τα άλλα άσυλο που πολλάκις έχουν δεσμευτεί ότι θα υπερασπιστούν - με μπάτσους. Πιο συγκεκριμένα, στις 15/3 κάθε λογής μπάτσοι (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, ασφαλίτες) εισβάλλουν στο κατειλημμένο κτήριο Γκίνη και εκδιώχνουν δεκάδες μετανάστ(ρι)ες που ζούσαν εκεί, δήθεν για την απολύμανση του χώρου. Στη συνέχεια, τους/τις μεταφέρουν στο κέντρο κράτησης της Π. Ράλλη, στερώντας τους τα βασικά μέτρα προφύλαξής τους, και στοιβάζοντάς τους υπό άθλιες συνθήκες - αγνοώντας, κατά τα γνωστά, την ίδια την πρόφαση κάποιας υγειονομικής προστασίας. Εν συνεχεία, ο Μπουντουβής και τα τσιράκια του, κρατούν κλειστό επ’ αόριστον ολόκληρο το συγκρότημα της Πατησίων, σε συνέχεια της επιδίωξης της απονέκρωσης των κοινωνικών ζυμώσεων και αγώνων που ιστορικά λαμβάνουν χώρο εκεί.
Αντιλαμβανόμαστε πως τα πανεπιστήμια δεν είναι τσιφλίκι κάθε καθάρματος που τα διοικεί, αλλά αποτελούν ορμητήρια αμφισβήτησης, πολιτικοποίησης και αγώνων, και εξοργιζόμαστε με την πολιτική επιλογή να πεταχτούν στα κολαστήρια της Π. Ράλλη οι μετανάστ(ρι)ες που στεγάζονταν στην κατάληψη του κτηρίου Γκίνη. Για όλους τους παραπάνω λόγους, προβήκαμε κι εμείς σε μια άλλου τύπου απολύμανση: αυτήν από το μικρόβιο του εξευγενισμού και της κανονικότητας. Το πρωί της Παρασκευής 5/6 επισκευθήκαμε την πρυτανεία του ΕΜΠ, διαρρήξαμε το γραφείο του Ανδρέα Μπουντουβή, και φροντίσαμε να το ανακαινίσουμε γεμίζοντάς το με μπογιές και τρικάκια.
ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΕΜΠ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΩΓΜΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ ΑΠΟ ΠΡΥΤΑΝΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΔΕ ΜΕΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΣ.
ΟΥΤΕ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, ΟΥΤΕ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΜΕΝΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΣΜΟΣ, ΤΟ ΓΚΙΝΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια