Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΗΠΑ: Νεοναζιστής στρατιώτης κατηγορείται πως απεργαζόταν επίθεση εναντίον της μονάδας του

Η εισαγγελία της Νέας Υόρκης απήγγειλε σε 22χρονο Αμερικανό στρατιώτη την κατηγορία ότι απεργαζόταν σε επαφή με νεοναζιστική ομάδα επίθεση εναντίον της μονάδας του στην
Τουρκία, προκειμένου να προκληθούν «μαζικές απώλειες».
Η προετοιμασία γινόταν στα τέλη Μαΐου, πάντως η επίθεση δεν διαπράχθηκε.
Ο Ίθαν Μέλζερ, που κατάγεται από το Κεντάκι και εντάχθηκε στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις μόλις τον Ιούνιο του 2019, στάθμευε στη Βιτσέντσα, στην Ιταλία, μαζί με τη μονάδα του, η οποία επρόκειτο να αναπτυχθεί στην Τουρκία, εξηγείται στο κατηγορητήριο.
Συμπαθών της νεοναζιστικής και σατανιστικής βρετανικής οργάνωσης Order of Nine Angles (O9A), ο Μέλζερ έδωσε σε μέλη της συγκεκριμένες πληροφορίες, μέσω διαδικτυακού φόρουμ συζήτησης, για το πού επρόκειτο να εγκατασταθεί η μονάδα του στην Τουρκία.
Είχε επίσης δώσει λεπτομερή στοιχεία για το υλικό που διαθέτει η μονάδα του και για τα τρωτά σημεία ως προς την ασφάλεια του χώρου.
Όταν ανακρίθηκε στα τέλη Μαΐου από αξιωματικούς του αμερικανικού στρατού και στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI), ο Μέλζερ ομολόγησε ότι είχε πρόθεση να «διευκολύνει μια επίθεση εναντίον της μονάδας που θα προκαλούσε μαζικές απώλειες», αναφέρει το κατηγορητήριο.
Ο νεαρός, που τελεί υπό κράτηση, κατηγορείται για σύσταση και συμμορία με σκοπό τη δολοφονία Αμερικανών στρατιωτών και υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση, σύμφωνα με την ομοσπονδιακή εισαγγελέα του Μανχάταν, την Όντρεϊ Στράους.
Το κατηγορητήριο αναμένεται να εγκριθεί και να υπογραφεί επίσημα από δικαστή σε ημερομηνία που δεν έχει οριστεί ακόμη.
Η μυστικοπαθής O9A, νεοναζιστική και σατανιστική οργάνωση, ασκεί επιρροή πολύ πέραν του Ηνωμένου Βασιλείου, ιδίως στις ΗΠΑ, όπου έχει αρκετούς συμπαθούντες και οπαδούς.
Με αντισημιτική ρητορεία, η οργάνωση τάσσεται υπέρ ενεργειών ακραίας βίας. Στο παρελθόν είχε εκφράσει την υποστήριξή της στον Οσάμα μπιν Λάντεν και στην τζιχαντιστική ιδεολογία.
Κατά τη διάρκεια των επαφών τους στο φόρουμ της O9A, ο στρατιώτης και ένας από τους συνομιλητές του είχαν συζητήσει μια επιχείρηση τζιχαντιστικής έμπνευσης.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια