Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Κυριακάκος: Αυτός είναι ο Έλληνας Αστυνομικός

Διαβάστε κείμενο τού Παναγιώτη Κυριακάκου, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Με αφορμή το χθεσινό (31-5-2020) περιστατικό που έλαβε χώρα στην περιοχή του Αλίμου, όπου ένας νέος αστυνομικός που
υπηρετεί στα περιπολικά της Άμεσης Δράσης, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση,
βούτηξε στα νερά της θάλασσας και κολύμπησε για να σώσει έναν συμπολίτη μας του οποίου η ζωή βρισκόταν σε άμεσο κίνδυνο, θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:
Αυτός είναι ο Έλληνας αστυνομικός του οποίου το θάρρος περισσεύει, που δεν λογαριάζει εαυτόν, αλλά θέτει ως προτεραιότητα τον πολίτη και τον όρκο που έχει δώσει.
Είναι ο αστυνομικός που καθημερινά καλείται μέσα από δυσκολίες και αντιξοότητες να φέρει εις πέρας τη δύσκολη αποστολή που η Πολιτεία του έχει αναθέσει.
Είναι ο αστυνομικός που πριν λίγους μήνες στεκόταν αγέρωχος στα σύνορα του Έβρου αρνούμενος να δεχτεί την παραμικρή παραβίαση των συνόρων της Πατρίδας μας. Και θα το πράξει εκ νέου με χαρά όποτε του ζητηθεί.
Είναι ο αστυνομικός που ΔΕΝ έμεινε σπίτι στην περίοδο της καραντίνας, για να εφαρμόσει τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας που αποφάσισε η Κυβέρνηση, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία από την εξάπλωση του κορονοϊού.
Είναι ο αστυνομικός που υπηρετεί στο Α.Τ. , στην Ασφάλεια, στις πεζές περιπολίες, στα ΜΑΤ, στην Τροχαία, στην ΟΠΚΕ και στις λοιπές Υπηρεσίες.
Αυτός είναι ο Έλληνας αστυνομικός και σίγουρα ΟΧΙ αυτός που τεχνηέντως διάφοροι προσπαθούν να παρουσιάσουν, όταν μεμονωμένα περιστατικά αυθαιρεσίας ή απρεπούς συμπεριφοράς έρχονται να κατηγορήσουν συλλήβδην ολόκληρο το ένδοξο Σώμα της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Έλληνας αστυνομικός είναι αυτός που καθημερινά προσφέρει απ’ το υστέρημά του για να καλύψει τις αδυναμίες της Πολιτείας. Μιας Πολιτείας που διαχρονικά απαιτεί από τους εργαζόμενους συναδέλφους μου τα πάντα, χωρίς να τους προσφέρει ούτε τα βασικά (προβληματικές ασυρματικές επικοινωνίες, οχήματα που δεν πληρούν τις ειδικές προδιαγραφές του Π.Δ. 45/2008, ελλείψεις σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό και πολλά άλλα) . Διατυμπανίζουμε τοις πάσι ότι όποιος γυρνά την πλάτη στους αστυνομικούς, να γνωρίζει ότι την ίδια ώρα γυρνά την πλάτη του στην κοινωνία και στους πολίτες.
Ασφαλής αστυνομικός = ασφαλής πολίτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια