Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Κασιδιάρης ομολογεί ότι ψευδόταν όταν δήλωνε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει μέλη



Είναι γνωστή η υπερασπιστική γραμμή που αναπτύχθηκε από τον Μιχαλολιάκο και όλα τα ηγετικά στελέχη της ΧΑ, ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα δεν είχε μέλη. Αυτή τη γραμμή τη σκάρωσε ο
Μιχαλολιάκος για να ισχυριστεί ότι ο ίδιος και τα στελέχη του (όπως ο Κασιδιάρης, ο Λαγός κ.ά.) δεν μπορεί να έχουν ποινικές ευθύνες για πράξεις οπαδών τους. Θυμίζουμε ότι στη συνεχή αρθρογραφία μας, όπως και οι συνήγοροι πολιτικής αγωγήςκαθ’ όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη της ΧΑ, αποδείξαμε εμπεριστατωμένα, με ατράνταχτα στοιχεία, ότι αυτοί οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί των χρυσαυγιτών είναι ανυπόστατοι.

Τώρα ο Κασιδιάρης, που έφυγε από τη Χρυσή Αυγή και συγκρότησε μια νέα γκρούπα, δήθεν πατριωτική, που δεν έχει καμία σχέση με τον εθνικοσοσιαλισμό (προσπαθώντας να χτίσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής), κάνει έκκληση στους «πατριώτες» να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για να γίνουν μέλη. Μπορεί τις 24 μέρες από τότε που ανακοίνωσε ότι φτιάχνει κόμμα να μην εμφανίστηκε κανένα στέλεχος της ΧΑ να τον ακολουθεί, όμως αυτός επιμένει:

«ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ! - Εγγραφείτε στο Κίνημά μας διαδικτυακά!» αναφέρει το προσκλητήριό του. Ετσι, ομολογεί δημόσια ότι έλεγε ψέματα πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει μέλη.
Ακολουθώντας τα χνάρια του δασκάλου και πρώην αρχηγού του Μιχαλολιάκου, ο Κασιδιάρης κατέθεσε στις 4 Ιούνη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου το καταστατικό της γκρούπας του, επιδιώκοντας να μοστράρει ως εκπρόσωπος νόμιμου πολιτικού κόμματος, να εξαπατήσει κόσμο και να τον εντάξει στις γραμμές του, με στόχο να επηρεάσει την κρίση των δικαστών του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Κατά τη γνώμη μας, ως ανθρώπου που παρακολουθεί συστηματικά τη δίκη της ΧΑ και αρθρογραφεί γι’ αυτή, ματαιοπονεί. Γιατί απλούστατα το αποδεικτικό υλικό αυτής της υπόθεσης επιβεβαιώθηκε απόλυτα στην ακροαματική διαδικασία και ενίσχυσε το κατηγορητήριο, ότι η ΧΑ είναι μια εγκληματική οργάνωση εθνικοσοσιαλιστικού χαρακτήρα.

Την επομένη της κατάθεσης του καταστατικού από τον Κασιδιάρη, ο δημοσιογράφος και μεγαλοεκδότης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην κίνησή του, σχολιάζοντας από την εκπομπή του: «Τώρα, πέρα από την πλάκα, θέλω να ρωτήσω κάτι σοβαρό. Εδωσε ο Αρειος Πάγος άδεια για ίδρυση κόμματος στον υπόδικο Κασιδιάρη; Και το ρωτώ πολύ σοβαρά. Εδωσε ο Αρειος Πάγος άδεια στον Κασιδιάρη για τη δημιουργία πολιτικού κόμματος ή απλώς αυτές είναι ανακοινώσεις χωρίς να υπάρχει ακόμη νόμιμη κομματική υπόσταση;».

Δε γνωρίζουμε αν το ερώτημα του Χατζηνικολάου είναι πραγματικό ή τέθηκε μόνο για να διακριβώσει τις προθέσεις των δικαστών για τη νομιμοποίηση της γκρούπας του Κασιδιάρη. Ενα είναι απολύτως σίγουρο. Η κατάθεση καταστατικού στην αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου δε συνιστά νομιμοποίηση ενός πολιτικού σχηματισμού. Πόσο μάλλον του υπόδικου Κασιδιάρη, του οποίου αναμένεται η καταδίκη ως διευθυντικό στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Κασιδιάρης, ταυτόχρονα με την κατάθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της ιδρυτικής διακήρυξης της γκρούπας του, δημοσίευσε ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του, στην οποία δεν κάνει την παραμικρή νύξη περί νομιμοποίησης της γκρούπας του από τον Αρειο Πάγο. Το έκανε την επομένη απαντώντας στον Χατζηνικολάου. Εγραψε: «Το καταστατικό και η ιδρυτική μας διακήρυξη έχουν ήδη κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μαζί με τον απαιτούμενο αριθμό των 200 υπογραφών Ελλήνων πολιτών και η λειτουργία του κόμματός μας είναι απολύτως σύννομη. Στις επόμενες εκλογές θα διεκδικήσουμε και θα λάβουμε την ψήφο όλων των Ελλήνων που αντιστέκονται στο διεφθαρμένο και καταχρεωμένο πολιτικό σύστημα. Για να μην αγχώνονται τα βρώμικα φερέφωνα των εθνομηδενιστών, δημοσιεύουμε την πρώτη σελίδα της εγκεκριμένης από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, Ιδρυτικής μας Διακήρυξης» (οι εμφάσεις δικές μας).

Ο Κασιδιάρης γνωρίζει ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου δεν μπορούσε να εγκρίνει τη δράση της γκρούπας του. Προκειμένου να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος νόμιμου πολιτικού κόμματος δήλωσε ότι δήθεν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενέκρινε την ιδρυτική διακήρυξη της γκρούπας του. Βρήκαμε το τηλέφωνό του από τη δικογραφία και επικοινωνήσαμε μαζί του στις 9 Ιούνη. Του είπαμε το όνομα, την ιδιότητά μας και ότι καλύπτουμε δημοσιογραφικά τη δίκη της ΧΑ και του ζητήσαμε αντίγραφο του καταστατικού. Μας απάντησε ότι δεν μπορεί να το δώσει μόνο σε εμάς και πως θα το δημοσιεύσει ο ίδιος. Οταν τον ρωτήσαμε πότε, απάντησε σε περίπου τρεις μέρες. Του επισημάναμε ότι η κατάθεση στην αρμόδια υπηρεσία της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου καταστατικού πολιτικού κόμματος δε συνιστά έγκριση του καταστατικού και νομιμοποίηση της δράσης του κόμματος. «Αυτό προβλέπεται από το νόμο, τι μπορώ να κάνω εγώ;», ήταν η απάντησή του.Του είπεμε ότι δεν του ζητήσαμε να κάνει κάτι, αλλά απλά θέλαμε να διαπιστώσουμε αν το γνωρίζει.

Συμπέρασμα: Ο Κασιδιάρης, ενώ γνωρίζει πως ούτε το καταστατικό ούτε πολύ περισσότερο η γκρούπα του έχουν νομιμοποιηθεί, ισχυρίζεται το αντίθετο, γιατί προφανώς αυτή την περίοδο έχει ανάγκη «να πουλάει νομιμότητα» καθώς θα ξαναρχίσει η δίκη της Χρυσής Αυγής.

Γεράσιμος Λιόντος
Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια