Επίθεση βιτριόλι: Μπορεί να έχει δει τη μαυροντυμένη γυναίκα μόνο μία φορά

Αρκετά περίπλοκη είναι η προσπάθεια των αξιωματικών που έχουν αναλάβει τις έρευνες για τον εντοπισμό της μαυροντυμένης γυναίκας, που επιτέθηκε με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα. Η
ταυτοποίησή της φαντάζει αρκετά δύσκολη, καθώς το θύμα δεν έχει δώσει κάποιο στοιχείο που να κατευθύνει τους αστυνομικούς κάπου. 
Όπως είπε ο αστυνομικός ρεπόρτερ Γιώργος Καραϊβάζ στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» οι αστυνομικοί εκτιμούν πως η 34χρονη δεν έχει δει τη δράστιδα πάνω από μία ή δύο φορές στη ζωή της. 
Μέχρι χθες ήταν γνωστό πως η αστυνομία έχει βάλει στο μικροσκόπιο δέκα γυναίκας από το επαγγελματικό, φιλικό και συγγενικό περιβάλλον του θύματος και εξετάζουν τα άλλοθι που παρουσίασαν. 

Εκτιμούν πως τις γυναίκες αυτές η 34χρονη τις γνωρίζει καλά, επομένως δε θα δυσκολευόταν να τις αναγνωρίσει. Μέχρι την περασμένη Κυριακή μάλιστα πίστευαν ότι για κάποιους λόγους η 34χρονη δεν ήθελε να ρίξει φως στην υπόθεση και να βοηθήσει τις έρευνες, ωστόσο την Κυριακή που της πήραν νέα κατάθεση διαπίστωσαν τελικά πως η κοπέλα θέλει να βρεθεί η γυναίκα που της έκανε αυτό το κακό για να μάθει και τον λόγο. 
Δεδομένου λοιπόν ότι η 34χρονη δείχνει να θέλει να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να δώσει περισσότερα στοιχεία για τα χαρακτηριστικά της γυναίκας που της επιτέθηκε, οι αστυνομικοί αρχίζουν να αποκλείουν το ενδεχόμενο κάποια από τις δέκα γυναίκες που ερευνούσαν να έχει τελικά σχέση με την υπόθεση. 
Σύμφωνα με τον Γ. Καραϊβάζ, αρχίζουν τώρα να εξετάζουν έναν ακόμα πιο διευρυμένο κύκλο, εκτιμώντας πως η Ιωάννα θα έχει δει ελάχιστες φορές τη γυναίκα που της επιτέθηκε και κατά πάσα πιθανότητα δε θα κατάλαβε καν ότι συνέβη κάποια παρεξήγηση μεταξύ τους. 
Στην παρούσα φάση λοιπόν είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί το πρόσωπο της δράστιδος, η ταυτότητά της και κυρίως το κίνητρό της. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως κατά πάσα πιθανότητα η μαυροντυμένη γυναίκα κινήθηκε επιθετικά εναντίον της Ιωάννας από ζήλια και από αίσθημα κατωτερότητας για την δική της εξωτερική εμφάνιση, αλλά δεν μπορούν να βγάλουν κάποιο άλλο συμπέρασμα. 

Αυτό που περιμένουν τώρα είναι αν θα βγει κάτι από τις σαρώσεις των τηλεφωνικών απορρήτων και θα γίνει μια προσπάθεια να εντοπιστούν αριθμοί που δεν ανήκουν στο επαγγελματικό ή συγγενικό περιβάλλον της 34χρονης. 
Μιλώντας στην εκπομπή οι δικηγόρος της 34χρονης, Α. Λύτρας, συμφώνησε πως έχουν ακουστεί σενάρια που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και που δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο τις έρευνες. 

Κατά την προσωπική του άποψη μάλιστα οι αστυνομικοί είναι ακόμα πολύ μακριά από τη δράστιδα, η οποία ενδεχομένως να μην εντοπιστεί και ποτέ, αν δε δώσουν κάποια στοιχεία οι άρσεις των τηλεφωνικών απορρήτων. 
Ανοιχτό κατά τον κύριο Λύτρα είναι και το ενδεχόμενο να είναι άλλος ο ηθικός αυτουργός και άλλος ο φυσικός. 

Όπως και να έχει οι έρευνες συνεχίζονται σε θολά νερά, την ώρα που η 34χρονη ανεβαίνει τον Γολγοθά της και συνεχίζει να υποφέρει από φρικτούς πόνους.