Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ... τηλεκαταδίωξη του δημοσιογράφου Παπαχρήστου - Δια ζώσης η παρακολούθηση του προέδρου


Το παιχνίδι της σύλληψης δημοσιογράφου μέσω ... τηλεδιάσκεψης είχε ξαναπαιχτεί. Ήταν Οκτώβριος του 2013 όταν ο δημοσιογρλάφος των Νέων Γιώργος Παπαχρήστος είχε
δημοσιεύσει καυστικό σχόλιο για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Ο τελευταίος, υπέβαλε αυθωρεί μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου και ζήτησε την άμεση και άνευ όρων σύλληψη του δημοσιογράφου.

Ο κ. Παπαχρήστος ωστόσο είχε φύγει από την Αθήνα με κατεύθυνση τα Γιάννενα απ' όπου κατάγεται. Το περίεργο στην όλη υπόθεση είναι πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ενημέρωνε την ασφάλεια -σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του bloko.gr- σχεδόν ανά μία ώρα για τη διαδρομή του. 

Που βρισκόταν, σε ποια σημεία σταμάτησε για καφέ κοκ, απαιτώντας την καθ' οδόν σύλληψη του, πράγμα που όπως του εξηγήθηκε σε κάθε στιγμή της τηλεκαταδίωξης, δεν μπορούσε να γίνει. 

Πώς όμως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γνώριζε τα σημεία κίνησης ή στάσης του δημοσιογράφου; Για να έχει τέτοια γνώση, δύο τινά μπορούσαν να συνέβαιναν. Είτε με φυσική παρακολούθηση δικών του ανθρώπων, είτε με κοριό στο αυτοκίνητο.

Είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση, ήταν τόσο διακαής ο πόθος του να δει τον ενάντιο με χειροπέδες, που ξεπέρασε τα όρια των δικαιωμάτων ενός πολίτη που θίγεται, καταπατώντας τα δικαιώματα ενός άλλου πολίτη που κατά την εκτίμηση του τον έθιξε.

Η πιθανότερη εξήγηση που έδιναν από τα συμφραζόμενα των συνομιλιών οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ήταν πως ο κ. πρόεδρος δια ειδικών συνεγατών του, είχε τοποθετήσει κοριό στο αυτοκίνητο του κ. Παπαχρήστου, ώστε να μπορεί να γνωρίζει που βρίσκεται ανά πάσα στιγμή. 

Κρατήστε δύο πράγματα από την παλιά αυτή ιστορία. Το πρώτο είναι η εμμονή στοχοποίησης και διασυρμού ενός δημοσιογράφου. Το δεύτερο, η χρήση του κοριού. Κοριοί δια πάσα χρήση και αξιοποίηση στο όνομα των εμμονών.



του Γιώργου Καραϊβάζ





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια