Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάτρα: Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προκαταρκτική εξέταση για την εγκεφαλικά νεκρή μητέρα μετά από γέννα

Περιστάσεις, αιτίες και τυχόν λάθη και παραλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού πρόκειται να διερευνηθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και κατόπιν διαταγής του Διοικητή της 6ης

Υγειονομικής Περιφέρειας, για την 27χρονη μητέρα, η οποία αφού υπεβλήθη σε καισαρική τομή στις 18 Μαΐου, εισήχθη στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.Π. (Νοσοκομείο Πάτρας),

Το χρονικό

Η 27χρονη μητέρα πήρε εισιτήριο από το Π.Γ.Ν.Π. στις 18 Μαΐου προκειμένου να υποβληθεί σε εξετάσεις και την επόμενη σε προγραμματισμένη καισαρική.

Ο σύζυγός της καταγγέλλει πως η 27χρονη αφού υπεβλήθη  σε εξετάσεις μόνο για τη νόσο Covid-19, το  το ιατρικό επιτελείο προχώρησε στη διαδικασία της γέννας την ίδια ημέρα κι όχι την επόμενη, όπως είχε προγραμματιστεί, αφού διαπιστώθηκαν επαρκείς συσπάσεις μήτρας.

Ο σύζυγος συναίνεσε στην επέμβαση και γέννησαν ένα υγιέστατο αγοράκι στις 9:30 το πρωί της 18ης Μαΐου.

Λίγες ώρες αργότερα, ο μαιευτήρας κάλεσε τον πατέρα και του μετέφερε ότι παρουσιάστηκαν επιπλοκές κατά τον τοκετό, η κοπέλα υπέστη καρδιακή ανακοπή και διασωληνώθηκε. Η κατάστασή της είναι μη αναστρέψιμη και η 27χρονη είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Ο δικηγόρος της οικογένειας  αναφέρει πως ύστερα από 10 ημέρες η διοίκηση του νοσοκομείου δεν έχει ενημερώσει για τι ακριβώς έχει συμβεί. «Ο ένας μεταθέτει τις ευθύνες στον άλλον, κανείς δεν δίνει σαφείς απαντήσεις και συγκεκριμένες» τόνισε. Η Δώρα εργαζόταν μέχρι και τον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης της χωρίς να παρουσιάσει κανένα απολύτως πρόβλημα.

dikastiko.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια