Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εικόνες φρίκης από παράνομο καταφύγιο σκύλων στην Πάτρα

Και άλλο παράνομο καταφύγιο ζώων συντροφιάς βρέθηκε στην περιοχή Θέα της Πάτρας, μέσα σε δασική περιοχή μάλιστα. Η παρανομία είναι διπλή, γιατί από τη δασική νομοθεσία απαγορεύεται η
εγκατάσταση καταφυγίων ζώων συντροφιάς. Και αυτό το καταφύγιο το λειτουργούν διάφοροι κατ’ επάγγελμα ζωόφιλοι. Αρκεί η φωτογραφία ενός σκύλου νεκρού και φαγωμένου από άλλα ζώα για να αποδειχτεί ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους ιδιοκτήτες του καταφύγιου είναι η ευζωία των ζώων. Είναι τέτοια η εγκατάλειψη των σκύλων που έχουν μετατραπεί σε αγέλη που κατασπαράζει άλλα σκυλιά.

Η σοκαριστική φωτογραφία με το φαγωμένο σκυλί μέσα στο περίκλειστο παράνομο καταφύγιο, αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του ότι όλοι σχεδόν οι εμφανιζόμενοι ως ζωόφιλοι, που κατασκευάζουν και λειτουργούν παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς, που συστηματικά μετακινούν ζώα στο εξωτερικό, παράνομα με το πρόσχημα της υιοθεσίας από κατοίκους της Γερμανίας και άλλων χωρών της ΕΕ, είναι κατ’ επάγγελμα ζωόφιλοι. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά προσοδοφόρο επάγγελμα, που αποφέρει μεγάλα κέρδη και μάλιστα αφορολόγητα.

Την ίδια στιγμή, άλλοι κατ’ επάγγελμα φιλόζωοι γυρίζουν σε δρόμους πόλεων και όταν διαπιστώνουν ότι σε ένα μπαλκόνι βρίσκεται ένα σκυλί δεμένο (με την ισχύουσα νομοθεσία αυτό απαγορεύεται) ειδοποιούν την αστυνομία. Αυτοί παίρνουν το ζώο και το κλείνουν σε κάποιο παράνομο καταφύγιο, ενώ ο ιδιοκτήτης του σκύλου οδηγείται στο αυτόφωρο με την κατηγορία ότι βασανίζει το ζώο.

Οι αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα αφήνουν τους κατ’ επάγγελμα φιλόζωους να λειτουργούν τα παράνομα καταφύγια, ακόμα και σε περιπτώσεις που έχουν βγει αποφάσεις από τις ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής), όπως συνέβη για παράδειγμα με δύο καταφύγια στην Αχαΐα (ένα στο Γιαννισκάρι του δήμου Δυτικής Αχαΐας, απέναντι από το αεροδρόμιο του Αράξου, και ένα στην Ακράτα, δίπλα στον ποταμό Κάθρη) και ένα στο Νεοχώρι Πρέβεζας (μια πανέμορφη περιοχή, όπου η ζωή των κατοίκων έχει καταντήσει μαρτύριο, σε σημείο που να μην μπορούν να περιποιούνται τους ελαιώνες τους, γιατί τα σκυλιά κυκλοφορούν έξω από το καταφύγιο και επιτίθενται σε ανθρώπους).

Στις 17 Ιούνη στείλαμε αναφορά ταυτόχρονα στη ΔΑΟΚ ΠΕ Αχαΐας και στο Δασαρχείο Πάτρας, με φωτογραφικό υλικό και συντεταγμένες του παράνομου καταφυγίου και απαιτήσαμε να κάνουν άμεσα αυτοψία και η μεν ΔΑΟΚ να εκδώσει εισηγητική απόφαση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για να κλείσει το παράνομο καταφύγιο, το δε Δασαρχείο να γνωμοδοτήσει ότι το παράνομο καταφύγιο είναι εγκατεστημένο μέσα σε δάσος.


 
Παραθέτουμε την αναφορά μας:

«Αναφορά
Γεράσιμου Λιόντου δημοσιογράφου, κατοίκου Αθηνών

Προς
Τον προϊστάμενο της ΔΑΟΚ ΠΕ Αχαΐας κ. Ν.Κοσμά e-mailnkosmas@achaia.pde.gov.gr
Προς
Τον προϊστάμενο του Δασαρχείου Πάτρας κ. Σ. Βαρβατσούλη e-maildaspatras@apd-depin.gov.gr

Στα πλαίσια της δημοσιογραφικής έρευνάς μας για παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς στην Αχαΐα και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας βρήκαμε ότι στην περιοχή Θέα της Πάτρας, που πιθανό να ανήκει διοικητικά στο Δήμο Πάτρας, ένα παράνομο καταφύγιο ζώων συντροφιάς που βρίσκεται μάλιστα και σε δασική έκταση. Ενημερωτικά σας θυμίζω, ότι απαγορεύεται ακόμη και η ίδρυση και λειτουργία καταφυγίων από τους δήμους-που είναι οι μόνοι αρμόδιοι-μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις.

Στα συνημμένα σας προσκομίζω φωτογραφικό υλικό και τις συντεταγμένες του παράνομου καταφυγίου

Καλείστε να προχωρήστε άμεσα σε αυτοψία, ακόμη και αύριο εάν μπορείτε, γιατί είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να απομακρύνουν τα ζώα συντροφιάς αυτοί που το λειτουργούν παράνομα.
Αθήνα 17-6-2020
Γεράσιμος Λιόντος»

Παράνομη μετακίνηση ζώων συντροφιάς με παράνομη πτήση από τη Σαντορίνη προς την Ελβετία 

Είναι γνωστό ότι οι πτήσεις από τα περιφερειακά αεροδρόμια έχουν απαγορευτεί μέχρι τις 30 Ιούνη, λόγω κοροναϊού. Ομως, στις 13 Ιούνη, η ελβετική αεροπορική εταιρία Helvetic Airways έσπασε την απαγόρευση και έκανε πτήση από Σαντορίνη προς Ελβετία μεταφέροντας αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που μετακινήθηκαν παράνομα.


 
Από την Τετάρτη 17 Ιούλη, επιδιώξαμε πολλές φορές να επικοινωνήσουμε με τον Αερολιμενάρχη Δ. Γάκη που είναι διοικητής της ΥΠΑ στη Σαντορίνη. Την πρώτη φορά που καταφέραμε να σηκώσει το κινητό του, αφού συστηθήκαμε, του ζητήσαμε εξηγήσεις για τη διπλά παράνομη ενέργεια: παράνομη πτήση και παράνομη μετακίνησης ζώων συντροφιάς. Μας δήλωσε ότι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να μιλήσει και δεσμεύτηκε να επικοινωνήσουμε το απόγευμα της 17ης Ιούνη. Μολονότι τον καλέσαμε πολλές φορές, δεν απάντησε, συμπεριφορά που επιβεβαιώνει ότι κάτι φοβάται, για να μην πούμε ότι έχει λερωμένη τη φωλιά του με την παράνομη αυτή πτήση.

Ο ίδιος ο Αερολιμενάρχης αναφέρεται σ’ αυτή την πτήση με ανάρτησή του στο facebook:

«Μια ιδιαίτερη πτήση έγινε το Σάββατο 13.06.2020 από το αεροδρόμιο της Σαντορίνης με προορισμό την Ελβετία με ναυλωμένο αεροσκάφος. Επιβάτες της διαφορετικής αυτής πτήσης ήταν αξιολάτρευτα σκυλάκια και γατάκια από το καταφύγιο των αδέσποτων φίλων μας της Σαντορίνης. 

Ηταν μεγάλη μου χαρά η πτήση εξωτερικού για την μεταφορά των αδέσποτων και παρατημένων τετράποδων φίλων μας που θα βρουν ανάδοχους και φροντίδα στο εξωτερικό.
Θα ήθελα να συγχαρώ ως πολίτης όλους όσους οργάνωσαν αυτή την πτήση και όσους συμμετείχαν στην φιλοξενία και την φροντίδα αυτών των ψυχών. Επιθυμούν να προσφέρουν ανώνυμα χωρίς τυμπανοκρουσίες! 

Θα ήθελα ακόμα να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου ως Αερολιμενάρχης Θήρας γιατί πραγματικά συμβάλουν στο έργο του Αερολιμένα Σαντορίνης. 

Με την συλλογή και φροντίδα των τετράποδων φίλων μας στο καταφύγιο βελτιώνουν την ασφάλεια πτήσεων των αεροσκαφών. Υπήρχαν περιπτώσεις στο παρελθόν όπου αδέσποτα ζωάκια ξεπερνούσαν την περίφραξη του αεροδρομίου και μέχρι να απομακρυνθούν αποτελούσαν κίνδυνο στην ασφάλεια πτήσεων των αεροσκαφών.

Συγχαρητήρια για την κοινωνική και φιλοζωϊκή ευαισθησία με θετικό πρόσημο για την ασφάλεια στις αεροπορικές πτήσεις!».

Ο Αερολιμενάρχης Δ. Γάκης παραδέχεται ότι συμμετείχε δραστήρια στην οργάνωση της πτήσης. Τα ζώα συντροφιάς μετακινήθηκαν στην Ελβετία παράνομα, χωρίς να υποβληθούν σε υγειονομικό έλεγχο και χωρίς να διενεργηθεί ιχνηλάτηση από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές. Δεν αναφέρει ποιο ήταν το κόστος για τηνμετακίνηση των ζώων και ποιος ή ποιοι το επωμίστηκαν.

Στο πλαίσιο της έρευνάς μας επικοινωνήσαμε με τον διοικητή της ΥΠΑ κ. Δριτσάκο (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας), του στείλαμε όλο το υλικό του Δ. Γάκη, μεγάλο τμήμα της νομοθεσίας για την ευζωία και την ιχνηλασιμότητα των ζώων συντροφιάς και μια σύντομη αναφορά μας, την οποία παραθέτουμε:

«Kύριε διοικητά της ΥΠΑ, καλησπέρα.
Είμαι ο δημοσιογράφος Γεράσιμος Λιόντος. Το κινητό μου είναι το …

Διάβασα ένα άρθρο του Αερολιμενάρχη Σαντορίνης κ. Δ. Γάκη. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του μεσολάβησε για να γίνει μια πτήση στην Ελβετία στις 13 Ιούνη του 2020 με μοναδικούς «επιβάτες» ζώα συντροφιάς. Ερώτημα πρώτον: στις 13 Ιούνη του 2020 επιτρέπονταν πτήση σε αερολιμένες του εξωτερικού από τον αερολιμένα της Σαντορίνης που είναι περιφερειακός;

Σύμφωνα πάλι με τα λεγόμενα του, τα ζώα συντροφιάς θα υιοθετούνταν στο εξωτερικό. Ενημερωτικά, οι υιοθεσίες ζώων συντροφιάς γίνονται με βάση νόμους και κανονισμούς. Ενδεικτικά αναφέρω τον νόμο 4039 του 2012 και τον κανονισμό 576 του 2013. Αρμόδιοι ελεγκτικοί φορείς είναι η Αστυνομία και η ΔΑΟΚ (Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής) της περιοχής. Η ΔΑΟΚ έκανε τον ενδελεχή έλεγχο των συνοδευτικών εγγράφων των ζώων συντροφιάς;

Μήπως ο κ. Αερολιμενάρχης μεσολάβησε και σε άλλες μετακινήσεις ζώων συντροφιάς;
Αθήνα 17-6-2020
Γεράσιμος Λιόντος».

Παραθέσαμε και τα δύο γεγονότα γιατί αποκαλύπτονται σημαντικά ζητήματα:

Πρώτον, ότι οι κατ’ επάγγελμα ζωόφιλοι, συστηματικά, αδιαφορούν για την ευζωία των ζώων συντροφιάς.

Δεύτερον, ότι οι επαγγελματίες ζωόφιλοι, όχι μόνο συνεχίζουν να λειτουργούν παράνομα καταφύγια ζώων συντροφιάς, έχοντας τη στήριξη του αστυνομικού και δικαστικού μηχανισμού, των λεγόμενων δημοτικών αρχόντων και των ηγεσιών των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών. Τώρα, αποδεικνύεται ότι έχουν τη στήριξη  και Αερολιμεναρχών!

Ο Αερολιμενάρχη της Σαντορίνης που από την Τετάρτη, 17 Ιούνη του 2020, κρύβεται από εμάς, κατέβασε όλες τις αναρτήσεις του! Το διαπιστώσαμε όταν θελήσαμε να κάνουμε λινκ προς αυτό το πανηγυρικού χαρακτήρα κείμενό του, για να μπορεί να το διαβάσει ο καθένας. Φυσικά, έχουμε όλο το υλικό, προτού το κατεβάσει. Αναφορές υπάρχουν και σε τοπικά Μέσα, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διαβάζοντας σχετικό δημοσίευμα στο santorinipress.gr, που αναφέρεται στην ανάρτηση του Αερολιμενάρχη παραθέτοντας και τις φωτογραφίες (https://santorinipress.gr/mia-idiaiteri-ptisi-me-aksiolatreftous-epivates-apo-ti-santorini-me-proorismo-tin-elvetia/).

ΥΓ. Για περισσότερη ενημέρωση γύρω από το διαρκές έγκλημα της παράνομης μετακίνησης ζώων συντροφιάς, δείτε το άρθρο μας Να αποσυρθεί άμεσα η εγκύκλιος του Αλεξανδρόπουλου για τις μετακινήσεις των ζώων συντροφιάς.


http://www.eksegersi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια