Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ρόδος: Παρέλαβε δέματα με ναρκωτικές ουσίες, αλλά τον περίμεναν οι αστυνομικοί

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν στις 9 Ιουνίου 2020 υπάλληλοι του Τελωνείου του Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία,

κατά τη διάρκεια ελέγχου σε δέματα που έρχονταν από το εξωτερικό μέσω ταχυδρομείου, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου – ανιχνευτή ναρκωτικών ουσιών, ανακάλυψαν τέσσερα δέματα.

Όπως διαπιστώθηκε, τα δέματα αυτά προέρχονταν από την Ελβετία και είχαν προορισμό την Ελλάδα με στοιχεία παραλήπτη συγκεκριμένη οδό στην πόλη της Ρόδου.

Τα τέσσερα χαρτοκιβώτια, τα οποία κατασχέθηκαν από το Τελωνείο του Αερολιμένα Αθηνών διαπιστώθηκε ότι περιείχαν όλα φυτικά αποσπάσματα κάνναβης, το πρώτο μικτού βάρους 512,9 γραμμαρίων, το δεύτερο 526 γραμμαρίων, το τρίτο 527,6 γραμμαρίων και το τέταρτο 521,9 γραμμαρίων της ίδιας ουσίας. Δηλαδή και τα τέσσερα δέματα είχαν συνολικά φυτικά αποσπάσματα κάνναβης μικτού βάρους 2.097 γραμμαρίων.



Το Τελωνείο Αθηνών με έγγραφό του ζήτησε από το Χημείο του Κράτους την άμεση έκδοση χημικής ανάλυσης των φυτικών αποσπασμάτων, σύμφωνα με την οποία το περιεχόμενο των δεμάτων υπάγεται στο νόμο «περί εξαρτησιογόνων ουσιών».

Στη συνέχεια τα δέματα κατασχέθηκαν από το Τελωνείο Αθηνών, ενώ παράλληλα το Τμήμα εκ των Υστέρων Ελέγχων και Δίωξης Λαθρεμπορίου του Τελωνείου Αερολιμένα Αθηνών προώθησε αίτημα προς την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών για την έγκριση ελεγχόμενης παράδοσης της συγκεκριμένης ποσότητας κάνναβης στον τελικό της παραλήπτη στη Ρόδο.

Το αίτημα έγινε αποδεκτό και έτσι προχθές το πρωί οργανώθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου οι οποίοι με την αρωγή υπαλλήλων του ταχυδρομείου, προέβησαν στην ελεγχόμενη παράδοση των τεσσάρων δεμάτων. Έτσι περίπου στις 11 το πρωί στις 15 Ιουνίου 2020, όταν ο 38χρονος παρέλαβε και τα τέσσερα χαρτοκιβώτια, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που επιτηρούσαν το χώρο.

Ο 38χρονος, προσήχθη συνοδευόμενος από το συνήγορό του κ. Στέλιο Κιουρτζή ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τη μορφή της εισαγωγής, αγοράς και κατοχής και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.



Ο 38χρονος ζήτησε προθεσμία έως σήμερα το πρωί προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

rodiaki.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια