Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακοίνωση της Ένωσης Πυροσβεστών Πελοποννήσου


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Πελοποννήσου      

        Σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αλλαγών που  δρομολογήθηκαν από το Ν.4662 /7-2-2020. Εξ αρχής  από την  Ένωσή μας είχε επισημανθεί πως ο Νόμος έχει θετικό πρόσημο για το έμψυχο δυναμικό του Π.Σ. (βαθμολόγιο χαμηλόβαθμων), ταυτόχρονα όμως η εφαρμογή του έχει προκαλέσει κάποια κενά, με σοβαρό αντίκτυπο στην ψυχολογία του προσωπικού, ενώ ήδη διανύουμε τον δεύτερο μήνα της αντιπυρικής περιόδου.

Επισημαίνουμε τα εξής :

1) Οι Μεταθέσεις των συναδέλφων γνωστοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής          11 Ιουνίου  με χορήγηση σχετικού φύλλου πορείας την Δευτέρα 14 Ιουνίου, χωρίς όμως δυστυχώς  να λαμβάνεται υπόψη ότι πολλοί από τους μετατιθέμενους συναδέλφους  είναι οικογενειάρχες, το σχολικό έτος δεν έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται η διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων, ενώ ταυτόχρονα άλλοι συνάδελφοι δεν γνωρίζουν  πότε θα πάρουν φύλλο πορείας. Το ερώτημα μας είναι  πότε θα πάνε για εκπαίδευση οι συνάδελφοι που μετατίθενται στα αεροδρόμια και που;

2) Στις Αποσπάσεις  για το ΜΕΤΠΕ και τα Πεζοπόρα τμήματα και αφού ρωτηθήκαμε από πολλούς συναδέλφους εάν θα έπρεπε να υποβάλλουν αίτηση απόσπασης, ώστε να λάβουν τα προβλεπόμενα  20 μόρια ανά μήνα του Ν.4662, τελικά διαπιστώνουμε ότι στο Πεζοπόρο της Περιφέρειάς μας να αποσπάται μόνο   ένα (1) άτομο. Αναρωτιόμαστε τελικά αυτές είναι οι ανάγκες του Πεζοπόρου μας;

 

3) Μετά την επεξεργασία των ενστάσεων για τα μόρια των υπαλλήλων, σε μεγάλο μέρος συναδέλφων εξακολουθεί να υφίσταται ο λάθος υπολογισμός σύμφωνα με το Ν.4662. Μεταφέρουμε την ανησυχία μας για το  εάν στη μετέπειτα χρησιμοποίηση του πίνακα των μορίων θα εξακολουθούν να υπάρχουν τα λάθη. Όπως προφανώς γνωρίζετε οι συνάδελφοι δεν έχουν το δικαίωμα της εκ νέου ένστασης. Επίσης, είχαμε επισημάνει πως δεν είναι δυνατόν να δίνονται τόσα μόρια ανά μήνα σε αποσπάσεις με πρόσκληση ενδιαφέροντος, γιατί θα δημιουργηθούν ανισότητες (π.χ πυροσβέστης με 22 χρόνια υπηρεσίας που προσλήφθηκε με ΑΣΕΠ για συγκεκριμένη οργανική θέση, παντρεμένος με δύο παιδιά να έχει λιγότερα μόρια από άλλον πυροσβέστη με 6 χρόνια υπηρεσίας, ανύπαντρο αλλά αποσπασμένο για μία (1) αντιπυρική περίοδο στο ΜΕΤΠΕ ή Πεζοπόρο τμήμα). Υπάρχουν οργανικές-ονομαστικές θέσεις για τα Πεζοπόρα τμήματα βάσει των οποίων έγιναν οι μετακινήσεις φέτος και που προβλέπονται αυτές; Γιατί δεν χορηγήθηκε στους συνάδελφους δικαίωμα αίτησης απόσπασης για το ΜΕΤΠΕ, ώστε να λάβουν κι αυτοί μόρια; Είναι πάγια θέση της Ένωσής μας ότι δεν υφίσταται  διάκριση υπαλλήλων στο Π.Σ. και ουδεμία σχετική νύξη προκαλούμε, απλώς παραθέτουμε τον προβληματισμό μας.

4) Οι συνάδελφοι που υπηρετούν στις Υπηρεσίες των αεροδρομίων, όπου υφίσταται η σύμβαση με τον ιδιώτη, δικαίως διαμαρτύρονται γιατί δεν έχουν επιστρέψει στις θέσεις τους, αφού έχει παρέλθει η 3ετία από την μετάθεσή τους. Πρόταση της Ένωσής μας ήταν και είναι η πρόσληψη πυροσβεστών αεροδρομίων με κριτήρια εντοπιότητας, παροχή μορίων και γνωστοποίηση στους προσληφθέντες ότι μετάθεση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί ΜΟΝΟΝ με αμοιβαία μετάθεση υπηρετούντος υπαλλήλου σε άλλο αεροδρόμιο όπου υφίσταται η σύμβαση με τον ιδιώτη.

 

5) Η οργανική δύναμη του κάθε Νομού θα πρέπει να  υπολογίζεται σύμφωνα με τα συμβάντα και τις ανάγκες του. Τον Φεβρουάριο, κατά την επίσκεψη του τότε Γ.Γ.Π.Π. και νυν Υφυπουργό κ. Νίκο Χαρδαλιά μαζί και με τον νυν Αρχηγό Π.Σ., είχαμε επισημάνει εγγράφως ότι οι υπηρεσίες που βρίσκονται πλησίον του οδικού άξονα «ΜΟΡΕΑΣ» θα πρέπει να ενισχυθούν, δεδομένου ότι είναι οι πρώτες που αποστέλλουν οχήματα με προσωπικό στα συμβάντα όλης της Περιφέρειας και όχι η κατανομή της δύναμης κάθε Νομού να αυξομειώνεται (π.χ -20,+2), ενώ οι υποχρεώσεις  όχι μόνον είναι ίδιες (π.χ εκπομπή περιπολικών) αλλά ταυτόχρονα είναι αυξανόμενες και ανελαστικές.

6) Εκτός των κενών θέσεων που θα υπάρξουν με τις άμεσες μεταθέσεις συναδέλφων κατά την αντιπυρική περίοδο, οι οποίοι θα αντικατασταθούν εν μέρει τον Νοέμβριο , αναφέρουμε και επισημαίνουμε την ίδρυση εποχικών κλιμακίων για τα οποία οι τοπικές υπηρεσίες δεν είχαν κανένα λόγο και καμία πρόταση ως προς την δημιουργία τους, με αποτέλεσμα να παρατηρείται το φαινόμενο να ιδρύονται εποχικά κλιμάκια σε πολύ κοντινή απόσταση περίπου (15χλμ) από πυροσβεστικά κλιμάκια ή υπηρεσίες ενώ θα μπορούσε να επανδρωθεί ένα (1) επιπλέον περιπολικό από τα παρόντα κλιμάκια ή υπηρεσίες με τους νέους προσληφθέντες εποχικούς πυροσβέστες και να μην χρειάζεται η μετακίνηση μόνιμων υπαλλήλων εκεί, η οποία θα δημιουργήσει μείωση προσωπικού και προβλήματα στις Π. Υ. και Π. Κ. μέσα στην αντιπυρική περίοδο.

7) Για την ίδρυση των κλιμακίων του αυτοκινητόδρομου «ΜΟΡΕΑ» θα επιθυμούσαμε  ενημέρωση  από τους αρμόδιους φορείς. Μήπως τελικά είναι τα μοναδικά που δεν έχουν συσταθεί σε σχέση με τους υπόλοιπους αυτοκινητοδρόμους;  Θα υπάρξει κάτι θετικό προς την κατεύθυνση αυτή; Είναι πολλά τα χρόνια που αναμένουμε!

8) Σοβαρό θέμα υγειονομικού χαρακτήρα, ιδιαίτερα μετά  την πανδημία του Κορονοϊού, αναδεικνύεται το θέμα των συμβάσεων καθαριότητας με ιδιωτικά συνεργεία, τα οποία ξεκινούν περίπου 40 μέρες μετά την 1η Ιανουαρίου κάθε χρόνου με αποτέλεσμα στο διάστημα αυτό να μην υπάρχει καθαριότητα στους χώρους των Υπηρεσιών και Κλιμακίων μας, όπου συνωστίζονται πολλά άτομα. Ζητάμε να γίνουν όλες  τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να αλλάξει ο σχετικός τρόπος και χρόνος παροχής υπηρεσιών καθαριότητας από τους εργολάβους αυτούς, ώστε  το πρόβλημα να παύσει να διαιωνίζεται!

                                              Με εκτίμηση για το Δ.Σ

 

              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΔΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ                                                ΔΡΟΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ   




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια