Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κιλκίς: Αρνητικά όλα τα δείγματα από τη δομή φιλοξενίας προσφύγων στη Νέα Καβάλα

Αρνητικά σε κορωνοϊό έχουν βγει όλα τα δείγματα που πάρθηκαν από το καμπ φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς.




Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr και τα 356 δείγματα που πάρθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη από τους μετανάστες και τους εργαζόμενους στο καμπ βγήκαν αρνητικά σε κορωνοϊό.

Την περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκε το νοσοκομείο Κιλκίς, ο διοικητής του καμπ και οι τοπικοί φορείς του δήμου Παιονίας πως τα πρώτα 100 δείγματα είχαν βγει αρνητικά από τα εργαστήρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Το Σάββατο ενημερώθηκαν πως αρνητικά ήταν και τα επόμενα 35 δείγματα.

Ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και για τα 356 δείγματα που είχαν παρθεί και τα οποία και βγήκαν αρνητικά. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο Δευτέρα.

Ωστόσο, υπάρχει και μια ακόμη αισιόδοξη είδηση. Υπενθυμίζουμε πως στο καμπ φιλοξενίας Νέας Καβάλας με τους 1500 περίπου μετανάστες, είχε ξεσπάσει η κρίση εξ αιτίας του θετικού δείγματος που βρέθηκε σε νεαρή γυναίκα που διαμένει σ’ αυτό και που γέννησε στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Το νεογέννητο και η κοπέλα που συνόδευε τη λεχώνα στο νοσοκομείο βγήκαν αρνητικοί σε κοροωοϊό.

Το θετικό δείγμα για τη γυναίκα που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς βρέθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και οδήγησε άμεσα σε κλείσιμο του καμπ για 14 ημέρες από το πρωί της Πέμπτης.

Το δεύτερο δείγμα που εξετάστηκε από τη νεαρή Σύρια που γέννησε στο νοσοκομείο Κιλκίς βγήκε αρνητικό, ενώ το πρώτο ήταν οριακά θετικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι θετικές αυτές εξελίξεις δεν θα ανατρέψουν το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται και η καραντίνα των 14 ημερών θα συνεχιστεί.

Θυμίζουμε πως ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης έκλεισε -παρά την αντίθεση του υπουργείου Παιδείας- και τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία(σε Πολύκαστρο, Αξιούπολη, Γουμένισσα και Γοργόπη), το Γυμνάσιο και το Λύκειο Αξιούπολης όπου φοιτούσαν και προσφυγόπουλα, για την Πέμπτη και την Παρασκευή, προχωρώντας σε εκτεταμένες απολυμάνσεις στα σχολεία και σε κοινόχρηστους και δημόσιους χώρους του Πολυκάστρου και της Νέας Καβάλας που σύχναζαν πρόσφυγες – μετανάστες από το καμπ.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Τρίτη, χωρίς βεβαίως την παρουσία προσφυγόπουλων, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών.

thestival.gr 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια