Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παναγιώτης Φίκιας: Χειρότερα δεν γίνεται

Διαβάστε το άρθρο
Ζώντας στο νησί της Λέσβου και υπηρετώντας στην Ελληνική Αστυνομία,ειδικά απο το 2015(μεταναστευτικό) και μετά θα περίμενες μια διαφορετική αντιμετώπιση απο την υπηρεσία αλλά πολύ περισσότερο απο την Πολιτεία.Τρανταχτές αδυναμίες που δυσκολεύουν τη ζωή όλων μας. Θεωρώ υποχρέωση μου να ξεκινήσω απο το ΠΡΟΚΕΚΑ.Μέσα σε λίγα τετραγωνικά φυλάσσονται περί τα 200 άτομα,απο 5-6 συναδέλφους σε κάθε βάρδια.Και να ήταν μόνο αυτό?Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν εισαχθεί στις πτέρυγες αλλοδαποί με νοσήματα(ψώρα,σταφυλόκοκκο) και φυσικά οι συνάδελφοι αναλαμβάνουν το ρόλο των νοσοκόμων για τις φαρμακευτικές αγωγές φέροντας εαυτούς και τις οικογένειές τους σε κίνδυνο.Η δέ πενιχρή ενίσχυση(ανα μήνα) της υπηρεσίας αυτής γίνεται απο συναδέλφους που διαμένουν χιλιόμετρα μακριά,πληρώνοντας απο την τσέπη τους για τη μετακίνηση τους. Κι ερχόμαστε στο Α.Τ Μυτιλήνης.

Μια υπηρεσία που έχει όπως και άλλες επωμιστεί μεγάλο βάρος.Θα σταθώ όμως στο οτι αυτή τη στιγμή στα κρατητήρια του,φυλάσσονται περί τα 40 άτομα,απο ΕΝΑΝ(ελλείψει προσωπικού),καλά διαβάζετε,ΕΝΑΝ συνάδελφο στη βάρδια!!!! Το προσωπικό των περιφερειακών τμημάτων(π.χ Καλλονής),το τελευταίο διάστημα διατίθεται για φύλαξη νεοεισερχομένων μεταναστών,σε απομακρυσμένη περιοχή και δίχως φωτισμό!!!!!

 Κι όσο για Τ.Τ Μυτιλήνης?Σταθερά τα οχήματα σε δυο κόμβους(Παναγιούδας,Μόριας),και μόνο σε περίπτωση τροχαίου επιτρεπτή η απομάκρυνση τους.Ουσιαστικά δηλαδή μια ολόκληρη πόλη χωρίς Τροχονόμους. Και αυτά είναι μερικά απο αυτά που λαμβάνουν χώρα στην Δ.Α Λέσβου σε καθημερινή βάση,πόσο μάλλον όταν είχαμε επιβαρυνθεί και με τα μέτρα πρόληψης κατά του COVID-19. Επειδή απο λόγια χορτάσαμε,πόσο να αντέξει ακόμα το προσωπικό και πόσο φιλότιμο να δώσει ακόμα όταν η Πολιτεία κωφεύει?Δικαίως υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας και ενα τεράστιο ΓΙΑΤΙ,να μην έχει δοθεί έστω κι ένα μικρό βοήθημα,όπως δόθηκε σε άλλους κλάδους ως αναγνώριση της προσπάθειας μας? Μήπως τελικά το ‘’ευχαριστώ’’,του υπουργού μας πρέπει να αποδειχτεί επιτέλους και εμπράκτως???

 

Φίκιας Παναγιώτης,




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια