Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κάνει η αστυνομία φωτογραφικούς και στημένους διαγωνισμούς; Επίσημη καταγγελία


Το αέναα αρχέγονο ρητορικό ερώτημα στη βάση των συναρτήσεων παραμένει μετέωρο και αναπάντητο. Ότι φαίνεται ως νόμιμο είναι και ηθικό; Στον παρόντα χρόνο
"μεταλλάξαμε" κάπως το ερώτημα από είναι σε ότι φαίνεται, καθώς όταν υπάρχει έστω και μικρή ένδειξη για απόπειρα ατοπήματος, οι πραίτορες της νομιμότητας οφείλουν πάντα να κάνουν δεύτερες και τρίτες σκέψεις ως και αξιολογήσεις.

Το ζήτημα επαυξάνεται σε ηθικό τουλάχιστον επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά στα χρονικά η αστυνομία γίνεται αποδέκτης -σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του bloko.gr- επίσημης καταγγελίας για φωτογραφικό διαγωνισμό προμήθειας αυτοκινήτων.

Το θέμα που ανέκυψε σχετίζεται με τριπλή ... παραλλαγή προμήθειας 112 βενζινοκίνητων "επιβατικών αστυνομικών αυτοκινήτων υπηρεσιακού χρωματισμού". Καταρχήν το πρόβλημα ως παρωνυχίδα του διαγωνισμού, συνίσταται στους βενζινοκιντήρες "τετράχρονους, ατμοσφαιρικούς ή υπερτροφοδοτούμενους, ηλεκτρονικού ψεκασμού πολλαπλών σημείων, κάτι που συνιστά, "εντυπωσιακά ανεξήγητη μεταστροφή στην προμήθεια βενζινοκίνητων αντί των επί πέραν της δεκαετίας πετρελαιοκίνητων οχημάτων, με μικρότερη κατανάλωση, χαμηλότερο κόστος καυσίμου, χαμηλότερη συχνότητα σέρβις και πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής κινητήρα". 

Η βάση ωστόσο του προβλήματος εντοπίζεται στην τεχνική προδιαγραφή καθορισμού "από 1351 κυβικά εκατοστά και άνω", η οποία όπως επισημαίνεται "είναι προδήλως φωτογραφική, καθόσον περιγράφουν μία μόνο εταιρεία που συμμετέχει σε διαγωνισμούς .... και αποκλείει οποιαδήποτε άλλη...."

Σε επικοινωνία του bloko.gr με αρμόδιες πηγές του αρχηγείου μας επισημάνθηκε πως πρόκειται για διαγωνισμο, οι τεχνικές προδιαγραφές του οποίου καταρτίσθηκαν από το προηγούμενο σχήμα των τέως υπουργού και αρχηγού. Κατά την άποψη τους, ο προσδιορισμός αυτών των τεχνικών προδιαγραφών συνιστά προβληματικό το διαγωνισμό, αλλά στον παρόντα χρόνο αναμένουν τις πιθανές ενστάσεις για αναψηλάφηση του.

Σε κάθε περίπτωση τονίζουν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αποτελεί πλήγμα για το γόητρο της ΕΛΑΣ και τις διαγωνιστικές διαδικασίες, η για πρώτη φορά υποβολή καταγγελίας περί φωτογραφικών, όσο και στημένων προδιαγραφών.



του Γιώργου Καραϊβάζ

 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια