Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Δημήτρης Καραγιαννόπουλος προς τον Πρόεδρο τού ΤΕΑΠΑΣΑ


Ανάρτηση του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου, συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ: Κύριε Πρόεδρε του ΤΕΑΠΑΣΑ, Κατόπιν του από 15/6/2020 Εξωδίκου σας προς εμένα, καθίσταται απαραίτητο να σας
ενημερώσω ότι από το έτος 1998 έως και σήμερα εκλέγομαι συνεχώς στα όργανα του πρωτοβάθμιου συνδικαλιστικού σωματείου των αστυνομικών με την επωνυμία "Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών". Συγκεκριμένα από το 1998 έως το 2016 έχω διατελέσει Οργανωτικός Γραμματέας, Β' Αντιπρόεδρος, Αντιπρόεδρος Οικονομικών, Αντιπρόεδρος Νομικών Θεμάτων και μέλος του Δ.Σ. των Ενώσεων πρώην Αττικής και νυν Αθηνών. Από το 2016 έως και σήμερα είμαι εκλεγμένος αντιπρόσωπος της Ε.ΑΣ.Υ.Α. και μέλος στην Επιτροπή Οικονομικών-Ασφαλιστικών της ίδιας Ένωσης.
Ως αντιλαμβάνεστε, η πορεία μου ως συνδικαλιστή είναι μακρά, η δε ενασχόληση μου με τα κοινά των αστυνομικών επιβεβλημένη και διεπόμενη από εύλογο και δικαιολογημένο ενδιαφέρον. Το δε ήθος μου στη διαχείριση των ζητημάτων που άπτονται του συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος δεν χωρά αμφισβήτηση και είναι γνωστό σε όλους τους συναδέλφους. Ποτέ δε δημοσιοποιώ πληροφορίες, εάν δεν τις διασταυρώσω με κάποιον τρόπο. Το δε ύφος των γραφόμενων μου είναι τέτοιο, ώστε, χωρίς να προσβάλλει ανθρώπους και υπολήψεις και χωρίς ποτέ να εκφεύγει του συνήθους ύφους των ασχολουμένων με τα κοινά, να κεντρίζει το ενδιαφέρον του αναγνώστη και να γίνεται μοχλός πίεσης προς τη διοίκηση για την προάσπιση των νόμιμων συμφερόντων των αστυνομικών υπαλλήλων.
Παρόλα τα ανωτέρω, ενώ φρονώ ότι οι ως άνω ιδιότητές μου σας είναι γνωστές και ενώ οι επίμαχες αναρτήσεις μου στο fb αφορούν απολύτως την ιδιότητα μου ως συνδικαλιστή και την ιδιότητα σας ως Προέδρου του ΤΕΑΠΑΣΑ, στο από 15/6/2020 Εξώδικο σας επιμένετε να προτάσσετε τον υπηρεσιακό βαθμό αμφοτερων, κάνοντας ευθέως λόγο για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες μου, πηγάζουσες από την αστυνομική ιεραρχία.
Η ποινικοποίηση όμως του συνδικαλιστικού λόγου, φρονώ πως δεν δίνει λύση στα πραγματικά προβλήματα. Εάν επιθυμείτε να με διαψεύσετε, θα χαρώ πολύ να το κάνετε με το έργο σας, και εδώ θα είμαστε όλοι για να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.
Ας πάμε όμως στην ουσία
Την 21/5/2020 είδα σε ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ με θέμα : καταργείται η προϋπόθεση των 30 ετών ασφάλισης για τη χορήγηση του εφάπαξ την εξής πρόταση «…. ότι όπως προκύπτει από τη χθεσινή απάντηση του Προέδρου του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. προς την Ομοσπονδία μας, καταργείται η προϋπόθεση των 30 ετών ασφάλισης στους Τομείς, για τη χορήγηση εφάπαξ παροχής στους ασφαλισμένους του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α., ………»
Από ότι γνωρίζω δεν μπορείτε να πάρετε αυτή την απόφαση πριν προβείτε σε αναλογιστική μελέτη, από την οποία θα προκύπτει, ότι πράγματι εξέλειπαν οι λόγοι εφαρμογής της διάταξης αυτής. Συνεπώς υποθέτω ότι λόγω του μεσοπρόθεσμου, δεν μπορείτε να πληρώσετε την αναλογιστική μελέτη, και έτσι η μόνη απόφαση που μπορούσατε να πάρετε, ήταν η τροποποίηση του προϋπολογισμού για το 2020, προκειμένου να προβείτε σε αναλογιστική μελέτη .
Μετά αυτή θα πρέπει μέσω του υπουργείου μας να υποβληθεί στο υπουργείο εργασίας, στο αρμόδιο τμήμα αναλογιστικών μελετών, για να εκτιμηθεί αν πληρούνται τα διεθνή στάνταρ, εν συνεχεία να γυρίσει στο ταμείο και αν πράγματι βάσει αυτής προκύπτει ότι εξέλειπαν οι λόγοι εφαρμογής των 30 ετών, δύναται το Δ.Σ να αποφασίσει την κατάργηση των, και κατόπιν να αποσταλεί ξανά η απόφαση μέσω του υπουργείου μας στον Υπουργό εργασίας, προκειμένου να εκδώσει τελεσίδικα την σχετική υπουργική απόφαση .
Την επόμενη ημέρα της ανακοίνωσης δέχτηκα πάνω από 50 κλήσεις από συνταξιούχους και εν ενεργεία συναδέλφους (εν δυνάμει συνταξιούχοι) που είχαν λιγότερα από 30 χρόνια ασφάλισης στο ταμείο και με ρωτούσαν αν θα πάρουν άμεσα το εφάπαξ τώρα που καταργήθηκε η προϋπόθεση των 30 ετών ασφάλισης. Τους απάντησα βέβαια αμέσως ότι από την 22χρονη συνδικαλιστική μου εμπειρία, αυτό θεωρώ ότι είναι αδύνατο και ότι θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα έτος, κατά την άποψη μου προκειμένου να εκδοθεί η επιθυμητή υπουργική απόφαση.
Περίμενα από το ταμείο του οποίου είστε πρόεδρος να εκδώσει σχετική ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες, που θα ενημέρωνε τους συναδέλφους ότι η απόφαση για την κατάργηση της προϋπόθεση των 30 ετών ασφάλισης, δεν έχει ληφθεί ουσιαστικά και ότι θα καθυστερήσει ωσότου γίνει πράξη ώστε οι εν ενεργεία συνάδελφοι που έχουν 28 και 29 έτη ασφάλισης στους τομείς να μην οδηγηθούν σε λανθασμένες αποφάσεις περιμένοντας να πληρωθούν αμέσως το εφάπαξ.
Τότε πράγματι διαπιστώνοντας ότι δεν έχετε την πρόθεση να ενημερώσετε τους μετόχους, δημοσίευσα στην προσωπική μου σελίδα στο fb δύο δημόσιες αναρτήσεις, η μία ανέφερε «Ποιος Ταξίαρχος άλλαξε σήμερα κλειδαριές στα γραφεία του ορόφου που είναι το γραφείο του; Σημειωτέον ότι κανείς από τους προηγούμενους διευθυντές της υπηρεσίας, δεν το έπραξε τουλάχιστον τα τελευταία 10 έτη!! Για βοήθεια η υπηρεσία ανήκει σε όλους μας!!!! Συνεχίζεται......» και η δεύτερη λίγες ημέρες αργότερα « Ρώτησα και έμαθα το λόγο που άλλαξε κλειδαριές ο Ταξίαρχος έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ! Φοβήθηκε μήπως χάσει την απόφαση για την κατάργηση των 30 ετών υποχρεωτικής ασφάλισης και δεν θα εφαρμοστεί άμεσα όπως περιμένουν οι δικαιούχοι! Έτσι δεν είναι κύριε Ταξίαρχε; Συνεχίζεται.....»
Σκοπός αυτών των αναρτήσεων δεν ήταν να πλήξω την τιμή και την υπόληψή σας σαν αξιωματικού, αλλά να προστατεύω τα συμφέροντα των συναδέλφων μου, όπως οφείλω να πράξω σαν συνδικαλιστής, δίνοντας σας τον χρόνο να ενημερώσετε εσείς τους συναδέλφους – μετόχους για τον χρόνο που πιθανόν θα απαιτηθεί για την υλοποίηση της «απόφασης» κατάργησης των 30 ετών υποχρεωτικής ασφάλισης, για να μην οδηγηθούν συνάδελφοι σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, ελπίζοντας ότι θα πάρουν αμέσως το εφάπαξ.
Μετά όμως το εξώδικο που μου στείλατε στην υπηρεσία μου και μου ζητάτε εντός μιας ημέρας να διαγράψω τις αναρτήσεις μου και να δημοσιεύσω το εξώδικο, είμαι αναγκασμένος να δώσω την παραπάνω απάντηση χωρίς να έχω στα χέρια μου αποδείξεις για τα λεγόμενα μου. Για αυτό τον λόγο μόλις έλαβα το εξώδικο σας ζήτησα με email που απέστειλα, σε εσάς και τον γραμματέα του Ταμείου, τα πρακτικά της απόφασης για την κατάργηση των 30 ετών υποχρεωτικής ασφάλισης και αν έχω υποπέσει σε λάθος, θα σας ζητήσω δημόσια συγνώμη. Αν όμως έχω δίκαιο, απαιτώ και εγώ όπως και οι συνάδελφοι-μέτοχοι του ταμείου που εκπροσωπώ την δημόσια συγνώμη σας.
Για να αποδείξω την καλή μου πρόθεση και εν αναμονή των πρακτικών του Δ.Σ που περιμένω να μου αποστείλετε σε εύλογο χρονικό διάστημα, δημοσιεύω το εξώδικο που μου στείλατε και αναμένω να μου αποδείξετε, ότι δεν ισχύουν τα καταγγελλόμενα μου, ώστε να προβώ στην διαγραφή των δύο αναρτήσεων μου, από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο f.b.
Δημήτριος Καραγιαννόπουλος





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια