Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μια άθλια πολιτική κοινωνία - Το παρακράτος, η εξουσία, οι υποκλοπές και η ... εποχή των πισινών

Παρακολουθώντας εν συνόλω τα τεκταινόμενα, ο συνειρμός πάει αναπόφευχτα στην ταινία "Φωνάζει ο κλέφτης" και στις θρυλικές ατάκες, "πες τα λιγάκι φλου και
κράτα πισινή", "κομπίνα είναι πολιτική" και "είναι η εποχή των πισινών".

Πόσο επίκαιρες οι ανατυπώσεις. Ο υποκλέψας του υποκλέψαντος. Δουλειές με το μαγνητοφωνάκι κι αυτό γιατί απουσιάζει η αξιοπρέπεια. Ο λόγος και η τιμή του.  Όχι σε χρήμα ή σε ανταποδοτικά, αλλά με όρους συνείδησης.

Από την άλλη, ο συνειρμός πάλι, μας παραπέμπει στην πολυειδή φράση της τέως πρωθυπουργικής συζύγου. "Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την κυβέρνηση, όχι την εξουσία". Πόσο μεγάλη αλήθεια. Γιατί η κυβέρνηση δεν είναι κατ' ανάγκη η εξουσία. Η εξουσία είναι τα βαθύ Κράτος και οι πολλαπλές παραφυάδες του. Και για να κάνεις δικό σου το Κράτος, πρέπει να ξεριζώσεις τις παραφυάδες των άλλων για να ευδοκιμήσουν οι δικές σου. 

Οι παράνομες υποκλοπές, ή η παραποίηση τους, στα καλύτερα τους. Αναλόγως όμως με το πως και πότε βολεύουν. Σήμερα αυτοί που τις επικαλούνται, άλλοτε τις αναθεμάτιζαν. Στον παρελθόν αυτοί που τις εξορκίζουν, κάποτε τις υπερθεμάτιζαν. 

Παλιότερα τις κασέτες τις έβρισκες στην Ομόνοια. Σήμερα σε κασετοφωνάκια, βαλιτσάκια, λάπτοπ και κινητά. Όλοι από κάτι έχουν και κάποιον κρατάνε. Είπαμε. Είναι η εποχή των πισινών. Για κάθε ενδεχόμενο βρε αδελφέ. Ποτέ δεν ξέρεις...

Θλίψη και μόνο θλίψη. Όμως στο bloko.gr το έχουμε γράψει αρκετές φορές. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε η εξουσία. 


του Γιώργου Καραϊβάζ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια