Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Το πλάνο και η κλήση "κλειδί" που οδήγησαν στην επιτυχία ΥΑ Αθηνών και ΤΑ Καλλιθέας - Όλο το χρονικό της έρευνας

Ένα πλάνο της να μπαίνει σε ταξί, ένα καρέ με την καπαρντίνα κοντά στο σημείο της επίθεσης, δύο τηλεφωνήματα σε εταιρεία ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ και η σχέση της με την 34χρονη ήταν μερικά από τα
κομμάτια του παζλ, τα οποία με επιμονή και υπομονή συνέθεσαν τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφάλειας Καλλιθέας, για να φθάσουν στην 35χρονη κατηγορούμενη.

ΔΥΟ ΚΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ
Αναζητώντας βίντεο από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή της Καλλιθέας βρίσκουν καθαρή εικόνα γυναίκας, με μπεζ ανοιξιάτικη καπαρντίνα, σακκίδιο πλάτης, όπως ήταν οι περιγραφές που είχαν για τη δράστιδα, να μπαίνει σε ένα ταξί.
Δεν φαινόταν το πρόσωπό της, αλλά ο αριθμός κυκλοφορίας του ΤΑΞΙ.
Κάλεσαν τον οδηγό, ο οποίος τους είπε ότι τρεις φορές είχε παραλάβει από το συγκεκριμένο σημείο μία γυναίκα, χωρίς να μπορεί να δώσει χαρακτηριστικά της, γιατί πάντα καθόταν στη θέση πίσω από τον οδηγό και δεν την έβλεπε στο πρόσωπο.
Όπως είπε στους αστυνομικούς μόνον τις δύο πρώτες είχε καλέσει μέσω της εταιρείας ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ, ενώ για το τρίτο δρομολόγιο έκλεισε ραντεβού δια ζώσης στις 19 Μαΐου για την επόμενη μέρα, την ημέρα της επίθεσης.

Στην εταιρεία ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ είχαν καταγεγραμμένη τη φωνή της στην κλήση. Με το ηχητικό στα χέρια, οι αστυνομικοί ήθελαν να δουν από ποιον αριθμό έγινε η κλήση. Από τον ΟΤΕ έμαθαν ότι η πρώτη έγινε από την οδό Ακαδημίας και η δεύτερη από τη λεωφόρο Συγγρού. Αλλά δυστυχώς για εκείνους σε κανένα από τα δύο σημεία, δεν βρήκαν εικόνα της γυναίκας, που τηλεφώνησε.
Μόνο στην Ακαδημίας υπήρχε κάμερα, αλλά το υλικό της ανακυκλώνεται κάθε τρεις ημέρες και οι αστυνομικοί έφθασαν αργότερα.

Η ΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΡΟΔΩΣΕ
Είδαν ότι με την τηλεκάρτα είχαν πραγματοποιηθεί μόνον τρεις κλήσεις.
Οι δύο στο ΡΑΔΙΟ ΤΑΞΙ και προγενέστερα μια σε έναν υπήκοο Μπαγκλαντές.
Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν, αλλά εκείνος δεν ήξερε τα στοιχεία της γυναίκας. Ούτε θυμόταν κάποια διεύθυνση. Θυμόταν όμως ότι λίγα λεπτά πριν από την κλήση με τηλεκάρτα, τον είχε πάρει από το κινητό τηλέφωνό της.

ΤΑ SOCIAL MEDIA
Διαπιστώνουν ότι το κινητό τηλέφωνο ανήκει σε μία 35χρονη, η οποία ήταν και στις επαφές του θύματος στο FACEBOOK.
Άμεσα την έθεσαν σε επιτήρηση, φυσική και τεχνική, και μόλις το απόγευμα της Τετάρτης αποφάσισαν με το τελευταίο στοιχείο στα χέρια τους να οργανώσουν την επιχείρηση για την προσαγωγή της.

Τη ακινητοποίησαν 50 μέτρα μακριά από το σπίτι της. Στην τσάντα που είχε μαζί της βρήκαν τηλεκάρτα, κινητό και περούκα. Στο σπίτι της βρήκαν το σακίδιο πλάτης και την καπαρντίνα, που φορούσε το πρωί της 20ης Μαΐου.


Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια