Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάληψη Ευθύνης για την Επίθεση στο Α.Τ. Νέας Ιωνίας (ΒΙΝΤΕΟ)


Αναδημοσιεύουμε από το Indymedia: Πόσο καταπληκτικό είναι ένα τέλειο ραντεβού; Με κάποιο τρόπο να βρίσκεσαι, από τύχη, επιμονή, εγρήγορση, βούληση, μαζί με συντρόφους. Να βρίσκεσαι
στο μεγάλο σχέδιο αυτών των ανθρώπων, και μετά στο συγκεκριμένο σχέδιο μιας τολμηρής δράσης. Ένα άλμα στο άγνωστο. Να είσαι για μια στιγμή απόλυτα μαζί. Να διαφεύγουμε μετά στο σκοτάδι της νύχτας, για να ζήσουμε μια ακόμη μέρα, για να αγωνιστούμε, γράφοντας την ιστορία μας.
Τη συγκεκριμένη νύχτα μαζευτήκαμε σχεδόν χωρίς λάθη. Αυτό το ‘σχεδόν’ πήγε να σπάσει τη δέσμευσή μας, αλλά μερικά ενθαρρυντικά λόγια και βλέποντας ο ένας στον άλλον την ετοιμότητά του, γρήγορα αποκαταστάθηκε η βούλησή μας. Τα στείρα πορτοκαλί φώτα του κρατικού κτιρίου μπροστά μας να φτιάχνουν ένα πέπλο στον ορίζοντα, και ξεκινάμε να τρέχουμε. Με μάσκες στα πρόσωπά μας και μπουκάλια στα χέρια μας, φτάνουμε στη γωνία. Μια παρέα που πίναν έξω μέχρι αργά, μας κοίταξαν, και καθώς ξαφνιάστηκαν που γίνονταν μάρτυρες ενός γεγονότος, έφυγαν βιαστικά. Ίσως για να παρακολουθήσουν το γεγονός αργότερα απ’την οθόνη της τηλεόρασης, από την ασφάλεια του καναπέ. Στρίψαμε τη γωνία και επιτεθήκαμε. Φωτιά περιτύλιξε τα οχήματα των μπάτσων, ο μπάτσος στο κουβούκλιο βγήκε έξω τρέχοντας, φοβισμένος. Γι’αυτόν είναι μια δουλειά, για μας το καθήκον μας, αλλά και λίγη απόλαυση. Αφού επιτεθήκαμε, εξαφανιστήκαμε στο παρόν. Από το αστυνομικό δελτίο καταλάβαμε πως όχι μόνο η επίθεσή μας ήταν επιτυχής, αλλά πως δεν είχαν καμία πληροφορία για το πώς ή το ποιοί έκαναν την επίθεση, κι έτσι διάλεξαν τις ψευδείς ειδήσεις από την παραδοχή μια ήττας.
Η πρόσφατη περίοδος στις ζωές μας, χαρακτηρίζεται από την εντεινόμενη επιθετικότητα του κράτους και την αυξανόμενη οπισθοχώρηση των αναρχικών. Η καραντίνα έφερε ένα υψηλότερο επίπεδο κοινωνικού ελέγχου και εγκλεισμού, που άνοιξε το δρόμο για την καταστολή στις φυλακές της Θήβας, στους δημόσιους χώρους, στα σύνορα, στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, και στους αγώνες για το περιβάλλον σε όλη την επικράτεια. Το κράτος έδωσε εκατομμύρια στη μπίζνα των μίντια για να κάνουν προπαγάνδα, και άλλα τόσα εκατομμύρια για τον αστυνομικο/τρομοκρατικό μηχανισμό του κράτους που όλο και διογκώνεται. Ενώ εμείς μαραζώνουμε χωρίς λεφτά, αλλά ευτυχώς με δωρεάν μεγκαμπάιτ (ευχαριστούμε cosmote!) Είναι σαφές ότι το κράτος κοιτάει να διαφυλάξει την κοινωνική ειρήνη και όχι την επιβίωσή μας. Κι έτσι οι λύσεις που προωθεί απέναντι στην απογοήτευση και αγανάκτηση από τη διευρυμένη κρίση του καπιταλισμού, είναι λύσεις στρατιωτικού και αστυνομικού τύπου.
Ένα από τα σοβαρότερα εμπόδια στην ανάπτυξη της λαϊκής δύναμης και αυτενέργειας είναι το αστυνομικό σύστημα, που δολοφονεί κάθε αντίδραση που τολμά να αμφισβητήσει τη κυριαρχία του. Αυτός ο φόβος είναι που κρατά το κόσμο εκεί στην Αμερική κι εδώ στην Ελλάδα από το να εξεγερθεί, και είναι αυτός ο φόβος που οφείλουμε να επιστρέψουμε στην αστυνομία. Αν το κράτος πλήρωνε ακριβά για κάθε ζωή που μας παίρνει, δεν θα τους ήταν εύκολη η καταστολή και οι ρατσιστικές δολοφονίες. Σε μια ιστορική συνέχεια του κράτους από τον φετιχισμό της χούντας, ο Μητσοτάκης δήλωσε πως η αστυνομία είναι το κράτος. Δεν συμφωνούμε με αυτή τη διαπίστωση, αλλά καταλαβαίνουμε πως οι γραφειοκράτες με τα όπλα είναι ο κύριος αντίπαλός μας στο να πάρουμε τον έλεγχο του χώρου μας, και η κύρια απειλή στο δημόσιο χώρο.
Εντωμεταξύ στις ΗΠΑ, έχει ξεσπάσει και εξελίσσεται μια εξέγερση ενάντια ακριβώς σε αυτόν το στρατοκρατικό αστυνομικό μηχανισμό. Η ρατσιστική αστυνομία στις ΗΠΑ έχει οπισθοχωρήσει σε πολλές πόλεις της χώρας, μπροστά στο κόσμο που υψώνει το ανάστημά του ενάντια στον μεγαλύτερο κατασταλτικό μηχανισμό στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ως αναρχικοί επικροτούμε τον αγώνα αυτών των ανθρώπων και έχουμε σκοπό να δείξουμε αλληλεγγύη με το καλύτερο δυνατό τρόπο, την άμεση δράση και την επίθεση. Η ενθάρρυνση της αυτενέργειας, της δική μας και των άλλων, είναι στον πυρήνα αυτού που πιστεύουμε ότι μπορεί να καταστρέψει αυτό το καταπιεστικό σύστημα. Αν ένας από όσους τραβούσαν βίντεο τη δολοφονία του George Floyd αποφάσιζε να απωθήσει, απλά με μια σπρωξιά, το μπάτσο που τον έπνιγε, ο Floyd θα ήταν σήμερα ζωντανός. Το πάθημα έγινε μάθημα, και αυτός είναι ο λόγος που ο στρατός έχει κατέβει στους δρόμους της ΗΠΑ, για να επιχειρήσει να ανακτήσει την αυτενέργεια που νόμιζε ότι μονοπωλούσε.
Κάναμε αυτή τη δράση, αντλώντας έμπνευση από τα γεγονότα στην Αμερική, και ως εκδίκηση για τον George Floyd. Κάναμε αυτή τη δράση σε αλληλεγγύη με τους φυλακισμένους σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας έτσι στο τριήμερο δράσεων αλληλεγγύης με τους έγκλειστους. Πρέπει να τους κάνουμε να υπολογίζουνε τις πράξεις τους, πριν μας ισοπεδώσουν. Ελπίζουμε να χτίσουμε τέτοια δύναμη ώστε να τους στερήσουμε τη δική τους.
Για τη Μαύρη Απελευθέρωση! Nα καταλύσουμε το Κράτος! Επίθεση στην Αστυνομία! Να καταστρέψουμε το Σύστημα! Να απαλλοτριώσουμε τα πάντα!
Ομάδα εκδίκησης George Floyd
S1580002cleaned from stathis xenos on Vimeo.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια