Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε μετακινήσεις αξιωματικών που αναφέρονται στον «φάκελο διαφθοράς» της ΕΛ.ΑΣ προχώρησε η λεωφόρος Κατεχάκη

Στις μετακινήσεις τουλάχιστον δύο ν σημαντικών εν ενεργεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται στη δικογραφία της Εισαγγελίας Διαφθοράς ύστερα από διετή  έρευνα της
ΕΥΠ, προχώρησαν τις τελευταίες ώρες οι επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη.
Και οι δύο αξιωματικοί που υπηρετούσαν σε νευραλγικές θέσεις μετακινήθηκαν σε τεχνικές ή άλλες υπηρεσίες που σχετίζονται με θέματα ασφάλισης των αστυνομικών. Οι κινήσεις αυτές της λεωφόρου Κατεχάκη θεωρούνται ως η αντίδραση στις πρόσφατες αποκαλύψεις για ύπαρξη πολυετούς συστήματος διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ και ίσως αναμένεται συνέχεια και με άλλους εν ενεργεία αστυνομικούς. Σημειώνεται ότι προ διμήνου είχαν υπάρξει για παρεμφερείς λόγους μετακινήσεις δύο ακόμη αξιωματικών που μνημονεύονται στη σχετική δικογραφία.
Πρόκειται για το υλικό που έχει αποτυπωθεί σε 95 cd  και τουλάχιστον 10.000 έγγραφα δικογραφίας της μυστικής  επιχείρησης «Αττική» της ΕΥΠ που εξελίχθηκε την περίοδο 2015-2017, με την παρακολούθηση  των τηλεφώνων αλλά και βιντεοσκοπήσεις συναντήσεων  δεκάδων  επιχειρηματιών, πρώην και εν ενεργεία αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, δικηγόρων κι άλλων ιδιωτών. Στη δικογραφία αποτυπώνονται και παραδόσεις χρημάτων από ιδιώτες σε τρεις πρώην ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.
Γι’ αυτή την υπόθεση αποφασίσθηκε προσφάτως κλήση για  έγγραφες εξηγήσεις 27 ατόμων από την 18η Πταισματοδίκη της Αθήνας, ύστερα από αποστολή του υλικού από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Ομως επειδή κρίθηκε ότι δεν είχε γίνει σωστή «εκτίμηση» της σοβαρότητας του υλικού αλλά κι ότι υπήρχαν σοβαρά κενά και θέματα ακυρότητας στην έρευνα της ΕΥΠ, η δικογραφία ζητήθηκε για επανεξέταση από την Εισαγγελία Διαφθοράς  ώστε να πλαισιωθεί με περισσότερα στοιχεία. Με πολλούς όμως εμπλεκόμενους στην υπόθεση (εκ των οποίων 14 είναι πρώην και νυν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ ) να μιλούν για «αναπόδεικτες κατηγορίες  και ημιτελή στοιχεία μόνο από παρακολουθήσεις  της ΕΥΠ χωρίς καταθέσεις και χωρίς κανένα μηχανισμό διασταύρωσης».
Ορισμένοι από τους αξιωματικούς που εμφανίζονται στα βίντεο με τις παραδόσεις χρηματικών ποσών  αναφέρονται σε «εκδικητικές ενέργειες άλλων αξιωματικών που αποτελούν συνέχεια παλαιότερων ενδοϋπηρεσιακών διενέξεων κυρίως για θέματα τρομοκρατίας. Ακόμη  υποστηρίζουν ότι τα χρήματα τους είχαν δοθεί όχι στα πλαίσια δωροδοκιών για παράνομες ενέργειες αλλά για ζητήματα ιδιωτικής ασφαλείας και προστασίας κρίσιμων εγκαταστάσεων  σε νησιά της χώρας…». Μιλώντας ταυτόχρονα για άκυρες βιντεσκοπήσεις της ΕΥΠ χωρίς σχετική άδεια.


Βασίλης Λαμπρόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια