Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ύποπτοι για κακουργήματα μέλη της διοίκησης και γιατροί της κλινικής «Ταξιάρχαι»


Κλήση να παρουσιαστούν ενώπιον του εισαγγελέα έλαβαν πέντε άτομα, για να δώσουν εξηγήσεις για το ξέσπασμα κορονοϊού στην κλινική, με αποτέλεσμα 13 θύματα μέχρι στιγμής. Οι πέντε, μέλη της
διοίκησης και γιατροί στους «Ταξιάρχες», καλούνται ως ύποπτοι για κακουργήματα, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας με αντικείμενο το εάν παραβιάστηκαν από τους υπεύθυνους της κλινικής τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του ιού.
Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία 13 ασθενείς που νοσηλεύονταν στην κλινικά «Ταξιάρχαι» έχουν πεθάνει λόγο προσβολής τους από κορονοϊό, ενώ στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έχουν εξεταστεί πάνω από 25 μάρτυρες, αρκετοί από τους οποίους έκαναν λόγο για ελλιπή πέτρα προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα βάση του οποίου καλούνται οι ύποπτοι για εξηγήσεις ορίζεται ότι «όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων,

με κάθειρξη έως 10 χρόνια, αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα να μεταδοθεί η ασθένεια σε άνθρωπο,

με κάθειρξη έως 10 χρόνια, εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου,

με ισόβια, αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων.

https://www.efsyn.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια