Κ.Τσιάρας : «Κοντά είναι ο χρόνος που θα αποδειχθεί τι είναι κομμένο και ραμμένο και τι δεν είναι…»


Με την επισήμανση πως «κοντά είναι ο χρόνος που θα αποδειχθεί τι είναι πραγματικό και τι δεν είναι, τι είναι κομμένο και ραμμένο και τι δεν είναι…» απάντησε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας
Τσιάρας, στην ερώτηση για το θέμα της συνομιλίας Μιωνή- Παππά και τη θέση του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ πως «έγινε συρραφή της συνομιλίας». Πρόσθεσε μάλιστα πως «είναι πολύ εύκολο να γίνει τεχνική αξιολόγηση.
ADVERTISEMENT
Μιλώντας στους Αταίριαστους του ΣΚΑΙ, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ξεκαθάρισε πως «η υπόθεση αυτή δεν αφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά στην κοινοβουλευτική διαδικασία. Και εμείς έχουμε κάνει την απόλυτη διάκριση μεταξύ των ρόλων της πολιτικής εξουσίας και της κοινοβουλευτικής «αρμοδιότητας».
Είναι μια πραγματικότητα, που την έχουμε αφήσει να λειτουργεί σε μια απόλυτη αντίθεση, με ότι συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν».
«Παρακράτος»
«Όλα αυτά που είδαμε να έρχονται στο φως της δημοσιότητας χθες, είναι θέματα που δεν περιποιούν τιμή για το πολιτικό σύστημα, πολύ δε περισσότερο δημιουργούν τεράστιο προβληματισμό στον μέσο Έλληνα πολίτη», είπε ο κ. Τσιάρας .
Στην ερώτηση αν υπήρχε η πρόθεση «δημιουργίας παρακράτους»  απάντησε πως  «αν όλα αυτά που ακούγονται στο ηχητικό ντοκουμέντο, αποδειχθούν πραγματικά, νομίζω πως με πολύ μεγάλη ευκολία, θα μπορούσε κανείς να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν υπάρχουν μεθοδεύσεις, σε μια λογική που κάποιοι τα παίρνουν, αλλά δεν φτάνουν στο κεντρικό “μαγαζί”, που προωθούνται ή υπάρχουν παραινέσεις σε ανθρώπους να δώσουν ενοχοποιητικά στοιχεία για τη σύζυγο ενός πολιτικού τότε αρχηγού, σημερινού πρωθυπουργού και όλα αυτά στοιχειοθετούν ενδεχομένως μια πραγματικότητα, που μάλλον ήταν καθημερινότητα στο παρελθόν, δημιουργούν την αίσθηση πως υπήρχε μια δεύτερη τροχιά εξουσίας που προσπαθούσε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους.
Είναι πραγματικά κρίμα. Δεν είναι δυνατόν σε μια δημοκρατική χώρα του 21ου αιώνα, να μην υποστηρίζεται αφενός μεν η ανεξαρτησία και η ακεραιότητα των θεσμών της πολιτείας και πολύ περισσότερο, να υπάρχουν τέτοιες πρακτικές.  Είναι ζητήματα που νομίζω πως δεν μπορούν να σταθούν σε καμία ηθική και λογική κανενός Έλληνα πολίτη».
Η συνομιλία Πολάκη – Στουρνάρα
Για το εάν είναι παράνομη η συνομιλία του κ. Πολάκη με τον κ. Στουρνάρα, όταν φέρεται να τον ηχογράφησε ο υπουργός απάντησε πως «όλα αυτά, είναι δικονομικά ζητήματα. Προφανώς η δικαιοσύνη είναι σε θέση να αποφανθεί, αν και εφόσον, η συγκεκριμένη υπόθεση φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη.  Επαναλαμβάνω, πως υπάρχει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα και εκεί πρέπει να εστιάσουμε».
Γνώριζε ο κ. Τσίπρας;
Για το αν θεωρεί ότι γνώριζε ο κ. Τσίπρας , ο υπουργός απάντησε πως «σε αυτό, προφανώς δεν μπορώ να απαντήσω, αλλά η λογική λέει ότι συνήθως όταν έχεις κάποιους πολύ στενούς συνεργάτες που καθημερινά είναι σε επικοινωνία μαζί σου και βεβαίως μαζί τους αποφασίζεις για τις όποιες μεγάλες συγκεκριμένες επιλογές, προφανώς είσαι κοινωνός και μιας πραγματικότητας, που αφορά στη δράση των ιδίων.
Θα μου φαινόταν αδιανόητο, να μην γνωρίζω εγώ, τι κάνουν οι άμεσοι συνεργάτες μου στο Υπουργείο.
Εγώ, σας λέω τη δική μου θέση. Από εκεί και πέρα, εάν γνώριζε πραγματικά ή όχι, προφανώς δεν μπορώ να σας το απαντήσω».
Σκανδαλολογία
Ερωτώμενος αν θεωρεί πως η η πολιτική ζωή, θα είναι εγκλωβισμένη στη σκανδαλολογία είπε πως «…δεν υπάρχει καμία πρόθεση. Όμως, όταν υπάρχουν τόσο σοβαρές ενδείξεις, ότι υπήρξαν τέτοιου είδους συμπεριφορές, προφανώς το να μην τις καταδείξει κανείς αυτές, και να μην αφήσει την πραγματικότητα, που αφορά στην ίδια τη δικαιοσύνη να οδηγηθεί εκεί που πρέπει, θα συνιστά ένα πραγματικό έλλειμμα και ενδεχομένως έναν λόγο επανάληψης αυτών των πρακτικών.
Νομίζω ότι πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι όλα αυτά που είδαμε  με τα ζητήματα της ΕΥΠ, των μαγνητοφωνήσεων και όλα αυτά τα ζητήματα, στην πραγματικότητα μας οδηγούν σε μια λογική ενός παρακράτους, που με βούληση κάποιων ανθρώπων είχε οργανωθεί όλη την προηγούμενη περίοδο».