Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Φωτεινός Παγιαύλας γράφει για τις δολοφονίες του Σπύρου Θεοδώρου και του Τζορτζ Φλόιντ

Από το facebook του Φωτεινού Παγιαύλα




Τζορτζ Φλόιντ.

Απεβίωσε 25 Μαΐου 2020. Κατ’ εμέ το βίντεο της αργής και βασανιστικής δολοφονίας του Φλόιντ είναι απ’ τα σοκαριστικότερα που έχω δει στη ζωή μου. Δεν υπάρχει μέρα που να μην πάει το μυαλό μου στις σκηνές του εννιάλεπτου βίντεο. Για μέρες προσπαθούσα να γράψω κάτι για το συμβάν και δεν έβρισκα λόγια.
Έαν οι περαστικοί ή κάποιος από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς αντιδρούσε απέναντι στην αδικαιολόγητη αστυνομική και ρατσιστική βία, ο Φλόιντ τώρα θα βρισκόταν στη ζωή.
Black Lives Matter.

Σπυρίδων Θεοδώρου.

Απεβίωσε σαν σήμερα, την 5η Ιουνίου του 2009. Κατά τη διάρκεια ελέγχου αγνώστων και ενώ μαζί με το συνάδελφό του είχε πάρει όλα τα προβλεπόμενα αστυνομικά μέτρα, κάτοικος της περιοχής μπήκε ανάμεσα στους ελεγκτές και τον ελεγχόμενο ύποπτο ισχυριζόμενη ότι τον γνώριζε πολύ καλά, ότι ήταν καλός και φιλήσυχος άνθρωπος και ζητούσε να σταματήσει ο έλεγχος.
Εκείνη την ώρα συνεργός του ελεγχόμενου βρήκε την ευκαιρία και πυροβόλησε θανάσιμα τον Θεοδώρου. Η κάτοικος δήλωσε αργότερα ότι είπε ψέμματα πως γνώριζε τον ελεγχόμενο και μπήκε ανάμεσά τους για να τον προστατεύσει απέναντι στην αστυνομική βία, όπως κακώς θεωρούσε ότι λάμβανε χώρα.
Εάν η κάτοικος δεν αντιδρούσε στο νόμιμο έλεγχο λόγω της προκατάληψης που είχε απέναντι στους αστυνομικούς, ο Θεοδώρου θα βρισκόταν στη ζωή.
Blue Lives Matter


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια