Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αδιάφθοροι: Θα εξετάσουμε τον μάρτυρα, συνεχίζουμε τις έρευνες

Απαντήσεις στα όσα αναφέρονται στο δελτίο Τύπου του βουλευτή και τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ραγκούση, επιχείρησαν χθες να δώσουν μέσω της «Εφ.Συν» οι
αξιωματικοί της υπηρεσίας Εσωτερικών υποθέσεων που συνεχίζουν τις έρευνες σχετικά με τη βιαιοπραγία σε βάρος οδηγού μοτοσικλέτας που έγινε στα τέλη Απριλίου στην οδό Μιχαλακοπούλου, από αστυνομικό της Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και μέλος της φρουράς του πρωθυπουργικού γραφείου.
Παραδέχονται ότι κάλεσαν τον βουλευτή να καταθέσει, όμως έλεγαν πως αυτό έγινε μετά από εντολή του εποπτεύοντος στην υπηρεσία εισαγγελέα. Ο ίδιος, ανέφεραν, ήταν που αποφάσισε και τη μη κλήτευσή του, αφού έκρινε ότι δεν θα συνεισέφερε στις έρευνες κάτι περισσότερο από όσα είχε πει στη Βουλή. Βεβαίωναν, επίσης, ότι παρέλαβαν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από τον τομεάρχη, ότι στο κείμενό του αναφερόταν η ύπαρξη αυτόπτη μάρτυρα και ότι περιγραφόταν η μαρτυρία του, εντούτοις ανέφεραν ότι δεν εστάλη επιστολή. Μετά όμως από αυτήν την εξέλιξη, δήλωσε στην «Εφ.Συν.» αρμόδιος αξιωματικός, ο μάρτυρας θα εξεταστεί. «Δεν μπορούμε –και εκ του νόμου– να ακυρώνουμε τίποτα, ούτε να αποκλείουμε κανένα», τόνισε συγκεκριμένα.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από τις ώς τώρα έρευνες, δεν υπάρχει μαρτυρία που να στοιχειοθετεί την ύπαρξη συνοδείας και όλα συνηγορούν στην εκδοχή που επιμένει να υποστηρίζει ο υπαρχιφύλακας. Οτι, δηλαδή, πήγαινε για να αναλάβει υπηρεσία στο Μαξίμου, ότι ο μοτοσικλετιστής τον ακολουθούσε, τον θεώρησε ύποπτο και σταμάτησε να τον ελέγξει. Οι αξιωματικοί, όμως, όπως είχαμε γράψει στην «Εφ.Συν.» την 1η Μαΐου («Βιαιοπραγία αστυνομικού: Και είναι... “όλα σιωπηλά”»), στη δικογραφία τους είναι υποχρεωμένοι να εξισορροπήσουν μεταξύ της εκδοχής του που υιοθετήθηκε ανεπιφύλακτα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και εκείνης που η κοινή λογική υπαγορεύει, για αυτό και συνεχίζουν τις έρευνές τους. Κινούμενοι εντός των νομικών ορίων που τίθενται από την υπηρεσία τους, είναι υποχρεωμένοι να διερευνήσουν εάν διαπράχθηκε ποινικό αδίκημα. Ως τώρα, αναφέρουν οι πληροφορίες, δεν έχει προκύψει κάτι τέτοιο.
Το αδίκημα εξάλλου της «έργω εξύβρισης» δεν μπορεί να σταθεί αφού δεν διώκεται αυτεπάγγελτα και ο μεροκαματιάρης, έγγαμος και με παιδιά οδηγός της μικρού κυβισμού μοτοσικλέτας δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του αστυνομικού. Οι αστυνομικοί, όπως αναφέρουν ακόμη οι πληροφορίες, κατάφεραν να βρουν ότι στο περιστατικό εμπλέκεται κι άλλος ένας αστυνομικός που ήταν μαζί με τον υπαρχιφύλακα και υπηρετούσε στην ίδια υπηρεσία. Στην εξέτασή του, όμως, και αυτός υποστηρίζει το ίδιο σενάριο με τον συνάδελφό του. Την εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρουν πάντα οι πηγές, δεν τη γνώριζε ο υφυπουργός Λευτέρης Οικονόμου όταν, μετά την ερώτηση που έκανε ο Γιάννης Ραγκούσης, ενημέρωνε τη Βουλή.

Του Μάνου Τσαλδάρη
https://www.efsyn.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια