Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άλειψαν τα ναρκωτικά με οδοντόκρεμα (ΦΩΤΟ)


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Δίωξης Εγκληματικών Οργανώσεων και Διεθνικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν ναρκωτικές ουσίες στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη.
 

Συνελήφθησαν, πρωινές ώρες της 28-6-2020 στον λιμένα του Πειραιά, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και τη συνδρομή λιμενικών της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, 47χρονη ημεδαπή και 25χρονος αλλοδαπός, μέλη της οργάνωσης.
 

Συγκατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση, τυγχάνουν έξι (6) επιπλέον άτομα, εκ των οποίων τρεις (3) αλλοδαποί, έγκλειστοι Καταστήματος Κράτησης.
 

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, αναφορικά με την δράση αλλοδαπού, έγκλειστου σε Κατάστημα Κράτησης, στο συντονισμό διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και μετά από έρευνα αποκαλύφθηκε η ύπαρξη οργάνωσης, ιεραρχικά δομημένης, με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση και πιστοποιήθηκε η εγκληματική της δράση, όσον αφορά τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών τουλάχιστον στη Ρόδο και στην Κρήτη.
 

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένα οι έγκλειστοι αλλοδαποί, συντόνιζαν τη μεταφορά και παράδοση των ναρκωτικών ουσιών για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης. Η 47χρονη συλληφθείσα διαδραμάτιζε το ρόλο του μεταφορέα. Ο 25χρονος συλληφθείς και τα άλλα μέλη που αναζητούνται, ήταν επιφορτισμένοι με το ρόλο του προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών.
 

Ακολούθως και έπειτα από συντονισμένη δράση της ανωτέρω Υπηρεσίας εντοπίστηκε η 47χρονη ημεδαπή, η οποία αφού συναντήθηκε με τον 25χρονο αλλοδαπό και επιβιβάστηκαν σε όχημα, μετέβησαν στο λιμένα του Πειραιά και αφού εξέδωσαν εισιτήριο για Ρόδο, λίγο πριν επιβιβαστούν στο πλοίο, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.
 

Από τις διενεργηθείσες έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 

Βαλίτσα, εντός της οποίας υπήρχαν -21- αυτοσχέδιες συσκευασίες, αλειμμένες με οδοντόκρεμα, περιέχουσες ηρωίνη, συνολικού μεικτού βάρους -11.225- γραμμαρίων
 

Το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ,

 

 

Αποκόμματα εισιτηρίων για ακτοπλοϊκά δρομολόγια από Πειραιά προς Ρόδο και Ηράκλειο Κρήτης και αντίστροφα.
 
 

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
 
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια