Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί απαντά το νέο ΔΣ της ΙΡΑ Τρικάλων στα δημοσιεύματα


Ανακοίνωση τής ΙΡΑ Τρικάλων: Πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, η πρώτη συνεδρίαση των νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων με θέμα
την συγκρότηση σε Σώμα. Από την συνεδρίαση προέκυψαν τα παρακάτω αποτελέσματα:

Διοικητικό  Συμβούλιο

Πρόεδρος
ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας
Α΄ Αντιπρόεδρος
ΤΣΙΓΑΡΙΔΑΣ Γεώργιος
Β΄ Αντιπρόεδρος
ΑΡΓΥΡΙΟΥ Στέφανος
Γ΄ Αντιπρόεδρος
ΜΠΑΛΙΑΚΟΥΤΑΣ Κωνσταντίνος
Γενικός Γραμματέας.
ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος
Ταμίας
ΜΑΣΤΟΡΑΣ Μιχαήλ
Αναπλ.Γεν.Γραμματέας & Αναπλ.Ταμίας
ΜΑΚΡΗΣ Νικόλαος
Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων
ΦΛΟΚΑΣ Ιωάννης
Μέλος
ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ Αλέξανδρος

Εξελεγκτική  Επιτροπή

Πρόεδρος
ΣΤΑΘΗΣ Σωτήριος
Μέλος
ΜΠΟΡΜΠΟΤΣΗΣ Κορνήλιος
Μέλος
ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ Νικόλαος

- Κατόπιν της συγκρότησης του νέου Διοικητικού Συμβουλίου μας και  με ομόφωνη απόφασή μας, οφείλουμε να εκφέρουμε τις απόψεις μας, σχετικά με ανυπόγραφο και μη έγκυρο δημοσίευμα που έλαβε χώρα την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020 σε ιστοσελίδα ειδησεογραφικού σταθμού της πόλης μας (ΤV-10) με τίτλο «Τρίκαλα: Με …εκπλήξεις οι εκλογές στην Διεθνή Ένωση Αστυνομικών» -εν συνεχεία αναρτήθηκε και αναδημοσιεύτηκε αυτούσιο από μεγάλα site των Αθηνών (policenet & bloko)- αφήνοντας αιχμές για υποτιθέμενη δυσαρέσκεια των μελών μας η οποία εκφράστηκε με μεγάλη αποχή από την εκλογική διαδικασία μια ημέρα πριν το δημοσίευμα:

- Τα ενεργά μας μέλη (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) ανέρχονται συνολικά στα 280 άτομα όπου ψήφισαν τα 154. Αριθμός πολύ ικανοποιητικός, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι:

1.- Δεν υπήρχε ανταγωνισμός ή ανησυχία μη εκλογής των υποψηφίων τόσο στο Δ.Σ. όσο και στην Εξελεγκτική Επιτροπή καθώς όλοι οι υποψήφιοι εκλέγονταν. Ως εκ τούτο συναποφασίσθηκε να μην κινητοποιηθεί η γνώριμη σε όλους εκλογική διαδικασία, αντ’αυτού επικεντρωθήκαμε στην προτροπή των συναδέλφων να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες χωρίς να ενδιαφέρει όμως η σειρά κατάταξης. Εξαιτίας αυτής της χαλαρής φύσης της δεδομένης εκλογικής διαδικασίας πολλά μέλη μας από το στενό συγγενικό – φιλικό περιβάλλον δεν προσήλθαν στην ψηφοφορία……Και σίγουρα η μη προσέλευση τους δεν ερμηνεύεται ως δυσαρέσκεια όπως τεχνηέντως αναγράφεται στο δημοσίευμα. 
2.- Ο/Η δε συντάκτης/τρια του άρθρου ξέχασε να αναφέρει - όπως αποδεικνύεται ή δεν τον/την πληροφόρησαν σωστά - ότι  ο Πρόεδρος, ο Γενικός Γραμματέας και ο Ταμίας της Τοπικής μας καθώς και άλλα εβδομήντα (70) περίπου μέλη μας, από αρχές Ιουνίου βρίσκονται–νταν με απόσπαση για υπηρεσιακούς λόγους στον Έβρο και σε Νησιά, οι οποίοι αναγκαστικά δεν παρέστησαν στην ψηφοφορία και όχι ως ένδειξη δυσαρέσκειας…..
3.- Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο πρωτόγνωρης Πανδημίας λόγω του Covid 19 που δεν έχει εξαλειφθεί και ήταν λογική και αναμενόμενη η μη προσέλευση μελών (εν ενεργεία και εν αποστρατεία) που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
- Επίσης καθίσταται γνωστό ότι 10-12 Ιουλίου 2020 στην Λεπτοκαρυά Πιερίας θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, το οποίο θα είναι εκλογικό. Ως είχε δηλωθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τοπικής μας, ο Πρόεδρος μας  κ. ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας θα είναι υποψήφιος για το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών.
Και διερωτάται κανείς: «Ποιος ο λόγος να συνταχθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο το δημοσίευμα και για ποιο λόγο δεν ερωτήθηκε κανείς από το απερχόμενο Δ.Σ. ή από τους λοιπούς υποψηφίους για το τι πραγματικά ισχύει?»
Την απάντηση σε εμάς την δίνουν οι συνάδελφοι/ες μας, τόσο τοπικά όσο και τηλεφωνικά από όλη την Ελλάδα που γνωρίζουν τις δράσεις μας και τους ευχαριστούμε όλους και όλες.
- Σαν  Διοικητικό Συμβούλιο  δεν θέλουμε να φτάσουμε στο σημείο να πιστέψουμε​ ότι με αυτό το δημοσίευμα επιδιώκεται η μείωση του κύρους της Τοπικής Διοίκησης Τρικάλων και των μελών της. Παρόλο που προκαλεί έντονο προβληματισμό η δημοσιοποίηση της φωτογραφίας του ψηφοδελτίου με τους σταυρούς των υποψηφίων, συμβάν πρωτοφανές για την Τοπική μας, καθώς είχε κοινοποιηθεί μόνο σε συγκεκριμένη ομάδα Viber λίγες ώρες πριν αναρτηθεί στο συγκεκριμένο site... "Ο Νοων Νοείτω"!!!
-Κλείνοντας προτρέπουμε όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα για την Τοπική Διοίκηση Τρικάλων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών καθώς και για τις δράσεις της, να επισκεφθεί την ιστοσελίδα μας στο σύνδεσμο ΙpaΤrikala.gr ή στο λογαριασμό μας στο Facebook " IPA TRIKALA-GREECE". Εν τάχει όμως τονίζουμε ότι έχει ως βάση της τον εθελοντισμό και ότι αυτό διέπει και διευκρινίζουμε - ξεκαθαρίζουμε πως δεν έχει καμία σχέση με την έννοια του συνδικαλισμού …..
- Η Τοπική μας και το Δ.Σ., συνεχίζει για ακόμη μια τριετία ενωμένη σαν γροθιά, με γνώμονα την συναδελφοσύνη, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη.
- Το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη για την προσέλευση στις πρόσφατες εκλογές και δηλώνει ότι θα εργασθεί με ζήλο, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του «Servo per Amikeco», ευελπιστώντας στην συνέχιση της στήριξης και στην συμμετοχή όλων των μελών της.

SERVO  PER  AMIKECO
(Υπηρετώ δια της φιλίας)

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                   Ο Γεν. Γραμματέας

             ΜΠΕΓΑΣ Αχιλλέας                                 ΔΡΑΓΟΥΤΣΟΣ Βασίλειος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια