Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Περί ανέμων και υδάτων - του Κων/νου Τζέκη

Άρθρο του Κωνσταντίνου Τζέκη: Διανύσαμε ήδη τέσσερις μήνες ζωής με την απειλή του κορωνοϊού να κατατρώγει τις σάρκες μας και να μην φαίνεται τουλάχιστον αχτίνα ελπίδας, αφού οι πλούσιες
χώρες που μας τροφοδοτούσαν με παχυλούς τουρίστες, αδυνατούν να συμμαζέψουν την πανδημία που ευτυχώς για τη χώρα μας ήταν  ηπιότερη.
Πριν λίγες μέρες, άρχισαν να τρίβουν τις κοιλιές τους οι παμφάγοι στη χώρα μας, αφού η Ευρώπη μας υπόσχονταν λαγούς με πετραχήλια. Φαίνεται και ευτυχώς ότι τα χρήματα αν δοθούν θα δοθούν με συγκεκριμένες προδιαγραφές κάλυψης αναγκών της χώρας μας. Έτσι τουλάχιστον θα υπάρξει κάποιο συμμάζεμα στις αρπακτικές διαθέσεις των αχόρταγων.
Ας είμαστε ειλικρινείς. Ένα παιδάκι στη Ρόδο που τη ζηλεύαμε για την ανάπτυξή της, λιποθύμησε από την πείνα, επειδή η μάνα του καίτοι ήταν μονογονεϊκή οικογένεια δεν έτυχε της στήριξης των Δημόσιων και Δημοτικών Αρχών. Προσωπικά δεν αδιαφορώ αν οι επιχειρήσεις ενισχύθηκαν και θα ενισχυθούν. Πρώτα με νοιάζει εκείνο το παιδάκι που πεινάει σε μια χώρα πολιτισμένη και μια περιοχή που έβγαζε εκατομμύρια από τον τουρισμό, αλλά και με   μειωμένες φορολογικές επιβαρύνσεις με τον ΦΠΑ μικρότερο  όπως και η φορολογία.
Ας πιάσουμε τον ταύρο από τα κέρατα. Για όλα τα κακά του τόπου μας ευθύνη φέρει η εγκατεστημένη και ριζωμένη διαφθορά. Όταν λέμε διαφθορά δεν εννοούμε τον τραχανολόγο υπάλληλο- αυτόν θα τον εντάξουμε σε άλλη κατηγορία-  αλλά στην Κυβέρνηση και σε όσους ασκούν κεντρική εξουσία. Όταν οι επικεφαλής του Κράτους είναι διεφθαρμένοι, ο λαός γίνεται κλεπτομανής. Παγκόσμια αναγνωρισμένη διαπίστωση. Σ΄ αυτήν την κατηγορία ανήκει και ο τραχανολόγος υπάλληλος. Είναι κλεπτομανής.
Ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση θα εισπράξει 347 εκατομμύρια δολάρια από μια φαρμακευτική εταιρία, που ταλαιπωρεί και τη χώρα μας εδώ και καιρό. Το ποσό προέρχεται από συμβιβασμό. Δηλαδή η εταιρεία αναγνωρίζει ότι δωροδόκησε και διέφθειρε πρόσωπα στις χώρες που συνεργάσθηκε. Το πρόστιμο μπήκε για τρεις χώρες, την Ελλάδα, και δύο άλλες χώρες της Ασίας. Από τα 347 εκατομ. τα τριάντα αφορούσαν δράσεις τις εταιρείας στην Ασία και σε πληθυσμό άνω των 150 εκατομ. κατοίκων ενώ τα 310 εκατομ. για δωροδοκίες και αρπαχτές στη χώρα μας, των 10 εκατομμυρίων φτωχών Ελλήνων. Θαυμάστε τον βαθμό της διαφθοράς.
Φυσικά θα την πληρώσουν κάτι μικροί γιατροί, ενώ το υποκείμενο της διαφθοράς, όπως προείπαμε, βρίσκεται στα υψηλότερα σκαλοπάτια. Αλλά αυτοί ξέρουν να σερβίρουν τις σούπες κρύες.  
Μια ανώτατη δικαστική λειτουργός που είχε την ευθύνη της πάταξης της διαφθοράς στη χώρα μας, κατηγορείται  ο σύζυγός της  για διαφθορά και ότι ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο 1,7 εκατομμύρια. Εκείνο με τον Τοτό και τη Βεράντα το γνωρίζετε;
Θα μου πείτε ότι η χώρα μας έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει την αποζημίωση από την εταιρεία των φαρμάκων, όπως οι Αμερικάνοι, που σημειωτέον οι παράνομες πράξεις της εταιρείας δεν αφορούσαν αυτούς, αλλά εμάς. Εδώ γελάμε όλοι μαζί ή κλαίμε. Ότι θέλει ο λαός. Όλα εκτός από το δίκιο του.
Μια αδικία κάπου είναι αδικία παντού. Αν δεν το γνωρίζουν οι ταγοί μας ας πάνε στη Ρόδο να συναντήσουν το παιδάκι που πεινάει και που ασφαλώς δεν είναι το μόνο στη χώρα μας και ας πάψουν να στηρίζουν τους διεφθαρμένους και να υπόσχονται τη μοιρασιά χρημάτων εκεί που ισοπεδώνονται οι συνειδήσεις.
Με τα περί ανέμων και υδάτων μας μπουχτίσαμε.

Καιρός να συνέλθουμε, αλλιώς.......


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια