Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συνελήφθη μέλος της «συμμορίας των Ρομά» - Ο «παλιός» με το ακριβό σακίδιο έμενε στη Ραφήνα


«Αστυνομία, ακίνητος. Παρακαλώ, ακολουθήστε μας…». «Ωχ…». Αυτή ήταν η μοναδική φράση που ξεστόμισε ο κύριος με το ακριβό σακίδιο το πρωί της Τρίτης στη Ραφήνα όταν τον σταμάτησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου.

Όμως ο ψαρομάλλης με την καλοκαιρινή αμφίεση δεν ήταν όποιος κι όποιος. Το όνομά του ακολουθούσαν εντάλματα σύλληψης από Εφετεία Κακουργημάτων της Θεσσαλονίκης, της Λαμίας και της Καλαμάτας «με συνολική ποινή κάθειρξης 23 ετών για υποθέσεις διακεκριμένων κλοπών».

Επίσης είχε περίοπτη θέση και ως μέλος της περίφημης «συμμορίας των Ρομά», που εξαρθρώθηκε το 2016 και στην οποία συμμετείχε και ο γνωστός μπον βιβέρ Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ήταν μια σπείρα με περίπου 2.000 διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων στο ενεργητικό της και με λεία κοσμήματα, πλάκες χρυσού και εκατομμύρια ευρώ κρυμμένα σε σπίτια, κρύπτες, θυρίδες κ.λπ.

Πρόκειται για έναν Τούρκο υπήκοο 65 ετών, ο οποίος θεωρείται μετρ στις διαρρήξεις χρηματοκιβωτίων και γι΄ αυτό τον προτιμούσε η «συμμορία των Ρομά». Αυτός ήταν ο λόγος που συνελήφθη και από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, οι οποίοι τον «ξετρύπωσαν» από την κρυψώνα του στη Ραφήνα. Άλλωστε και οι ίδιοι τον αναζητούσαν για μια απόπειρα διάρρηξης αυτόματου μηχανήματος ανάληψης χρημάτων που έγινε τον Νοέμβριο του 2019 στο δημαρχείο της περιοχής Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας. Φωτογραφίες από το εσωτερικό του δημαρχείου, αλλά και των εργαλείων που εγκατέλειψαν οι δράστες εξασφάλισε αποκλειστικά το zougla.gr.

Τότε ο «χρυσοδάχτυλος» Τούρκος, για άγνωστο λόγο, άφησε στη μέση τη διάρρηξη του ΑΤΜ και φαίνεται ότι έφυγε βιαστικά με τον συνεργό του, ο οποίος αναζητείται. Μάλιστα χρησιμοποίησε μια παλιά τακτική για να εξουδετερώσει τον συναγερμό που χτυπούσε δαιμονισμένα, βάζοντάς τον μέσα σε έναν κουβά με νερό. «Εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ή να ξέρουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση με τον κουβά ήταν από κάποιον "παλιό" του χώρου. Ωστόσο στην πορεία των ερευνών ταίριαζε ο τρόπος δράσης με αυτόν που χρησιμοποιούσε στα… νιάτα του ο 65χρονος» λέει στo zougla.gr ένας έμπειρος αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες.

Ο 65χρονος, που κυκλοφορούσε με κουστούμια, είχε μια ήρεμη ζωή στη Ραφήνα, όπου ζούσε τουλάχιστον έναν χρόνο, με βάση πληροφορίες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί. Έπαιρνε πολλά μέτρα προφύλαξης και είναι χαρακτηριστικό ότι, για να πάει στο σπίτι του, πάντα με τα πόδια, έκανε διαφορετικές διαδρομές που μπορεί να κρατούσαν μέχρι και μιάμιση ώρα μέχρι να ξεκλειδώσει την πόρτα του. Στο σπίτι του έγινε έρευνα χωρίς να εντοπιστεί, σε πρώτη φάση, κάποιο ιδιαίτερο στοιχείο, αλλά στα εγκληματολογικά εργαστήρια στάλθηκαν συσκευές κινητών τηλεφώνων και κάρτες sim με τους αστυνομικούς να λένε με νόημα ότι «αυτό που θέλαμε το βρήκαμε».

Όσο καιρό οι Αρχές παρακολουθούσαν τις κινήσεις του, δεν χρησιμοποίησε ποτέ δικό του αυτοκίνητο. Προτιμούσε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ, αλλά και ταξί για να πάει κυρίως στην Ομόνοια, όπου έκανε τα «επαγγελματικά» ραντεβού του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι διατηρεί σχέση με μια γυναίκα από την Πολωνία και έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα δύο παιδιά του, όπως φαίνεται και στις λιγοστές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αστυνομικοί πρόλαβαν και του πέρασαν χειροπέδες, καθώς δεν μπορούσαν να είναι σίγουροι ότι ο 65χρονος είτε θα ετοίμαζε κάποιο νέο χτύπημα ή θα διέφευγε με κάποιον τρόπο από τη χώρα μας για να φτάσει στην Πολωνία, όπου ζει η σύντροφός του.
 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια