Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ω καιροί, ω ήθη! Με έγκριση του ΓΕΕΘΑ δημοσιογραφική κάλυψη αγήματος


Την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη, μεταβαίνει στον Έβρο, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Χαράλαμπος Λαλούσης. Προκειμένου λοιπόν να γίνει δημοσιογραφική κάλυψη της
περιοδείας, μάθαμε ότι απαιτείται πλέον γραπτό αίτημα των δημοσιογράφων και έγκριση από το ΓΕΕΘΑ.
Δε μιλάμε για αίθουσα επιχειρήσεων και γενικότερα ευαίσθητους από πλευράς ασφάλειας χώρους, αλλά για το προαύλιο ενός σχηματισμού, όπου άγημα θα υποδεχθεί τον εκάστοτε Αρχηγό.
Επειδή λοιπόν το προαύλιο της Μεραρχίας είναι στρατιωτικός χώρος, χρειάζεται έγκριση.
Άρα για την ερχόμενη Τετάρτη, το trhakinet, η ΔΕΛΤΑ τηλεόραση, το ENA CHANNEL Καβάλας, οι δεκάδες ιστοσελίδες του Έβρου και όσοι στρατιωτικοί συντάκτες βρίσκονται στην περιοχή, θα πρέπει να έχουν αποστείλει γραπτό αίτημα στο ΓΕΣ για έγκριση.
Επειδή το ζήσαμε πολύ καλά, τόσο επί θητείας του νυν ΑΓΕΕΘΑ Στρατηγού Φλώρου, όσο και των προκατόχων του στη Διοίκηση της 1ης Στρατιάς, υπήρχε συνεννόηση των Δημοσιογράφων με τον εκπρόσωπο τύπου του σχηματισμού, ο οποίος μας ενημέρωνε για την ώρα άφιξης του τιμώμενου προσώπου και όσοι από τους Δημοσιογράφους ήθελαν κάλυπταν το ρεπορτάζ. Μάλιστα πολλές φορές σε επισκέψεις υπουργών κληθήκαμε και εντός του κτιρίου του σχηματισμού.
Όσον αφορά τα δελτία τύπου υπήρχαν περιπτώσεις που για την ίδια δραστηριότητα έστειλε δελτίο τύπου και το γραφείο τύπου του ΓΕΣ και η 1η Στρατιά.
Πλέον γραπτή έγκριση και για το άγημα.
Αλήθεια γνωρίζουν οι τοπικοί δημοσιογράφοι του Έβρου, ότι την Τετάρτη θα επισκεφθεί τον Έβρο ο Αρχηγός ΓΕΣ, προκειμένου όσοι θέλουν να στείλουν αίτημα έγκρισης για κάλυψη του ρεπορτάζ; Τους έχει ενημερώσει ο τοπικός σχηματισμός;
Ω καιροί, ω ήθη!

Του Ηλία Προύφα





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια