Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα ζητά η Ένωση Νοτιοανατολικής


Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής
Η Ένωσή μας, για άλλη μία φορά επισημαίνει το μείζον ζήτημα της ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε όλες εκείνες τις Υπηρεσίες οι οποίες αποτελούν τη «βιτρίνα» της Ελληνικής Αστυνομίας και κυρίως της Χώρας μας στο εξωτερικό.

Μία τέτοια Υπηρεσία είναι η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Δεν πρέπει κανείς να λησμονεί πως ξεκίνησαν οι πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού από και προς την Χώρα μας, αυξάνοντας κατακόρυφα τις ήδη υπάρχουσες απαιτήσεις του αστυνομικού προσωπικού της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Σε μία εποχή που η Χώρα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε την «βαριά βιομηχανία της», δηλαδή τον τουρισμό, η πρώτη και η τελευταία εικόνα που συναντούν οι τουρίστες είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Δυστυχώς όμως, η ανωτέρω Υπηρεσία, υπολείπεται της απαραίτητης ανθρώπινης δύναμης, η οποία απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία της Διεύθυνσης.

Ενδεικτικό δείγμα αποτελεί το γεγονός πως μετατέθηκαν και αποσπάστηκαν συνολικά εξήντα (60) αστυνομικοί σε άλλες Υπηρεσίες, χωρίς η ίδια Διεύθυνση να ενισχυθεί.

Η Ένωσή μας επισημαίνει πως βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, κάτι που συνεπάγεται πως το επιβατικό κοινό, πολύ σύντομα, θα αυξηθεί κατακόρυφα. Οι αυξημένες απαιτήσεις σε ελέγχους επιβατών για λόγους ασφαλείας, σε συνδυασμό με τα εξειδικευμένα μέτρα και τους ελέγχους που έχουν ληφθεί για την πρόληψη εξάπλωσης της πανδημίας του Covid-19, δημιουργούν μία δύσκολη κατάσταση στην οποία απαιτείται περισσότερη αστυνομική δύναμη. Η κατάσταση θα γίνει πιο δύσκολη, λόγω των θερινών προγραμματισμένων αδειών του προσωπικού.

Κατόπιν όλων όσων αναφέρθηκαν, η Ένωσή μας ζητά την άμεση ενίσχυση του Αερολιμένα, προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα και αρνητικά σχόλια για την εικόνα της Χώρας μας, σε διεθνές επίπεδο.

Άξιο μνείας είναι πως η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, ενίσχυσε με προσωπικό της τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στα μέτρα Τάξης και Τροχαίας, περίπου τέσσερις μήνες, για την πρόληψη διάδοσης του Covid-19.

Κλείνοντας, πέραν της αναγκαίας ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών για τους λόγους που αναφέρθηκαν, επίσης δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λησμονούμε την αποψίλωση που έχει πραγματοποιηθεί γενικά στις Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής, από το περασμένο καλοκαίρι, για την ενίσχυση άλλων Διευθύνσεων (Δ.Α.Ε.Α. και ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α.), δίχως να έχει αναπληρωθεί ο αριθμός του προσωπικού που μετατέθηκε, μέχρι και σήμερα.

Η Παρούσα δύναμη σε ορισμένες Υπηρεσίες της Ν/Α Αττικής, δεν φτάνει ούτε στο μισό της οργανικής δύναμης που προβλέπεται, έλλειψη η οποία την θερινή περίοδο είναι πιο εμφανής, αφενός μεν διότι υπάρχουν οι καλοκαιρινές άδειες, αφετέρου δε λόγω της αύξησης της επισκεψιμότητας των περιοχών των Νοτίων Προαστίων.

Γίνεται λοιπόν σαφές πως απαιτείται μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες και την εξυπηρέτησή τους.

 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια