Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κινηματογραφική... καταδίωξη σε ταράτσες στον Πειραιά: Τρεις συλλήψεις για τη ληστεία 87χρονου


Πρώτα τον απείλησαν με έναν λοστό και στη συνέχεια για να ξεφύγουν έκαναν τους… παρκουρίστες στις ταράτσες του Πειραιά… Τα ξημερώματα του Σαββάτου τρεις νεαροί δεν σεβάστηκαν τα 87
χρόνια ενός ιδιοκτήτη σπιτιού στο Κερατσίνι και εισέβαλαν στην κρεβατοκάμαρά του. Ο ηλικιωμένος κοιμόταν, όταν ξαφνικά άνοιξε τα μάτια του και είδε πάνω από το κρεβάτι του τρεις κουκουλοφόρους να τον απειλούν με έναν σιδερένιο λοστό και να του ζητούν λεφτά.
«Τους είπα ότι δεν έχω λεφτά και τότε άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι μου, τα συρτάρια και όπου γενικά μπορούσαν να ψάξουν για να βρουν οτιδήποτε πολύτιμο και να το αφαιρέσουν…» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς. Οι τρεις ληστές όμως δεν πείστηκαν και άρχισαν να ψάχνουν για χρήματα και κοσμήματα με τον 87χρονο να παρακολουθεί έντρομος τους εισβολείς. «Έφυγαν από το σπίτι μου τρέχοντας χωρίς να ξέρω προς τα πού πήγαν και φοβόμουν να πάω να δω τους υπόλοιπους χώρους… Είναι πολύ μεγάλη η ταραχή που πήρα, είμαι και μεγάλος άνθρωπος» περιέγραψε ο ηλικιωμένος, που δεν είχε ξαναζήσει ποτέ στη ζωή του τέτοια τρομακτική εμπειρία.
Όμως οι τρεις κουκουλοφόροι στάθηκαν άτυχοι… Καθώς δεν βρήκαν κάτι πολύτιμο μέσα στο σπίτι, θέλησαν να διαφύγουν. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ και περιπολικά που είχαν φτάσει στο σημείο κύκλωσαν σχεδόν όλο το τετράγωνο. Το κέντρο της Άμεσης Δράσης έστειλε στην περιοχή όλα τα διαθέσιμα περιπολικά για να εγκλωβίσουν τους ληστές. Οι νεαροί βλέποντας ότι δεν είχαν και πολλές πιθανότητες να ξεφύγουν ανέβηκαν στις ταράτσες των διπλανών σπιτιών και πηδούσαν από την μια στην άλλη, θυμίζοντας επαγγελματίες παρκουρίστες.
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ανεβούν σε μια ταράτσα και άρχισαν να τους κυνηγούν μέχρι που οι τρεις εισβολείς βρέθηκαν σε αδιέξοδο και συνελήφθησαν. «Ζητάμε συγγνώμη» ήταν η μοναδική φράση που είπαν στους αστυνομικούς οι οποίοι τους ρώτησαν για την πράξη τους. Στη συνέχεια έγιναν έρευνες σε όλες τις πολυκατοικίες και βρέθηκαν πεταμένα δυο ζευγάρια γάντια, μια μπλούζα και ένας λοστός 60 πόντους. Όλα τα αντικείμενα μεταφέρθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να εξεταστούν.
Ο συνήγορος ενός εκ των κατηγορούμενων, ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας, μιλώντας στο zougla.gr, υποστήριξε ότι «η αποδιδόμενη κατηγορία της απόπειρας ληστείας σε νομικό επίπεδο απέχει πολύ από τα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης και θεωρείται βέβαιο ότι θα μετατραπεί στο δικαστήριο σε απόπειρα κλοπής. Ο εντολέας μου έχει εντελώς περιφερειακό ρόλο, λευκό ποινικό μητρώο και δελτίο εγκληματικότητας. Δεν χρησιμοποιήθηκε βία ούτε απειλήθηκε ο παθών. Μόλις έγινε αντιληπτή η παρουσία του, αποχώρησαν από την οικία». Οι τρεις συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια