Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χιλιάδες ευρώ έσοδα από "προστασία" σε καταστήματα ρούχων - Στα χέρια του Εκβιαστών ο 49χρονος "αρχηγός"

Μέσα σε έξι ημέρες τα στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών κατάφεραν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία, να "κλείσουν" το ραντεβού και να περάσουν χειροπέδες σε έναν 49χρονο, σε βάρος του
οποίου ο Εισαγγελέας άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και εκβιασμούς.
Στα τέλη του Μαΐου ιδιοκτήτης τριών καταστημάτων πώλησης ρούχων πήγε στους αστυνομικούς και κατήγγειλε ότι ο 49χρονος, ως αρχηγός κυκλώματος, παίρνει με εκβιασμούς το ποσό των 250 ευρώ τον μήνα, από ενενήντα καταστήματα.

Ζητούσαν και... αναδρομικά

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή του, ξεκίνησαν να τον εκβιάζουν από τις αρχές του 2020 και μάλιστα του ζητούσαν να πληρώσει αναδρομικά για όλο το 2019. Τουλάχιστον πέντε άτομα, μέλη του κυκλώματος, τον προσέγγισαν και του κατέστησαν σαφές ότι εκείνοι κάνουν... κουμάντο και πως έπρεπε να τους δώσει δέκα χιλιάδες ευρώ. Το κύκλωμα των εκβιαστών, μάλιστα, είχε απαίτηση να λάβει τα 250€ και για τους μήνες, που τα καταστήματα ήταν κλειστά λόγω πανδημίας, αλλά έκαναν την υποχώρηση να τα πάρουν αργότερα μέσα στον χρόνο.

Το ξενοδοχείο

Ο καταστηματάρχης, όπως αναφέρουν πηγές ενημέρωσης του bloko.gr, αρχικά αρνήθηκε να δώσει χρήματα και γι'αυτό τον πήγαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, στην Πάτρα, όπου και τον απείλησαν. Ο καταγγέλων έκανε παζάρια με τον 49χρονο και από τις δέκα -για τα αναδρομικά χρέη- έριξε το ποσό στις πέντε χιλιάδες ευρώ. Πήρε δάνειο από γνωστούς, έδωσε στην αρχή δύο χιλιάδες ευρώ και στη συνέχεια έκλεισε το ραντεβού για τα υπόλοιπα.

Η σύλληψη

Τα στελέχη του Εκβιαστών προσημείωσαν 3.250 ευρώ, στήθηκαν στην καφετέρια της Αγίας Βαρβάρας, όπου ήταν το ραντεβού και μόλις παρέλαβε τα χρήματα ο 49χρονος, του πέρασαν χειροπέδες.

Συμβούλιο οι καταστηματάρχες

Ο καταγγέλων μίλησε με συναδέλφους του, οι οποίοι επίσης κατέβαλαν τα 250 ευρώ στο κύκλωμα. Αρχικά είπαν ότι θα καταθέσουν και εκείνοι. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν και έκαναν συμβούλιο, στο οποίο επίσης συμφώνησαν. Λέγεται, μάλιστα, ότι υπέγραψαν και ένα έγγραφο, αλλά ως δια μαγείας αυτό... εξαφανίστηκε.

Μανώλης Ασαριώτης


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια