Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σε λίγη ώρα απολογείται ο 47χρονος ''γιατρός''

Ένα περίγραμμα νομικής προσέγγισης των σε βάρος του κατηγοριών, οι οποίες , προφανώς θεωρεί ότι δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν , αναμένεται να περιλαμβάνει στο απολογητικό του υπόμνημα ,

ο 47χρονος γιατρός – μαϊμού, ο οποίος εμφανίζεται στον ανακριτή Αθηνών.

Το πλέγμα της απολογίας αναμένεται να είναι ακραιφνώς νομικό , δεδομένου ότι η επιλογή τόσο η δίκη του όσο και του νομικού επιτελείου του είναι η σιωπή, ως απάντηση στο μπαράζ των δημοσιευμάτων και των στοιχείων των ερευνών που ήρθαν στη δημοσιότητα. Άλλωστε η επιλογή της σιωπής , «φωνάζει» πως η στρατηγική της υπεράσπισης είναι μακροπρόθεσμη και δεν στοχεύει τόσο στην πρόκληση εντυπώσεων όσο στην μελλοντική αποδόμηση της κατηγορίας της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως… `Είναι δε κοινό μυστικό πως αυτή τη στιγμή η μη προφυλάκιση του , με βάση τις κατηγορίες είναι ένα σενάριο που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες. Άρα επιλέγει να δώσει τη μάχη της επικοινωνίας, δε δεύτερο χρόνο και να «μπει στη νομική μάχη».

Η αντιποίηση είναι ήσσονος σημασίας

Το νομικό επιτελείο του γιατρού γνωρίζει πως η αντιποίηση επαγγέλματος είναι πλημμέλημα συνεπώς είναι ήσσονος σημασίας αδίκημα. Γνωρίζει επίσης πως στη δικογραφία, μετά τα όσα ανακοίνωσε η αστυνομία, υπάρχουν επιβαρυντικές καταθέσεις (πολλές μάλιστα) πως συστηνόταν ως γιατρός.

Δείτε πως υπέγραφε τα email:





Συνεπώς εκεί είναι δύσκολος ο αντίλογος αλλά και δεν έχει τόση υπερασπιστική σημασία. Μεγαλύτερη σημασία εν προκειμένω για την υπεράσπιση έχουν δυο στοιχεία:

-Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας: Θα ισχυριστεί πιθανόν πως δεν μπορεί να προκύψει νομικά από το αποδεικτικό υλικό, αιτιώδεις συνάφεια των δικών του ενεργειών με τον θάνατο των δυο παιδιών. Πιθανόν δε θα αναφερθεί σε διατροφική ακολουθία και όχι θεραπευτική και θα προσπαθήσει να αποσυνδέσει την όποια εμπλοκή του (ακόμα και με τη μορφή της αποδοχής εκ μέρους του της πιθανότητα σαν προξενήσει κακό, που συγκροτεί την έννοια του ενδεχόμενου δόλου) με μια φράση: «Έχω δυο ανήλικα παιδιά, θα έκανα κακό σ’ ένα παιδί;»…

-Το δεύτερο στοιχείο έχει να κάνει με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Εκεί η στόχευση προφανώς είναι να καταδειχτεί πως (με βάση την ανάλυση περιεκτικότητας που θα γίνει) δεν χορηγήθηκαν ναρκωτικά.

Η «σύμπτωση»

Το οξύμωρο είναι πως ο κατηγορούμενος δεν είναι άγνωστος στις αρχές και μάλιστα εκκρεμεί σε βάρος του απαγόρευση εξόδου από τη χώρα που του επιβλήθηκε στις 18-3-2016 από τον 13ο τακτικό ανακριτή Αθηνών. Του είχε επιβληθεί και εγγύηση 30.000 ευρώ για εγκληματική οργάνωση και πλαστογραφία, μετά από μήνυση του επιχειρηματία Δημ. Κοντομηνά. Σύμπτωση; Στις 17 Ιουνίου 2020 , μια ημέρα μετά τη σύλληψή του, ο γιατρός- μαϊμού, είχε δίκη στο Β’ Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για αυτή την υπόθεση. Η δίκη αναβλήθηκε,. Όχι γιατί συνελήφθη αλλά γιατί ως γνωστόν οι δίκες δεν γίνονταν λόγω κορονοιού.

Η Κοντολίζα Ράις

Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά από μήνυση του Δημ. Κοντομηνά στον οποίο φέρεται να εμφανίστηκε ως ότι έκανε «καριέρα» ως υψηλόβαθμο στέλεχος κορυφαίων υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, φέρεται να τον έπεισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση είχε επιλέξει τον επιχειρηματία για την υλοποίηση ενός άκρως εμπιστευτικού επιχειρηματικού σχεδίου που έφτανε μέχρι…την Κίνα και άγγιζε τα 100 δις δολάρια!

Του εμφανίστηκε ως μεγαλοστέλεχος της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (N.S.A.) και της Συμβούλου Ασφαλείας του τότε προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους αλλά και οικογενειακός φίλος των ελληνικής καταγωγής Αμερικανών αξιωματούχων George Τenet και Nicholas Negreponte(διοικητή τη CIA και κορυφαίου στελέχους της N.S.A., (αντίστοιχα) καθώς και φίλος της τότε υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Condoleezza Rice, με την οποία δήθεν είχαν συνεκπαιδευτεί στην Αλάσκα σε ειδικά διαμορφωμένα υπόγεια καταφύγια…Μάλιστα οργάνωσε και ταξίδια στην Αμερική όπου, όπως του έλεγε, θα συναντούσε όλους τους παραπάνω, ωστόσο πάντα κάτι «στράβωνε» και τα ραντεβού ακυρώνονταν…

Σε κάθε ταξίδι δε στις ΗΠΑ έστηνε ένα σκηνικό που παραπέμπει σε χολυγουντιανή ταινία περιπέτειας καθώς τον επιχειρηματία συνόδευε «ειδικά εκπαιδευμένη ομάδα», κλειστό αυτοκίνητο (τύπου βαν) με μαυροντυμένους άντρες ασφαλείας ακροβολισμένους. Ως επικεφαλής τους εμφανιζόταν ο «κύριος Γκλεν» της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών… Για ένα ταξίδι στην Κίνα του «παραχωρήθηκε» και πολυτελές τζετ, το οποίο αποτελούσε δήθεν ευγενική χορηγία των Αμερικανικών Aρχών, προς ολοκλήρωση της συμφωνίας με την κινεζική κυβέρνηση. Εκ των υστέρων αποδείχτηκε πως το είχε πληρώσει δική του εταιρεία…

dikastiko.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια