Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πήραν μεταπτυχιακά οι 34 σπουδαστές της 23ης σειράς


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή αποφοίτησης και απονομής των μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους (34)

ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 23ης εκπαιδευτικής σειράς 2019 - 2020.

Σπουδαστές ήταν ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Τα μεταπτυχιακά διπλώματα απένειμε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.



Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.



Χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως, κ. Αθηναγόρας, μετά του Προϊστάμενου της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου Κιούλου.

Στην έναρξη της τελετής αποφοίτησης χαιρετισμό απηύθυνε η διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου.

Παρέστησαν ο Αντιναύαρχος (Π.Ν.) Γεώργιος Μπαμπλένης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας και των Αρχηγών των Γενικων Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο Α’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Πούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και ο Συνταγματάρχης Φώτιος Ιωακειμίδης, ως εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Παραβρέθηκαν ακόμα οι Αντιδήμαρχοι Αχαρνών, κ.κ Νικόλαος Δαμάσκος και Μιχαήλ Βρεττός, ο Αξιωματικός Σύνδεσμος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κ. Γιώργος Γρηγορίου και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Στρατηγικής Τελωνειακών Ελέγχων και Παραβάσεων, κ. Άγγελος Λυμπέρης.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ντζιοβάρας, οι Προϊστάμενοι των Κλάδων Τάξης και Διοικητικής Υποστήριξης & Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγοι Ελευθέριος Γκαρίλας και Χρήστος Κονδύλης, αντίστοιχα, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Αβραάμ Αϊβαζίδης, η Διευθυντής της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, Υποστράτηγος Πηνελόπη Μανιάτη, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου, οι Διοικητές των Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, διατελέσαντες Διοικητές της Σχολής, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και συγγενείς των αποφοίτων.

Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια