Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

15 Ιουνίου η επιλογή: Ο Χρήστος Μπαρδάκης ακλόνητο φαβορί για τη θέση του οικονομικού εισαγγελέα


Ο μέχρι σήμερα αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Χρ. Μπαρδάκης είναι σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr, το ακλόνητο φαβορί για τη θέση του επικεφαλής της Οικονομικής

Εισαγγελίας ,που θα διαδεχθεί την Μαριάννα Ψαρουδάκη στο «τιμόνι» της Οικονομικής Εισαγγελίας.

Μετά την προαγωγή της κ. Ψαρουδάκη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο (ΑΔΣ)στις 15 Ιουνίου  θα επιλέξει το πρόσωπο που θα πληρώσει τη θέση για τα επόμενα δύο χρόνια.



Όλες οι πληροφορίες κατατείνουν στην άποψη πως το προσωπο αυτό θα είναι  ο κ.Μπαρδάκης αφού η υπηρεσιακή του επάρκεια και η διαδρομή του συγκεντρώνουν την εκτίμηση των ανωτάτων στρωμάτων της  Δικαιοσύνης.

Από τη νεότερη γενιά οι νέοι αρεοπαγίτες- αντεισαγγελείς του Α.Π.

Η επιλογή ωστόσο του Οικονομικού Εισαγγελέα φαίνεται να είναι το πλέον «εύκολο» θέμα για το ΑΔΣ, σε σχέση με τα περισσότερα άλλα που θα το απασχολήσουν. Όπως είναι το ποιοι θα διαδεχθούν τους 24 αρεοπαγίτες και τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου που θα αποχωρήσουν τέλος Ιουνίου λόγω συνταξιοδότησης. Κι αυτό γιατί το ενδιαφέρον για την άλλοτε «πολυπόθητη» προαγωγή παραμένει έως τώρα εξαιρετικά περιορισμένο.

Σύμφωνα με έμπειρο δικαστικό λειτουργό αυτή η απροθυμία έχει τη λογική εξήγησή της: «Όταν ένας πρόεδρος εφετών έχει 3-4 υποθέσεις και με την προαγωγή του σε αρεοπαγίτη θα βρεθεί με πάνω από 20 γιατί να θέλει την προαγωγή; Κι όταν μάλιστα η μισθολογική διαφορά δεν φτάνει ούτε τα 100 ευρώ;»

Δεδομένης λοιπόν αυτής της κατάστασης το ΑΔΣ, αναμένεται να κάνει τις επιλογές μεταξύ αρκετά νεότερων δικαστικών λειτουργών.

dikastiko.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια