Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κυκλώματα πορνογραφίας προσεγγίζουν μέσα από online παιχνίδια ανήλικους

Μέσα από διάφορες πλατφόρμες με βιντεοπαιχνίδια προσεγγίζουν τα υποψήφια θύματα τους κυκλώματα εμπορίας ανθρώπων με την πορνογραφία και τη σεξουαλική εκμετάλλευση να
παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση την περίοδο της πανδημίας.
Σύμφωνα με τον εθνικό εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του υπουργείου Εξωτερικών Ηρακλή Μοσκώφ, “η εμπορία ανθρώπων, για παράδειγμα με στόχο τη σεξουαλική εκμετάλλευση έχει προσαρμοστεί σε διάφορες μορφές διαδικτυακού trafficking”.
Στο πλαίσιο ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής για “ζητήματα καταπολέμησης εμπορίας ανθρώπων εν μέσω της πανδημικής κρίσης”, ο κ. Μοσκώφ μίλησε για “πολλαπλασιασμό της πορνογραφίας” κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης, ενώ αναφερόμενος στα παιδιά και την αυξημένη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το διάστημα που βρίσκονταν στο σπίτι, αφού τα σχολεία ήταν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε:
“Λόγω της εργασίας από απόσταση αλλά και των κλειστών σχολείων, οι δράστες αναπτύσσουν νέους τρόπους στόχευσης των υποψήφιων θυμάτων τους στο διαδίκτυο. Όσον αφορά τους νέους, η προσέγγιση γίνεται μέσω των διαδικτυακών συζητήσεων ακόμα περισσότερο και μέσω ακόμα από πλατφόρμες με βιντεοπαιχνίδια και άλλες μορφές επικοινωνίας μαζί τους”.
Για το λόγο αυτό και με στόχο την αποτροπή τέτοιων φαινομένων, ο κ. Μοσκώφ αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης των μαθητών απέναντι σε περιπτώσεις εκμετάλλευσης ανθρώπων κι όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “η εκπαίδευση των μαθητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνδυασμό με τη σεξουαλική αγωγή και την εκπαίδευση στην αναπαραγωγική υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για την προστασία των αυριανών πολιτών από φαινόμενα εκμετάλλευσης”.
Σε ό,τι αφορά στις επιπτώσεις της πανδημίας στην αντιμετώπιση της εκμετάλλευσης ανθρώπων, επεσήμανε ότι η κρίση επιβαρύνει δυσανάλογα την ήδη ευάλωτη θέση των θυμάτων. Εξέφρασε δε, την ανησυχία του, για τις επιπτώσεις από τις περικοπές και τον επαναπροσδιορισμό των οικονομικών προτεραιοτήτων των κρατικών υπηρεσιών αλλά και των ανθρωπιστικών οργανώσεων.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια