Υπόθεση Marfin: Γιατί η ΕΛ.ΑΣ. ανοίγει ξανά τον φάκελο

Ο φάκελος της Marfin ανοίγει και πάλι ερευνητικά για την Ελληνική Αστυνομία.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ζήτησε πριν λίγο καιρό να ξεκινήσει
από την Κρατική Ασφάλεια μια νέα έρευνα με στόχο να πέσει «φως» σε όλα τα σκοτεινά σημεία και τα κενά της υπόθεσης που θα οδηγούσε σε αναψηλάφηση της δολοφονίας των ανθρώπων της τράπεζας.
Συγκεκριμένα, δυο αστυνομικοί, από τους ικανότερους της συγκεκριμένης υπηρεσίας, έχουν ανασύρει βίντεο, φωτογραφίες, μαρτυρίες και ό,τι άλλο περιείχε ο φάκελος της υπόθεσης. Έχουν αρχίσει να ψάχνουν και σημεία στα οποία δεν είχαν δοθεί σαφείς απαντήσεις και που ίσως -10 χρόνια μετά- οδηγήσουν σε κάποια εξέλιξη σε ένα έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο μέχρι και σήμερα.
Τα όσα προηγήθηκαν της στιγμής που οι δολοφόνοι άρχισαν να πετούν τις μολότοφ στους εγκλωβισμένους υπαλλήλους της τράπεζας, αλλά και τα όσα ακολούθησαν αμέσως μετά αποτελούν για την μικρή κλειστή ομάδα των αστυνομικών το πιο κομβικό σημείο στη νέα έρευνα.
Όπως μάλιστα έλεγε χαρακτηριστικά υψηλόβαθμο στέλεχος της Κατεχάκη στο CNN Greece:
«Πρόκειται σίγουρα για πολύ δύσκολο εγχείρημα από τη στιγμή που υπάρχει τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου, όμως αν θες να έχεις απαντήσεις για κάτι η μόνο λύση είναι να ρωτάς και να βρίσκεις αυτό που ψάχνεις».


Μίνα Καραμήτρου