Πώς εκμεταλλευόταν τον COVID19 ο διαρρήκτης

Στη δημοσιότητα έδωσε η ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του διαρρήκτη που μοίραζε ενημερωτικά φυλλάδια για τον 
κορονοϊό.
Ο διαρρήκτης είχε «προσαρμοστεί» στην… εποχή του Covid-19 για να κάνει τη «δουλειά» του.
Πρόκειται για «επαγγελματία» του είδους, ο οποίος για να μην κινεί υποψίες προσέγγιζε τα σπίτια που είχε στοχοποιήσει προσποιούμενος ότι διανέμει ενημερωτικά φυλλάδια για τον ιό. Η σύλληψή του έγινε στην Κηφισιά. Ο διαρρήκτης, μαζί με συνεργούς του που αναζητούνται, κινούνταν με αυτοκίνητο, παρακολουθούσε σπίτια και στη συνέχεια παραβίαζε με διαρρηκτικά εργαλεία τα σημεία εισόδου τους. Αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα αξίας.
Όταν τύχαινε κάποιος να παρατηρήσει τις ύποπτες κινήσεις του έξω από κάποιο σπίτι, τότε έβγαζε από μία σακούλα ενημερωτικά φυλλάδια για τον κορονοιό ή σε κάποιες περιπτώσεις διαφημιστικά φυλλάδια σούπερ μάρκετ.
Στην κατοχή του, καθώς και εντός του αυτοκινήτου του και της οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φυλλαδίων, κοσμήματα, πορτοφόλια, κινητό τηλέφωνο, διαρρηκτικό εργαλείο και χρηματικό ποσό. Συνολικά εξιχνιάσθηκαν 22 περιπτώσεις κλοπών που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ.
Ο κατηγορούμενος έχει συλληφθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Αλέξανδρος Καλαφάτης