Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντί να βάλουν σε καραντίνα την Cosco, βοηθούν στη συγκάλυψη


Aναδημοσιεύουμε από eksegersi.gr
 
Από τα ίδια τα έγγραφα που έστειλε στο προσωπικό της η Cosco, αποδεικνύεται καθαρά ότι οι κινέζοι αποικιοκράτες συμπεριφέρονται ως κράτος εν κράτει, ενώ το ελληνικό κράτος τους κάνει πλάτες για να συμπεριφέρονται ασύδοτα και να μην τηρούν τους κανόνες ακόμα και σε μείζονος σημασίας ζητήματα, όπως η αντιμετώπιση των κινδύνων από τον κοροναϊό SARS-COV-2.

Πόσο συνηθισμένο είναι μια εταιρία να ενημερώνει τους υπαλλήλους της τα μεσάνυχτα με e-mail; Καθόλου συνηθισμένο. Ομως άμα η εταιρία έχει τη φωλιά της λερωμένη και θέλει να ελέγξει την κατάσταση την άλλη μέρα, στέλνει e-mail τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι εργαζόμενοι ετοιμάζονται να πέσουν για ύπνο.

Η προσωπάρχης της Cosco Aλεξάνδρα Λύρα έστειλε e-mail στις 11:39 τη νύχτα της Πέμπτης, για να ενημερώσει τους υπεύθυνους των τμημάτων ότι στις 10 το πρωί (δηλαδή πριν από σχεδόν 14 ώρες!), εργαζόμενος στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων βρέθηκε θετικός στην CoviD-19.



Tι ανάγκασε την προσωπάρχη να κάνει τα μεσάνυχτα αυτό που είχε αποφύγει να κάνει όλη την ημέρα, όσο οι εργαζόμενοι ήταν ακόμα στη δουλειά; Η εκτίμησή μας είναι ότι μάλλον είχαν υπάρξει διαμαρτυρίες και προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα η προσωπάρχης έσπευσε να δώσει «γραμμή».

Το e-mail αναφέρει ότι στις 10 το πρωί εργαζόμενος ενημέρωσε το γιατρό εργασίας ότι ανιχνεύτηκε θετικός, μετά από τεστ που έκανε στο «Αττικό» Νοσοκομείο. Η εταιρία ισχυρίζεται ότι «αμέσως ενημέρωσε τις Υγειονομικές Αρχές». Κι εμείς ρωτάμε τον ΕΟΔΥ:

-          
Ενημερώθηκε από την Cosco για την ύπαρξη κρούσματος στις εγκαταστάσεις της;
-          
Ενέκρινε τους χειρισμούς που έκανε η εταιρία;

Θέλουμε σαφείς απαντήσεις και όχι μισόλογα, γιατί οι χειρισμοί της εταιρίας είναι έξω από κάθε νομικό πλαίσιο.

Γράφει η προσωπάρχης: 
«Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος ίασης (σ.σ. ίωσης ήθελε να πει, αλλά δεν περιμένουμε να ξέρει καλά ελληνικά η προσωπάρχης της Cosco, άλλη είναι η δουλειά της) κατά την πραγματοποίηση του test σε νοσοκομεία, συντόνισε να γίνει άμεσα δειγματοληψία από ιδιωτικό Ιατρικό Κέντρο στις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της ΟΛΠ ΑΕ». Προηγουμένως, η προσωπάρχης αναφέρει ότι η εταιρία «πραγματοποίησε ιχνηλάτηση επαφών του, για το χρονικό διάστημα από 13/5/2020 και ιχνηλάτησε 88 άτομα».

Η εταιρία έβαλε μπροστά επιχείρηση συγκάλυψης και αυτό αποδεικνύεται από τον κάλπικο ισχυρισμό που επιστρατεύει: για να μην υπάρξουν μολύνσεις στα νοσοκομεία, φέραμε ιδιωτική εταιρία και πήρε δείγματα για τεστ επιτόπου! Από πότε οι μαζικές δειγματοληψίες σε εστίες πιθανής υπερμετάδοσης του κοροναϊού γίνονται στα νοσοκομεία; Πάντοτε πηγαίνουν επιτόπου συνεργεία του ΕΟΔΥ και παίρνουν τα δείγματα. Το είδαμε σε πλείστες όσες περιπτώσεις: στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις δομές προσφύγων στο Κρανίδι, στη Μαλακάσα, στη Ριτσώνα, σε καταυλισμούς Ρομά κλπ. κλπ. Αυτό γίνεται κυρίως για λόγους ασφάλειας των νοσοκομείων. Είναι και πιο εύκολο, άλλωστε, να πάνε επιτόπου κινητά συνεργεία του ΕΟΔΥ, από το να μεταφέρεται τόσος κόσμος σε διάφορα νοσοκομεία. 
Ειδοποίησε η Cosco τον ΕΟΔΥ κι αυτός αρνήθηκε να πάει, οπότε η εταιρία κατέφυγε στον ιδιωτικό τομέα;

Οι χώροι στους οποίους ανιχνεύτηκε έστω και ένα κρούσμα και εγκυμονούν τον κίνδυνο υπερμετάδοσης, τίθενται 
αμέσως σε καραντίνα. Βγαίνουν τα αποτελέσματα από τα δείγματα που πάρθηκαν και μετά καθορίζεται ο περαιτέρω χειρισμός. Από τον ΕΟΔΥ πάντοτε.

Και βέβαια, 
την ιχνηλάτηση την κάνει το προσωπικό του ΕΟΔΥ και κανένας άλλος. Η Cosco, όμως, έκανε μόνη της την «ιχνηλάτηση» και μετά έφερε μια ιδιωτική εταιρία (οι πληροφορίες μας λένε ότι ήταν το «Ιατρικό Π. Φαλήρου», του ομίλου Αποστολόπουλου) για να πάρει δείγματα από όσους εκείνη επέλεξε!

Δηλαδή, 
η Cosco υποκατέστησε στα καθήκοντά του τον κρατικό ΕΟΔΥ. Ξαναρωτάμε, λοιπόν: ενέκρινε ο ΕΟΔΥ τη διαδικασία που εφάρμοσε η Cosco; Αν ναι, τότε ο ΕΟΔΥ είναι υπόλογος για υπονόμευση της δημόσιας υγείας. Αν όχι, αν δεν είχε ενημερωθεί και δεν είχε εγκρίνει το χειρισμό, η Cosco πρέπει άμεσα «να καθήσει στο σκαμνί».

Πρωί-πρωί την Παρασκευή, η προσωπάρχης, με νέο e-mail, κοινοποίησε στους εργαζόμενους τα (μαντέψτε!) χαρμόσυνα νέα: όλα τα δείγματα αρνητικά!
 


Κι εμείς ρωτάμε: 
Εχει ο ΕΟΔΥ γνώση της διαδικασίας λήψης των δειγμάτων και της εργαστηριακής εξέτασής τους; Ενέκρινε αυτή τη διαδικασία; Εδώ δεν πρόκειται για κάποιον ιδιώτη που πήγε και πλήρωσε για να κάνει τεστ. Εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν τεράστιο εργασιακό χώρο, στον οποίο εμπλέκεται και ένα σωρό κόσμος που δεν έχει εργασιακή σχέση με την Cosco, αλλά διεκπεραιώνει διάφορες δουλειές στο εμπορικό λιμάνι. Ο,τι συμβαίνει εκεί δεν είναι ιδιωτικό ζήτημα της Cosco, αλλά ζήτημα δημόσιας υγείας.

Οπως γράψαμε, το κινέζικο μονοπώλιο ακολουθεί παγίως την τακτική να κουκουλώνει ό,τι συμβαίνει στην «επικράτειά» του. Ξέρουμε ότι στην Cosco συμβαίνουν «ατυχήματα», αλλά δεν καλούν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για να μεταφέρουν τους τραυματίες. Τους μεταφέρουν σε ιδιωτικά νοσοκομεία με ιδιωτικά αυτοκίνητα, για να μην καταγραφεί το συμβάν ως «εργατικό ατύχημα». Το ίδιο έκανε και στην περίπτωση του κρούσματος CoviD-19, που ανιχνεύτηκε σε εργαζόμενό της. 
Με την πλήρη κάλυψη του ελληνικού κράτους, του ΕΟΔΥ και των Τσιορδοχαρδαλιάδων, που δεν μπορεί να μην άκουσαν ή να μη διάβασαν κάτι (για τα δικά μας δημοσιεύματα ξέρουμε ότι οι συνεργάτες τους τους ενημερώνουν ανελλιπώς).

ΥΓ1. Ο εργαζόμενος που ανιχνεύτηκε θετικός, για την τύχη του οποίου η Cosco δε λέει κουβέντα (αναμενόμενο από στυγνούς καπιταλιστές), έχει ήπια συμπτώματα και βρίσκεται στο σπίτι του.

ΥΓ2. Κανένα από τα σωματεία του χώρου δεν έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα. Το θεωρούν ήσσονος σημασίας; Τρέφουν εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της Cosco;

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020





πηγή: eksegersi.gr



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια