Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Καραδήμας: Εκείνος ο νεαρός πολιτικός τί ήθελε να μας πει με το σκέρτσο του;

Ανάρτηση του Νίκου Καραδήμα: Η συμβολική κίνηση μιας απελπισμένης μητέρας που έχασε άδικα και με βίαιο τρόπο την κόρη της, απο δυο ανθρωπόμορφα τέρατα, έγινε αφορμή πολλών
σχολίων!
Ίσως η χαροκαμένη μάνα μ'αυτο το μπουκέτο πίστευε στη λύτρωση μετα την αγόρευση της κ. Εισαγγελέως, με το προμήνυμα της διαγραφόμενης ποινής. Πολύ συντομα όμως θα διαπίστωνε οτι η Ελένη της δεν θα επανέρχονταν ακόμα και μετά την ποινή. Ως κατηγορών όργανο μεσα απ τα καθηκοντά της, η εισαγγελέας προϊδεαζε δικαστές και κοινό, απολύτως φυσιολογικά. Το πλάτυασμα εκτός ορίων της δικανικής προσέγγισης ήταν αυτό που εξόργισε το πλήθος των νομιμοφανών συντελεστών της δικαιοσύνης.
Σ αυτούς, συμπεριλαμβάνονται όλοι. Και δικαστές και δικηγόροι και θεσμικά όργανα αυτών.
Η νομιμοφάνεια δυστυχώς είναι σχετική για όσους απο μάς, έζησαν τις αίθουσες των δικαστηρίων απο τα ερείπια της Σανταρόζα και του Αμπάσαντερ. Οι κανόνες και οι διαδικασίες συχνά πυκνά όπως διαπιστώναμε δεν τηρούνταν αλλά εφαρμόζονταν κατα το δοκούν. Ψεύτικες μαρτυρίες, ομολογίες χειραγωγημένες για τις ανάγκες της δίκες και για την επιμέτρηση της ποινής ούκ ολίγες. Ακόμα και απο πολιτικά πρόσωπα που στη συνέχεια με εφόδια την θητεία τους αυτή υπουργοποιήθηκαν. Ακόμα και το άσχημο πρωΐνο ξύπνημα ενος συντελεστή της δίκης ήταν ικανό να συμπαρασύρει σε ποινή ακόμα και αθώους. Πόσες φορές δεν ακούσαμε τη φράση νομικών: "δεν μας ευνοεί η έδρα". Αν δε ως κατηγορούμενος πήγαινες χωρίς δικηγόρο για πλημ/μα μονομελούς, την εφέσιμη ποινή την είχες στο τσεπάκι εκ προοιμίου... Αργότερα δε και κακουργήματα είδαμε να παραγράφονται για λόγους δήθεν αποσυμφόρησης.
Καλά ως εδώ! Κανείς δεν έχει το αλάθητο, αλλά ας γίνουμε λιγότεροι οι επαΐοντες! Εκείνος ο νεαρός πολιτικός τί ήθελε να μας πει με το σκέρτσο του; Μας προβληματίζουν ιδιαίτερα τέτοιες ενέργειες. Ακόμα και αν είμαστε εκ πεποιθήσεως φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση!!!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια