Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αντί να κάνουν προσλήψεις, μετατάσσουν γιατρούς από το κέντρο στα νησιά

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, το υπουργείο Υγείας παίρνει γιατρούς από νοσοκομεία της Αθήνας και τους στέλνει στα νησιά για να επανδρώσουν τα υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας, ενόψει του
ανοίγματος της τουριστικής περιόδου!

Δηλαδή, κάνουν το αντίστροφο απ’ αυτό που έκαναν μέχρι τώρα, που «σάρωναν» τα νοσοκομεία μετακινώντας γιατρούς για να στελεχώσουν τις ΜΕΘ, «σάρωναν» τα Κέντρα Υγείας για να στελεχώσουν τα περιφερειακά νοσοκομεία και μετά έκλειναν τα περιφερειακά ιατρεία για να στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας, αφήνοντας τον ηλικιωμένο πληθυσμό στα χωριά χωρίς γιατρούς.

Την ίδια ώρα που διαφήμιζαν «χιλιάδες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών», προσλάμβαναν στην πραγματικότητα ελάχιστους και έσπευδαν να μπαλώσουνν τις τρύπες με συνεχείς μετακινήσεις γιατρών, ανοίγοντας άλλες τρύπες.

Το ίδιο γίνεται και τώρα με τα νησιά. Οσο και ν’ ανοίξει ο τουρισμός, έστω και λίγο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, δεν ξέρουν τι μπορεί να γίνει με εισαγόμενα κρούσματα κοροναϊού, που μπορεί να δημιουργήσουν εστίες μετάδοσης. Επειδή τα Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα (για να μην πούμε διαλυμένα), επειδή έχουν αποτύχει να δημιουργήσουν ακόμα και τις περιβόητες ΚΟΜΥ (που θα είχαν, υποτίθεται, ως αρμοδιότητα τη λήψη δειγμάτων για επιδημιολογικό έλεγχο) και αναθέτουν δουλειές σε ΜΚΟ, καταφεύγουν σε λύσεις αρπακόλλα με την υποχρεωτική μετάταξη γιατρών από το κέντρο προς τα νησιά. Απειλούν, μάλιστα, τους γιατρούς ότι αν αρνηθούν να αφήσουν τις θέσεις τους και να πάνε στα νησιά, θα τους επιτάξουν (πολιτική επιστράτευση, δηλαδή).

Αυτοί οι γιατροί, όταν τελειώσει η τουριστική περίοδος, προφανώς θα επιστρέψουν στις θέσεις τους και τα νησιά θα επανέλθουν στην προηγούμενη κατάσταση της υποστελέχωσης και της διάλυσης.

Με περιπλανόμενους γιατρούς, που τη μια βρίσκονται σ’ ένα νοσοκομείο της Αθήνας, την άλλη στο Κέντρο Υγείας ενός νησιού και μετά ξανά στο νοσοκομείο, δε χτίζεται σύστημα υγείας ικανό να προσφέρει στο λαό προστασία από κάθε είδους υγειονομικούς κινδύνους. Απαιτείται να γίνουν άμεσα διορισμοί γιατρών που θα καλύψουν όλες τις κενές οργανικές θέσεις.

Γνωρίζουν η ΟΕΝΓΕ και η ΕΙΝΑΠ αυτές τις προκλητικές αποφάσεις της κυβέρνησης; Και τι σκοπεύουν να κάνουν;
Τετάρτη 27 Μαΐου 2020
Eksegersi.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια