Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο άγνωστος υγειονομικός πόλεμος του μεταναστευτικού

Τους τελευταίους μήνες και μετά από μεγάλη ανάπαυλα ειρηνικής περιόδου, στην Ελλάδα βιώνουμε διαφόρων ειδών πολέμων καινοτόμου φύσης. Υβριδικός, υγειονομικός, μέχρι και
άγνωστους πολέμους που δίνονται στα χαρακώματα της οργανωτικής αφάνειας.

Στις τελευταίας φύσης μάχες που δόθηκαν στο πλαίσιο ενός άγνωστου πολέμου, με συντριπτικά ωστόσο αποτελέσματα καθορισμού εν συνόλω του υγειονομικού, ήταν κι αυτός που δόθηκε από τα στελέχη της γ.γ. υποδοχής αιτούντων ασύλου του υπουργείου μεταναστευτικής πολίτης.

Από τις αρχές Μαρτίου κι αμέσως μόλις ενέσκηψε η θεομηνία, με πρωτοβουλία του γ.γ. Μάνου Λογοθέτη, εκπονήθηκε το σχέδιο Αγνοδίκη, προκειμένου να θωρακιστούν υγειονομικά οι προσφυγικές δομές και τα ξενοδοχεία, αλλά και να μην αποτελέσουν αιτία κινδύνου για τον πληθυσμό των όμορων αστικών και αγροτικών κέντρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, μέσα σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκαν περίπου 6,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα χώρων ιατρικής φροντίδας και απομόνωσης των όποιων νοσούντων, στο εντυπωσιακό ποσοστό κάλυψης του φιλοξενούμενου πληθυσμού που προσεγγίζει το ιλιγγιώδες για τα δεδομένα της κρίσης 10%. Το εξίσου ενδιαφέρον για την αθόρυβη κινητοποίηση που υπήρξε είναι πως και στις 30 δομές, αναπτύχθηκαν οργανωμένες ιατρικές μονάδες ελέγχου.

Όπως σημειώνεται, σε σύνολο 30 δομών και ΚΥΤ και 55 ξενοδοχείων που φιλοξενούν περισσότερους από 70.000 πρόσφυγες, μέσα σ' ένα μήνα από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, διαπιστώθηκαν 194 επιβεβαιωμένα κρούσματα, μπήκαν στο μικροσκόπιο ως υψηλού κινδύνου άλλα 152, ενώ μπήκαν σε αυστηρή καραντίνα 197. Ελέγχθησαν επίσης 852 άτομα Διανεμήθηκαν περίπου 30.000 μάσκες, 57.000 γάντια, 5.500 αντισηπτικά, καθώς και άλλα είδη πρώτης ζήτησης.    

Στο παραπάνω χρονικό διάστημα, 3 δομές τέθηκαν σε πλήρη αποκλεισμό, άλλες 13 τέθηκαν σε προληπτικό περιορισμό εξαιτίας των ύποπτων κρουσμάτων, ενώ στο ίδιο καθεστώς υπάχθηκαν και 11 ξενοδοχεία.

Όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, ο οργανωτικός σχεδιασμός σε τόσο μεγάλη κλίμακα δίχως τυμπανοκρουσίες κοκ, συνέβαλε αποφασιστικά στην έγκαιρη διάγνωση, στην  απομόνωση και στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων προκειμένου να μην υπάρξει ανησυχία από το μεταδοτικό εφιάλτη τόσο μεταξύ των φιλοξενούμενων, όσο και για το εγγύς πεδίο.



του Γιώργου Καραϊβάζ  


.

  



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια