Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απαραίτητη η ενίσχυση με αστυνομικό και προσωπικό στις πύλες εισόδου - κείμενο αναγνώστη

Δημοσιεύουμε κείμενο αναγνώστη του bloko.gr: θα ήθελα να καταθέσω τις σκέψεις μου σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των συνόρων, προκειμένου να υποδεχθούμε σαν χώρα τους τουρίστες. Είναι
αναγκαίο σαν χώρα να δείξουμε το καλύτερο πρόσωπο μας κατά την είσοδο, στα σημεία ελέγχου, είτε χερσαία, είτε από αέρος, είτε από τη θάλασσα. Θεωρώ ότι σε κάθε έναν που θα έρχεται στη χώρα είναι απαραίτητο να εφαρμόζονται οι απαραίτητοι έλεγχοι που θα θεσμοθετήσει η πολιτεία και να τηρηθούν ευλαβικά από όλους τους συμμετέχοντες. Είναι απαραίτητο τις πύλες εισόδου να τις θωρακίσουμε με μέσα και ανθρώπινο δυναμικό κατάλληλα εκπαιδευμένο για να ανταπεξέλθει στον αυξημενο φόρτο εργασιας και να διεκπεραιωθει με ταχύτητα και ασφάλεια η είσοδος των ξένων επισκεπτών.
Αυτό σημαίνει άμεση ενίσχυση με τον απαραίτητο αριθμό αστυνομικών υπαλλήλων, με υγειονομικό προσωπικό που να βρίσκεται στο χώρο για τους αναγκαιους ιατρικούς ελέγχους. Θα εστιασω στους αστυνομικούς οι οποίοι είναι και οι πρώτοι που θα έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες. Πρέπει ο αριθμός τους 
ανά σημείο ελέγχου να αυξηθεί, να τους χορηγηθούν γάντια, μάσκες, αντισηπτικά, τα σημεία να απολυμαινονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και να υπάρξουν πρωτόκολλα αντιμετώπισης εμφάνισης υπόπτου κρουσματος με τον ιό. 

Μην αφεθουν οι υπηρεσίες διαβατηριακου ελέγχου, ειδικά στα χερσαία σύνορα με την Βουλγαρία με δύο και τρεις αστυνομικούς, όπως είναι στα ποιο πολλά, γιατί θα αντιμετωπίσουμε άσχημες καταστάσεις. Είναι προτιμότερο στην είσοδο 
της χώρας να αυξήσεις σε αριθμούς όλα τα παραπάνω που ανέφερα, παρά να ρισκάρεις την είσοδο μολυσμένων ατόμων. Αν παρατηρήθουν αδικαιολόγητες ουρές χιλιομέτρων ουρών και καθυστερήσεις, θα υπάρξει αγανάκτηση, ταλαιπωρία και θα σταλεί λανθασμένο μήνυμα στην διεθνή κοινότητα περί οργανομενου κράτους και περί ασφαλούς προορισμου.
Ότι χτισαμε θα καταρρεύσει με άσχημο οικονομικό αντίκτυπο. Οι αρμόδιοι να τα πράξουν άμεσα, ώστε με το άνοιγμα των συνόρων να λειτουργούν όλα ρολόι, για να μην τρέχουμε μετά και δεν φτάνουμε.
Επομένως εν όψει επαυξημένης κίνησης στα σημεία εισόδου - εξόδου της χώρας και λόγω λογικών καθυστερησεων που θα υπάρξουν εξαιτίας των εξαντλητικων ελέγχων, είναι άμεσα απαραίτητη η ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και πόρους.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια